CDR.cz - Vybráno z IT

Chraňte se před pandemií hraním her, doporučuje světová zdravotnická organizace

Je tomu teprve rok, co bylo přehnané hraní videoher přidáno právě organizací WHO na seznam návykových poruch, jako je třeba gambling. Přesto se najednou karta obrací a stejná organizace nám nyní doporučuje hraní jako ideální volnočasovou aktivitu pro praktikování sociálního distancování.

Miliony lidí po celém světě jsou nyní uzavřeni v karanténách, nebo je jim alespoň doporučeno nevycházet a zabavit se různými způsoby doma. K hraní tak usedají i lidé, kteří ho nikdy dříve neokusili, a prodejní čísla konzolí a her stoupají.

Prot ose také 18 gigantů operujících na herním poli, včetně například Activision Blizzard a Twitch, spojilo a vytvořilo kampaň s názvem #PlayApartTogether s cílem propojit lidi skrze multiplayerové hry, při nichž je možné se socializovat a zároveň si stále udržovat fyzický odstup.

CEO Activision Blizzard Bobby Kotick se v tiskové zprávě vyjádřil o důležitosti této inciativy v dnešní době, kdy hry mohou pomoci spojovat osamocené hráče z celého světa a přinést jim trochu radosti do tíživých situací.

Součastí této kampaně jsou právě i doporučení vydaná World Health Organization (včetně například návodů na správné mytí rukou), která jak se zdá tento způsob komunikace a trávení volného času v době koronavirové epidemie podporuje. Důkazem je mimo jiné i tweet Raymonda Chamerse, velvyslance WHO, který #PlayApartTogether přímo zmiňuje a podporuje hráče, aby se do ní zapojili.

Tagy: 

Diskuse ke článku Chraňte se před pandemií hraním her, doporučuje světová zdravotnická organizace

Středa, 15 Duben 2020 - 11:09 | Gaunter | Keď v poslednej dobe čítam vyhlásenia WHO, mám...
Úterý, 14 Duben 2020 - 12:19 | Dedecekhribecek | To je pozoruhodný posuv ve vnímání her. A...

Zobrazit diskusi