CDR.cz - Vybráno z IT

Cyberpunk 2077 odložen. Singleplayeru se dočkáme v září, multiplayer až po 2021

Ještě před víkendem se hráči z celého světa těšili na jednu z největších letošních událostí herní scény, vydání Cyberpunku 2077. Smutnou zprávou ovšem je, že CD Projekt RED titul odkládá o půl roku, multiplayerovou část hry dokonce ještě mnohem dále.

Velké věci žádají velkou trpělivost. Cyberpunk 2077 vyjde se zpožděním, studio CD Projekt Red to oznámilo na setkání s investory. Singleplayer se tím z plánovaného dubna posunul do září tohoto roku na pole generačního střetu mezi novou a starou řadou konzolí PlayStation a Xbox. Záhadný multiplayer v roce 2021 neočekávejme, jelikož tým se na něj chce zaměřit až po dokončení singleplayer části. 

Cyberpunk 2077 je již nicméně v dokončené i hratelné fázi, čas navíc vývojáři využijí k doladění a dalšímu testování. 

Významnou tuto zprávu však dělá dodatek, že navzdory časovému bonusu, bude třeba, aby zaměstnanci pracovali dlouhodobě delší přesčasy (tzv. „crunch“) k dosažení uzávěrek. Praktika je spojená se syndromem vyhoření i jinými (často somatickými) problém. Mimo jiné jde bohužel o důsledek zoufalého nedostatku odborů mezi vývojáři, zatímco ty, které existují, nejsou dostatečně systematizované (to se mimochodem snaží napravit projekt Game Workers Unite ve svém úsili). V České republice žádné takové nejsou. 

Pochmurnější situaci dělá i to, že právě společnost CD Projekt Red se veřejně zavázala k zachování humánnějších pracovních podmínek.

Cyberpunk 2077 vyjde 17. září na PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia a Microsoft Windows. Plány pro PlayStation 5 a Xbox Series X zatím nejsou, portu se (jednou) přesto dočká. Vše zmíněné a další se můžete dočíst v zápisu setkání zde.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Cyberpunk 2077 odložen. Singleplayeru se dočkáme v září, multiplayer až po 2021

Pondělí, 20 Leden 2020 - 22:07 | Kazaxx | Pochybuji. Jejich zaklínač série i bez drm...
Pondělí, 20 Leden 2020 - 21:59 | Kazaxx | Rád si počkám, myslím že Cyberpunk bude pecka....
Pondělí, 20 Leden 2020 - 19:14 | xWing | Asi vyzbierali malo penazi v predpredaji.

Zobrazit diskusi