CDR.cz - Vybráno z IT

Bandai Namco odstranilo protipirátskou ochranu Denuvo ze své další hry

Denuvo
Společnost Bandai Namco pokračuje s odstraňováním protipirátské ochrany Denuvo u svých videoher. Tentokrát toto vydavatelství odstranilo Denuvo u zatím posledního dílu velmi úspěšné série bojových her.

Společnost Bandai Namco, podobně jako např. Square Enix začala minulý týden odstraňovat protipirátskou ochranu Denuvo ze svých her. Minulý týden Bandai Namco odstranilo Denuvo z letecké arkády Ace Combat 7: Skies Unknown a začátkem tohoto týdne pak Denuvo u bojovky Tekken 7.

Hra Tekken 7 vyšla na PC platformě a konzolích PS4 a Xbox One v roce 2017 a PC verze byla zabezpečena protipirátskou ochranou Denuvo. Podle redditu vydrželo Denuvo chránit Tekken 7 jen několik dní. Hra byla vydána 2.6.2017 a protipirátská ochrana Denuvo následně crackery pokořena 6.6.2017. I když piráti získali k této hře přístup už v roce 2017, tak Bandai Namco stále tuto ochranu u Tekkena využívalo kvůli patchům a stahovatelnému obsahu, ke kterému tak piráti neměli přístup. Nyní po více než 4 letech Denuvo u této hry končí. Toho využili crackeři a prakticky ihned po odstranění Denuva crackli Steam verzi této hry se Season Passem 4.

První Tekken vyšel v roce 1994 a podle údajů z května roku 2021 se už podařilo prodat celkem 53 miliónů kopií her z této velmi populární série. Na metacritic si zatím poslední sedmý díl Tekkena vysloužil solidní metascore 82 od odborných recenzentů. Zdaleka ovšem nemá na vůbec nejúspěšnější díl Tekken 3, který získal metascore 96 a po právu se třetí díl stal nejúspěšnější bojovkou na herní konzoli Sony Playstation 1.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bandai Namco odstranilo protipirátskou ochranu Denuvo ze své další hry

Žádné komentáře.