CDR.cz - Vybráno z IT

Apple nabídne v nové verzi iOS i podporu duálních SIM karet

Společnost Apple se rozhodla, že nabídne svým zákazníkům podporu dual SIM telefonu. Bohužel neuveřejnila bližší údaje. Jisté však je, že bude tato novinka ze strany spousty uživatelů bezpochyby vítána.

Společnost Apple uveřejnila pátou vývojovou beta verzi iOS12, kde se objevila zajímavá novinka pro všechny milovníky této značky. Apple totiž pravděpodobně chystá pro nadcházející model iPhonu a iPadu podporu duálních SIM karet. Další změny v tomto novém operačním systému budou spíše kosmetické, například tmavší ovládací prvky v Control Centru, nový vzhled pro aplikaci Fotografie, apod.

Podporu dual SIM by jistě ocenili ti uživatelé, kteří v rámci svých služebních povinností využívají více SIM karet, např. pracovní a osobní. Pro tyto případy totiž musí stávající fanoušci Applu nosit při sobě více telefonů. 

  

Prozatím zástupci společnosti Apple neuveřejnili další detaily ohledně této novinky a úspěšně tají, kdy a u jakého modelu nabídne společnost tuto funkcionalitu. Jisté však je, že se Apple tímto nápadem vážně zaobírá alespoň na úrovni softwaru.

 

Ve zdrojovém kódu nového iOS12 se dají totiž nalézt komponenty “secondSimStatus” a “secondSimTrayStatus” nebo “dualSimDevice”. Díky těmto výkusům z kódu je více než jasné, co Apple zamýšlí do budoucna.

Mnoho známých výrobců mobilních telefonů s OS Android již dávno podporuje dual SIM s možností využít druhý slot na paměťovou kartu, novější modely dokonce zvládají funkci duální SIM včetně třetího slotu dedikovaného pro paměťovou kartu. Uvidíme, zda Apple druhý slot využije i jako možnost rozšířit si paměť telefonu, a dopřeje tak konečně svým fanouškům si rozšířit úložný prostor. Z obchodního hlediska a strategie společnosti je ovšem pravděpodobnější, že slot bude využitelný výhradně pro druhou SIM. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple nabídne v nové verzi iOS i podporu duálních SIM karet

Čtvrtek, 2 Srpen 2018 - 21:13 | tony | Vsadimse ze dualni model u applu bude mit i...
Čtvrtek, 2 Srpen 2018 - 09:57 | Pety | No sláva, už budou Apple-fans moci tvrdit, že...
Čtvrtek, 2 Srpen 2018 - 07:05 | Gaunter | Možno si túto exkluzívnu novinku nechá aj...
Středa, 1 Srpen 2018 - 11:54 | DRK | A když fanoušci vydrží dost dlouho tak tam...

Zobrazit diskusi