CDR.cz - Vybráno z IT

Chytré hodinky Meizu Mix klamou tělem, baterie vydrží až 8 měsíců

nepřehlédněte
Čínská společnost Meizu přidala do své nabídky úplně první chytré hodinky, které jsou určeny široké veřejnosti. Hodinky Meizu Mix sice nejsou nejchytřejším produktem na trhu, ale svou klientelu si jistě najdou.

Chytré hodinky Meizu Mix vypadají na první pohled jako obyčejné analogové hodinky, neboť nemají dotykový displej. Kruhový ciferník o velikosti 42 mm z nerezové oceli 316L je osazen safírovým sklíčkem, pod nímž se pohybuje klasická analogová ručička. Hodinky však přeci jen pohání operační systém YunOS, jenž je nadstavbou Androidu od čínské společnosti Alibaba, která pro úplnost vlastní mimo jiné internetový obchod AliExpress. 

Zařízení v sobě ukrývá knoflíkovou baterii CR2430 s kapacitou 270 mAh, která vydrží na jedno nabití osm měsíců. Hodinky tedy není možné dobíjet - jakmile se baterie vybije, musí se vyměnit za novou. Vysoké výdrži bezpochyby napomáhá komunikace prostřednictvím energeticky úsporné technologie Bluetooth 4.0 LE (Low Energy).

Meizu Mix mají tloušťku 12 milimetrů, jsou odolné proti vodě do hloubky 30 metrů a odolají tlaku až 3 MPa. Hodinky by se mohly svými funkcemi spíše zařadit do kategorie fitness náramků s funkcí zobrazení analogového času. Mezi jejich vlastnosti patří tříosý gyroskop, akcelerometr a magnetometr, jež zajišťují funkci krokoměru nebo měření délky a kvality spánku.

Hodinky jsou rovněž schopny přes LED diodu nebo vibrace upozornit na příchozí zprávy a hovory vašeho smartphonu. Všechny naměřené hodnoty se ukládají do speciální mobilní aplikace.

Výrobce namixoval nabídku hodinek Meizu Mix do pěti různých variant, které se liší barvou použitého řemínku. Na výběr je ze dvou kovových (stříbrný a černý), dvou kožených (hnědý a černý) a jednoho syntetického modro-bílé barvy. Bohužel cena je poněkud nadsazená, nejlevnější verze stojí 999 čínských jüanů (cca 3600 Kč) a nejdražší model 1499 čínských jüanů (cca 5400 Kč).

Na bližší informace si budete muset počkat do 3. září, kdy proběhne oficiální tisková konference. Chytré hodinky čínského výrobce by se pak měly začít prodávat na začátku října.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chytré hodinky Meizu Mix klamou tělem, baterie vydrží až 8 měsíců

Neděle, 31 Prosinec 2017 - 09:08 | Diseq | Vzhledově hezké hodinky jen zbytečně tlusté (12mm...
Pondělí, 5 Září 2016 - 21:11 | pecako | Zařízení v sobě ukrývá knoflíkovou baterii CR2430...
Pátek, 26 Srpen 2016 - 08:06 | Xspy | Obyčejné hodinky se zbytečnými funkcemi navíc...
Pátek, 26 Srpen 2016 - 07:31 | John Douberro | Tenhle clanek: " ... do hloubky 30 metrů a...
Čtvrtek, 25 Srpen 2016 - 11:43 | Chupas | Takže to je jedničkovej xiaomi mi band za 350...

Zobrazit diskusi