CDR.cz - Vybráno z IT

Blizzard vzkřísí staré Warcrafty, Starcraft a Diablo do moderní podoby

Blizzard
Blizzard v současné době skládá tým, který by byl zodpovědný za údržbu původních vrcholů tří jejich nejslavnějších sérií. Mohli bychom se tedy dočkat jisté formy moderního zásahu, který hry opět oživí do formy hodné dneška.

Blizzard před pár dny vyvěsil inzerci, že shání nové posily do týmu, který by oprášil první Starcraft, Warcraft III a Diablo 2. O prvních dvou Warcraftech a prvním Diablu nepadla řeč, každopádně zmíněné tři tituly jsou asi to nejslavnější, co společnost kdy nabídla. Důvodem jsou neustále se vyvíjející systémy, hardware a online služby, kvůli kterým je čím dál tím obtížnější si hry zahrát.

Zprávy nehovoří vysloveně o HD remaku, mohlo by ale jít o jistou formu HD patchů (snad i s lepšími texturami), který by umožnil netrpět u původního Starcraftu na rozlišení 800x600 apod. Diablo II se sice dočkalo v průběhu let neoficiální modifikace umožňující vysoká rozlišení, ale nejedná se o nic, co by jakkoliv zasáhlo do původní hry. Také by nebylo od věci zlepšit kompatibilitu se současnými systémy a napojit všechny tituly na platformu Battle.net. Těžko říct, co má Blizzard za lubem. 

Arthas 610

„Podmanivé příběhy. Intenzivní multiplayer. Nekonečná hratelnost. Kvality které učinily StarCraft, Warcraft III a Diablo II titány své doby. Vyvíjející se operační systémy, hardware a online služby zhoršily k těmto hrám přístup loajálním fanouškům i nové generaci. Navrátíme jim jejich slávu […]," píše se v inzerátu na oficiálních stránkách. 

V dnešní době jsou HD remaky velice populárním trendem. Příkladem za všechny může být nedávný Heroes III, který ovšem byl zpackán absencí datadisků. Pokud by se dočkaly zmíněné tři tituly podobného grafického zásahu, měli bychom se rozhodně na co těšit. Prozatím ovšem není známo, co s tituly společnost plánuje. Snad se dozvíme více brzy, nebo jak by řekl Blizzard… soon™.  

Za přípomínku také stojí stále vyvíjený Warcraft III fanouškovský mod, který je vytvářen v enginu Starcraftu II, o kterém jsme informovali téměř před rokem. Práce na něm neustále pokračují, ale datum vydání je dosud v nedohlednu. Pokud by se v rámci tohoto prohlášení tedy nejednalo o HD remake, není třeba až tak smutnit. 

Před pár dny se také Blizzard vyjádřil o možných pokračováních Warcraftu 4 i Starcraftu 3. Ačkoliv v současné době nemají nic nachystaného, pokračování nevylučují. Velmi záleží na tom, co si přeje komunita. Momentálně se však soustředí na své aktuální portfolio, přičemž se StarCraft 2 dočká epizodických pokračování. Jedno z těchto pokračování bylo ohlášeno na pátečním Blizzconu. 

Pokud jste četli naše téma z minulého týdne, zavzlykali jsme si nad neštěštím, které postihlo vývoj Starcraft: Ghost. Blizzard tento nápad drobet oprášil a můžeme se dočkat samostatného příběhu Novy s názvem Starcraft 2: Nova Covert Ops DLC. Trailer můžete zhlédnout výše v článku. 

Diskuse ke článku Blizzard vzkřísí staré Warcrafty, Starcraft a Diablo do moderní podoby

Středa, 11 Listopad 2015 - 11:10 | George eLzyx | remake Diablo II:LoD bych si s chutí zahrál....
Středa, 11 Listopad 2015 - 10:51 | Tom | No nevim na remake bych to moc nevidel spis jen...
Středa, 11 Listopad 2015 - 08:51 | DrStr | Warcraft III technicky vzato remake nepotřebuje,...
Úterý, 10 Listopad 2015 - 16:48 | Sob | Ten napad se mi libi. Warcraft III patri k mym...
Úterý, 10 Listopad 2015 - 15:02 | maxXx | Remake Diabla II bych rozhodně uvítal, protože...

Zobrazit diskusi