CDR.cz - Vybráno z IT

Apple staví v Německu nové vývojové centrum za 26 miliard korun

Společnost Apple včera oznámila, že investuje do svého centra v Německu 26 miliard korun a učiní ho největším centrem na vývoj procesorů a technologií pro 5G síť v Evropě. Upozornil dále, že za posledních pět let investoval do více než 700 německých společností 15 miliard eur.

Zdroj

Americký technologický gigant, Apple, se podle včerejšího oficiálního prohlášení rozhodl na jihu Mnichova vybudovat největší výzkumné centrum v Evropě zaměřené na vývoj polovodičů a softwaru pro sítě páté generace. Celý tento komplex má stát více než miliardu eur, tedy v přepočtu 26 miliard korun.

Podle plánů se však nebude budovat vše zcela od základů, veškeré finance i nový areál bude posílení již existujícího inženýrského týmu Applu skládající se z 1500 inženýrů pocházejících ze 40 zemí světa, který zde začal působit již v roce 1981. Tento tým se specializuje na vývoj aplikačních procesorů a bezdrátových technologií.

Zdroj

Díky novému projektu a plánované investici tak vzniknou v okolí Mnichova stovky nových pracovních míst. Plánované otevření nového centra je již příští rok. Apple však ještě upozornil, že tato peníze za výstavbu nového centra nejsou jediné, které do Německa přináší. Během posledních pěti let investoval Apple na území Německa více než 15 miliard eur u 700 německých společností, jako je DELO, Infineon či Varta.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple staví v Německu nové vývojové centrum za 26 miliard korun

Čtvrtek, 11 Březen 2021 - 22:28 | DRK | To jako té g5 sítě která je už na trhu ale fuj...

Zobrazit diskusi