CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k ASUS Vulcan PRO – od dobrého k ještě lepšímu

Zda se mi to nebo to do toho USB kramu vede klasickym JACKem? Ja bych u 7.1 sluchatek cekal vic nejakych malych repracku po stranach. Jinak doufam, ze jsou bezdratove, proc jinak by tam byla potreba baterka??? Zvlast, kdyz to jde do USB a ma to napajeni z toho. Skoro bych se ani nedivil, kdyby to byla jak drivej recenzovany suplik, kde se musel pripojovat extra molex, kvuli ledkam:o)
Jinak odnimatelny kabel na sluchatkach je velmi dobry napad:) Jeste kdyby tam byl klasicky jack a ne nejaky jejich spesl konektor, pak to postrada smysl:o)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak odnímatelný mikrofon není proto, aby se dal vyměnit za jiný, ale aby se dal sundat, když není zrovna potřeba (možná by stačilo jen kdyby se dal otočit směrem k mostu, aby nepřekážel).
7.1 sluchátka to nejsou. Nicméně pomocí speciálních algoritmů umí zvukový procesor ROG Spitfire tento tojem vytvořit, a zrapcovat 7.1 zvuk tak, aby jej člověk skutečně slyšel ve stereou sluchátkách prostorově. Jde ale pouze o spekulaci - oficiální iformace nejsou a praktickou zkušenost s tímto zatím nemám, leč bych ji rád. Pokud to takto skutečně funguje, bylo by to super.

A baterka? Je možné, že je tam kvůlu náročnosti onoho zvukového procesoru, které by mohly převyšovat schopnosti USB. USB zvukovky se sluchátkovým zesilovačem však existují a fungují bez dalšího napájení. Opět, oficiální informace chybí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No prave, kdyz pisou ze AAA baterka ma vydrzet xx hodin, tak i to nejsuntactejsi USBcko v serii peti pasivnich hubu by to muselo zvladnout:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No, bezdrátové rozhodně nejsou, nemají k tomu žádný harware (vyšílače, etc), takže pokud tam baterka skutečně je, tak snad jedině podpůrná proto, že USB nestačí O.o A teď ještě, jestli hovoříme o USB 2.0 nebo 3.0. Zeptali jsme se ASUSu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze sluchadl mozes odpojit od toho USB bazmeku a pouzivat ako bezne sluchadla k mobilu alebo MP3 prehravacu vonku. V tom pripade Accoustic Noise Cancellation elektronika nemoze brat napajanie odinakial ako z AAA baterky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Neodym, to zní sice velice schopně, ale v pravdě je to jen levná náhražka za lepší, ale také dražší a těžší feromagnet."

Ta věta je poněkud zmatená.
- feromagnet je každý permanentní magnet používaný ve sluchátkách
- možná jste měl na mysli feritový magnet (tipuji i podle zmíňky o hmotnosti), ale ten zas není dražší než neodymový
- navíc neodymové magnety rozhodně nejsou levnou náhražkou, ale jsou i v asi nejlepších sluchátkách současnosti Beyerdynamic T1 a v levných sluchátkách je buď také neodymový magnet (ale slabší a tedy neposkytující tolik detailů) nebo teda v horším případě feritový

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tady se přiznám, že jsem dal na "jedna paní povídala". Konkrétně kamarád audiofil a inženýr elektrotechniky na čvut, který mě přesvědčil, že s feritem mají reproduktory lepší dynamiku, nicménějsou tedy o dost těžší (je potřeba větší množství, větší magnet), takže se používají v reproduktorech (staré a poctivé HiFi soustavy), kvůli hmotnosti to s nimi jde ve sluchátcích blbě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.