CDR.cz - Vybráno z IT

Automobilka Porsche chce do roku 2030 prodávat z 80 % pouze elektromobily

Automobilka Porsche před pár dny představila svou výroční zprávu, podle které zaznamenala navzdory probíhající pandemii i velké míře inflace skokový nárůst tržeb. Zároveň generální ředitel automobilky představil své plány v podobě elektrifikace portfolia Porsche i výstavby sítě prémiových nabíjecích stanic.

Zdroj: Shutterstock

Automobilka Porsche se odjakživa specializovala na luxusní sportovní modely. Nedávno vedení automobilky svou výroční zprávu za minulý rok i své plány do budoucna. 

Podle generálního ředitele automobilky Porsche, Olivera Blume, bude 80 % ze všech prodaný vozů značky Porsche do roku 2030 výhradně na elektrický pohon. Změna pak rozhodně nepřijde skokově, ale k elektrifikaci portfolia bude docházet postupně. Již dnes eviduje Porsche u 40 % ze všech nových prodaných vozů alespoň částečně elektrický pohon.

Zdroj: Shutterstock

I když stále přetrvává velká inflace a pandemie koronaviru, zaznamenala automobilka Porsche skokový nárůst meziročních tržeb o 4,8 miliard dolarů. Zajímavé je, že prodej modelu Porsche Taycan s čistě elektrickým pohonem již třetí rok po sobě překonal prodej ikonického modelu 911.

Porsche navíc připravuje novou verzi motoru pro rok 2025, která bude součástí všech plně elektrických automobilů. Dále se automobilka rozhodla investovat do „prémiových nabíjecích stanic“ a vlastní sítě nabíjecích stanic. O něčem podobném sní i automobilka Audi, která stejně jako Porsche patří pod Volkswagen Group. Je tak možné, že by si Volkswagen mohl vytvořit jednu síť nabíjecích stanic pro prémiové modely svých automobilek.

Diskuse ke článku Automobilka Porsche chce do roku 2030 prodávat z 80 % pouze elektromobily

Středa, 23 Březen 2022 - 13:20 | miro | veď prečo nie, z kolonií sa cicá najlepšie
Středa, 23 Březen 2022 - 08:11 | Kert | Až si braťa dostaví Mochovce, budou v pohodě.
Úterý, 22 Březen 2022 - 13:38 | miro | ...a superprémiovú elektriku budú brať zo...

Zobrazit diskusi