CDR.cz - Vybráno z IT

A-Bike Electric - kompaktní elektrokolo na krátké trasy

A Bike Electric
Rozložte, nasedněte a vyrazte na cestu! Elektrokolo, které vás nebude omezovat, ba naopak.

Původní koncept skládacího kola A-Bike pochází z hlavy sira Clivea Sinclaira, který jej představil v roce 2006. Společnost A-Bike Electric vycházela z jeho návrhu a ještě jej vylepšila o elektrický pohon. Tak vznikl A-Bike Electric.

A-Bike Electric je projekt nejlehčího a nejkompaktnějšího elektrického kola na světě, jehož rozložení trvá jen několik sekund. Skladná konstrukce a kvalitní materiály z něj dělají praktického pomocníka na cestách. Rám je vyroben z leteckého hliníku a vysokopevnostních sklolaminátových polymerů. Díky tomu je teleskopická konstrukce trvanlivá, lehká a odolná, což vám pomůže překonat jakoukoliv překážkou.

Clive Sinclair A Bike

Clive Sinclair s A-bike

Elektrokolo se vyznačuje především svou skladností. Ve složeném stavu zaujímá prostor o velikosti 70 x 40 x 21 centimetrů, má hmotnost 12 kilogramů a nosnost 100 kilogramů. Kompaktnost neovlivňuje základní funkce pro nastavení výšky sedadla a řídítek. Věřte, že dokonce i s malými kolečky budete moci bez námahy dojet tam, kam potřebujete. Pohon elektrokola má speciálně navržený převodník, který je optimalizován tak, aby rychlost šlapání odpovídala rychlosti otáčení kol jako u obyčejného jízdního kola.

A Bike 1

Nabíjecí 24V baterie plně vystačí na 25 kilometrů jízdy, po vybití ji můžete bez problému vyjmout anebo nechat připevněnou na kole a nabít třeba v garáži. Dobití do plného stavu trvá 2,5 hodiny. Na A-Bike Electric můžete jet i po vybití baterie, v tomto případě však už s vlastním pohonem.

A Bike

Ovládání elektromotoru je taktéž snadné, vypnutí či zapnutí se provádí stisknutím červeného tlačítka na řídítkách, kde se rovněž nachází čtyři indikátory pro kontrolu zbývající energie baterie. Určitě byste nechtěli, aby vám energie došla právě ve chvíli, když jedete do kopce. Kolo je mimo jiné vybaveno senzory umožňující plynulé korigování dodávané energie v závislosti na členitosti terénu.

Pokud se vám nápad líbí, můžete jej podpořit, jak jinak než v crowdfundingové kampani na Kickstarter.com. Požadované částky pro realizaci projektu bylo dosaženo, takže by vám měl A-Bike Electric dorazit v říjnu 2015. Cena začíná na 589 librách (cca 22 500 Kč).

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku A-Bike Electric - kompaktní elektrokolo na krátké trasy

Žádné komentáře.