CDR.cz - Vybráno z IT

Chuwi představil nejmenší minipočítač na světě schopný přehrávat 4k videa

Jeden z čínských výrobců výpočetních zařízení, Chuwi, představil nejmenší mini počítač na světě, který navíc zvládne přehrávat i 4K videa. Problém je, že veškeré údaje pocházejí jen od výrobce, který ani neuveřejnil, kdy bude tento počítač oficiálně na trhu.

Zdroj: RegardNews

Jeden z velké řady výrobců technologií a výpočetních zařízení z Číny s názvem Chuwi nedávno přišel s miniaturní verzí výkonného počítače Larkbox, který označuje za nejmenší minipočítač na světě. I když by se velikostně LarkBox mohl rovnat malému jablku, disponuje podle údajů od výrobce dostatečným výkonem, aby vedle běžné kancelářské práce zvládl také plynulé přehrávání a streamování videa ve 4K rozlišení. 

Výrobce se snažil minimalizovat nejen rozměry, které jsou 61mm x 61mm x 43mm, ale i váhu, která činí pouhých 127 gramů, aby zefektivnil a zjednodušil veškerou manipulaci se zařízením. Chuwi Larkbox je tak dokonce lehčí než většina mobilních telefonů, čímž může podle výrobce být využit jako mobilní počítač, který si jeho uživatel může přenášet z domova do práce a zpět.

Zdroj: KitGuru

LarkBox disponuje procesorem Intel N4100 s integrovanou grafikou UHD Graphics 600, operační pamětí 6GB LPDDR4 a 128 GB SSD, samozřejmostí je slot pro paměťovou kartu MicroSD pro rozšíření až o dalších 128 GB. Díky svým čtvercovým rozměrům pod 10cm do stran jej lze i šikovně připevnit zezadu k monitoru pomocí VESA uchycení, a vytvořit si tak ideální all-in-one PC. 

Veškeré tyto výrobcem uváděné parametry by tak měly dohromady dát počítač schopný přehrát 4K bez nejrůznějších problémů typu sekání. Výhodou podle výrobce je i podpora Bluetooth 5.0, či integrace klasických portů, jako je USB-C, HDMI či jack. Nutno podotknout, že veškeré údaje pochází od výrobce a ten bohužel neuvedl, kdy a za jakou cenu bude tento počítač nabízet na trhu. Vše tak může nakonec být jinak. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Chuwi představil nejmenší minipočítač na světě schopný přehrávat 4k videa

Čtvrtek, 23 Duben 2020 - 13:16 | DRK | Jsou snad i menší, většinou mobily (tj včetně...

Zobrazit diskusi