CDR.cz - Vybráno z IT

Assassin's Creed: Unity pomůže v rekonstrukci Notre-Dame. Hra je nyní zdarma

Pro rekonstrukci, resp. znovuvybudování, nové katedrály Notre-Dame přesně po vzoru té staré má sloužit i hra Assassin’s Creed Unity, ve které je dokonalý a fotorealistický model Notre-Dame.

Notre-Dame je již po celá staletí ikonou a náboženským, historickým i kulturním centrem Paříže. Proto zpráva o jeho destruktivním požáru zasáhla silně celý svět. Již během samotného požáru přislibovali různí dárci částky v astronomických výškách na kompletní opravu. Podle odborníků by mělo být reálné obnovit původní tvář.

Proto, aby nový Notre-Dame byl co nejvěruhodnější, začali architekti shromažďovat veškerou možnou dokumentaci a fotky této památky před katastrofou. Jedním z hlavních zdrojů pro dokonalé zmapování interiéru a exteriéru by měla být i známá hra Assassin’s Creed: Unity, jejíž příběh se odehrává v době francouzské revoluce v Paříži. 

Společnost Ubisoft se také rozhodla, že ze své kapsy přidá 500 tisíc eur (v přepočtu necelých 13 milionů korun) na opravu katedrály a k příspěvkům se snaží vybídnout i své fanoušky. Dokonce v rámci jakési pietní akce uvolnil na své distribuční platformě uPlay naprosto zdarma ke stažení až do 25. dubna zmiňovaný díl, který zůstane ve vaší knihovně již nastálo. 

  • Svou verzi Assassin's Creed Unity můžete získat zde

Vydavatel Assassin's Creed: Unity na svém blogu uvedl: „Hry nám dokáží zprostředkovat návštěvu míst takovým způsobem, které jsme si dřív neuměli vůbec představit. Doufáme, že toto malé gesto všem umožní ocenit naši virtuální poctu této monumentální architektonické památce.“

Model Notre-Dame pro Assassin’s Creed: Unity tvořila po dlouhé dva roky grafička Caroline Miousse. Spolu se svým týmem si dávali záležet na tom, aby nejen každý obraz a okno mělo přesné rozměry a podobu, ale dokonce aby byl model Notre-Dame propracován do těch nejmenších detailů v poměru jedna ku jedné. 

Diskuse ke článku Assassin's Creed: Unity pomůže v rekonstrukci Notre-Dame. Hra je nyní zdarma

Pátek, 19 Duben 2019 - 11:55 | petr ib | Hbité PR, pěkný model a dobrá práce grafičky, to...

Zobrazit diskusi