CDR.cz - Vybráno z IT

Hodinky Alcatel Go Watch a smartphone Go Play - odolně a levně [IFA 2015]

Alcatel Go Series
Kulaté chytré hodinky se sportovním designem, ale i odolné chytré telefony pro mladé. Alcatel na veletrhu IFA představil nové modely svých mobilních a nositelných zařízení. Hlavním tahákem bude tradičně nízká cena.

Alcatel Go Watch jsou nové chytré kulaté hodinky určené pro aktivní uživatele. Výrobce tentokrát vsadil na sportovní plastový design s výměnnými kryty. Prezentovaná byla bílá a černá varianta, ale díky snadné výměně pásků a krytu hodinek by nemělo nic bránit dalším variantám od výrobců třetích stran. Vše funguje tak, že jednoduše vyloupnete vnitřek hodinek z plastového šasi a můžete jej nahradit jiným.

Alcatel Go Play And Go Watch

Hodinky nabízí funkce monitorování aktivity a srdečního tepu. Malé změny se dočkalo nabíjení, které nyní není ukryté v pásku, ale přesunulo se do těla hodinek, kde má podobu microUSB konektoru ukrytého pod gumovou záslepkou. Přibývá tak možnost vyměnit pásek hodinek, ale ubývá jednoduchost, kterou přinášela integrace konektoru přímo do náramku.

Alcatel Go Watch 3Alcatel Go Watch 7Alcatel Go Watch 4

Alcatel Go Watch 5

1,22" IPS displej s rozlišením 240 x 240 bodů je totožný s první generací chytrých hodinek Alcatel. Zatímco u modelu Watch byl uřízlý v dolní části kvůli senzoru okolního jasu, nyní je to bohužel pouze z důvodu skladových zásob. Senzor zde podle zástupce společnosti je, ale bohužel je kvůli zakrytí páskem prakticky k ničemu. Doslova zbytečně tak mají nové Go Watch uřízlou dolní čast displeje.

Alcatel Go Watch 1Alcatel Go Watch 2

Použit byl operační systém z dílen Alcatelu, Android Wear nečekejme. Hlavním důvodem jsou slabší hardwarové parametry a snaha udržet cenu co nejníže. Výhodou vlastního systému je především kompatibilita hodinek s iOS i Android zařízeními. Nevýhodou pak absence aplikací třetích stran, což výrazně snižuje použitelnost. Když ne konfigurace ani design, potěší alespoň cena, která se bude pohybovat lehce pod 3 000 Kč.

Alcatel Go Play - odolný chytrý telefon pro mladé za pár korun

Milovníci barev se radují. Nový model Alcatel Go Play potěší každého, kdo si potrpí na barvy a hledá odolné zařízení. Boří tak zažíté dogma, že odolný telefon musí být velká černá cihla. Bílá v kombinaci s barevným pogumováním nevypadá vůbec špatně a na rozdíl od barevného plastu nevypadá natolik lacině.

Alcatel Onetouch Go Play 1 A

Go Play se pochlubí 5" displejem s HD rozlišením. Tělo zařízení je vyrobené z pogumovaného plastu v různých barevných variantách. Certifikace IP67 garantuje odolnost proti vodě a prachu. Uvnitř zařízení tepe Snapdragon 410 s 1 GB RAM a jako operační systém byl použit Android ve verzi 5. Zadní fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpix a přední 5 Mpix pro videohovory a selfie.

Cena zatím nebyla upřesněna, ale má se pohybovat kolem 4 500 Kč, což za odolný telefon v podobné výbavě není špatná nabídka.

Zpravodajství z IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

Zdroje: 

IFA 2015

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hodinky Alcatel Go Watch a smartphone Go Play - odolně a levně [IFA 2015]

Žádné komentáře.