CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple vs Samsung: iPhone hodnotou neúprosně poráží Galaxy. Je spolehlivější investicí.

Myslím si, že v tomto článku se to hemží statistickými klamy. Ono třeba stačí, že když je iPhone starší, tak už tolik neklesá. Tady se mi upřímně řečeno nechce hledat ta data vydání na netu.
Další věc je "regulovaná" cena produktů Apple, která prosakuje i do resale segmentu. To pro Apple funguje, ale pak se z toho nedá vyvozovat vývoj tržní ceny té věci.
No a závěrem: Žádný elektronický krám není vhodná investice. Obrat "investovat do PC..." používali svého času pětkaři na ZŠ.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

nešlo esenciálně o to, jak moc iPhone klesá, ale že i přes jistý pokles si hodnotu uchová lépe než obdoba od Samsungu.

PB

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbí formulace "být hrdý na svůj mobil". Dřív byli lidé hrdí, když něco výjimečného dokázali, zachovali se čestně nebo statečně, když udělali pořádný kus poctivé práce. Dnes jsou hrdí, že si koupili za pár tisícovek jakousi elektronickou hračku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1 osobne mi tieto diskusne bitky o to, ktory telefon je lepsi, pridu sialene. A nie je to len o telefonoch...NVIDIA/AMD, INTEL/AMD, PC/NOTEBOOK/TABLET, WIN/LINUX/MAX, cele mi to pride sialene, co dnes ludi trapi a za co su ochotny bojovat...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Jednak iPhone XY časem nestrácí na tržní hodnotě. A zároveň nepřináší zásadní vylepšení. Považuju za přelom samotný vznik chytrých telefonů, pak dotykové ovládání (s tím začal už např. neonode). Nakonec je důležitý rozvoj aplikací pro OS. Na tom se dodnes veze MS, ale jen veze.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, ze tam nebyl Galaxy Nexus. IMHO cena značně padá díky nepodpoře (aktualizace OS) starších zařízení. V tomto ohledu je na tom iPhone většinou lépe, ale u Nexus zařízení už je to něčem úplně jiném.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

podla mna je jasny dovod drzania si ceny to ze apple nevydava novy model telefonu 2x za rok ako samsung. Alebo sa to zda iba mne ze vseci vyrobcovia okrem apple chrlia nove a nove modely ako na beziacom pase?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Být hrdý hrdý na svůj mobil je teda perla :) To je jako kdyby někdo řekl že mobil je investicí :D
Ne a teď vážně - co se z toho teda dá odvodit? Podle mě jsou to žabomyší války. Je to jen spotřební elektronika, navíc s mizernou trvanlivostí už "by design".
Hrdý můžete být například na vlastníma rukama postavený barák, kterýžto je zároveň i investicí (pokud zrovna nestojí třeba v záplavové oblasti..).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Todle je teda neskutecny OXYMORON.

Skutecne nechapu proc vubec prekladate takovou zhovadilost. Clanek nema hlavu ani patu, uvazovani je vhodne pro deti zakladnych skol . . . . . ja asi snivam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, to je zase intelektuální průzkum :(
Hodnota Apple zařízení pochopitelně klesá pomaleji ... proč asi? Mají pomalejší vývoj a vydávání nového hardwaru a jiní výrobci nepoužívají IOS.

Ještě že nám takové šokující výsledky dokáže někdo zjistit ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hrozna hovadina, no to snad pochopi i zak materske skolky, ze androidi telefony musi svou cenu ztracet rychleji, jednoduse proto, ze na ne nastesti Samsung ani nikdo jiny nema monopol a vyvoj probiha hrozne rychle, treba ja mam momentalne androida z ciny za 4.500,- kterej ma vyssi vykon nez Samsung Galaxy S3. No tak jasne, ze musi jit Samsung dolu z cenou, aby byl schopen prodavat. Na druhou stranu na Apple nikdo zadny tlak nevyviji, tak slevnovat nemusi a to se tyka i prodeje z druhe ruky, preci si nekoupim opotrebovane SGS3 za vic jak 2 tisice, kdyz muzu mit novej telefon obdobneho vykonu za 4 tisice. Naproti tomu u Apple zadna jina konkurence neni, tak proc by to asi nekdo nabizel za zlomkovou cenu puvodni, kdyz nemusi. To da rozum.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.