CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bouračka? Co to je? V USA staví město pro chytré automobily s řidiči i bez

a kdo si nebude chtit nechat implantovat cip toho prejede auto! Orwel hadr

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych si dovolil dodat ze to co v americe znaji jako Ford Fusion se u nas prodava jako Mondeo. Evropsky Fusion v USA neznaji.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

je to tak, ale cena EU Fusion a USA Fusion/mondeo/ je stejna ;)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo fajn jet s vým autem na pivo či na nějakou alkoholic party a zpátky bě tě auto dovezlo domů a nemuset řešit jestli člověk pil nebo ne a jestli může za volant!!! :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jojo a potom tu bude spusta tazkych machrov co s 3+ promile vypnu autopilot ....
Alebo autopilot chyti nejaky virus pripadne bude popri jazde este tazit bitcoiny pre botnet....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

páánééé pooolicístooo jááá seeem neříídil to naboural ten gooooooogl jemu dejte dejchnoooout

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že ne. Občas se odvoz hodí, když má jeden ještě zbytkáč a tak. Ale já obecně nejsem velký nadšenec do řízení, takže pro mě by autopilot byla opravdu hodně vysoko ceněná funkce vozidla. Tak doufám že do 10 - 15 let si nějaké to driverless-car budu moct pořídit :-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle systém je na nic. Problémy a nehody budou vznikat stále, pokud systém bude na stav okolí reagovat, nikoliv ho určovat. Nemluvě o ještě mizernější efektivitě pozemních komunikací, než mají dnes.

Tím myslím lokální výpočetní centra, které budou vědět "o všem" a budou vozidlům zadávat pohybové mapy, které vozidla budou jen dodržovat.

Jedině tak lze využívat např. křižovatky s maximální efektivitou - například udělat v koloně aut mezeru pro jiné, přejíždějící X křižovatku, a následně "dohnat" zpoždění. Nově příchozí bude vždy dopředu znát délku tras a rovnou pojede tou nejkratší. Bude také možné zavést QoS, kdy sanita nebo hasiči ušetří desítky procent času.

Také je to jediný způsob, jak se na planetě vypnout rádiovému spamu - připojte si k jedné WiFi 30 počítačů a všechny budou bez internetu, protože si budou neustále překřikovat. A ještě aby byly P2P. Né, to nejde.

Problém všech těhle systémů na dálkové ovládání, včetně Googlem testovaného je možnost hacknout to, ať už hacknout komunikaci, nebo koncový hardware. Ale tomu začnete věřit, až se to stane, stejně jako začnete věřit ve škodlivost rádia až ho bude tolik, že začneme pravidelně zvracet cestou do práce.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.