CDR.cz - Vybráno z IT

DeLorean se vrací do budoucnosti jako elektromobil. Původní design ale zahodil

Společnost DeLorean Motor Company bude mít nový elektromobil s označením Alpha 5, který by měl dosáhnout maximálky 250 km/h a měl by mít dojezd téměř 500 km v základní výbavě. O dalších variantách prozatím vedení společnosti nepromluvilo.

Zdroj

Historie společnost DeLorean je pestrá, protože byla založena již v roce 1975 Johnem DeLoreanem, ale již v roce 1982 zkrachovala. Možná by se na tuto společnost i zapomnělo nebýt slavné trilogie „Návrat do budoucnosti“, kde si právě DeLorean zahrál hlavní roli.

Naštěstí jeden z fanoušku obnovil společnost v roce 1995 s názvem DeLorean Motor Company a rozhodl se navázat na ikonický design. Nyní automobilka představila historicky první DeLorean v úpravě elektromobilu, u kterého najdeme typické obrovské výklopné dveře nebo žaluzie na zadním okně.

Tím však propojení s původní značkou končí, protože dle mnohých se design nového elektromobilu ubírá jiným směrem. Nový elektromobil Alpha 5 dokáže zrychlit z nuly na stovku za 2,99 sekund a měl by v sobě ukrývat 100 kWh baterii, která by měla zaručit dojezd až 480 km.

Pochlubit se také může maximální rychlostí 250 km/h. Veškeré tyto specifikace jsou ale uváděny pouze pro základní model. Další modely s konkrétními specifikacemi mohou ještě přijít. Například model „GT“ by mohl být ještě více zaměřen na výkon. Podle předběžných odhadů by měla Alpha 5 dostat cenovku 100 000 USD.

Diskuse ke článku DeLorean se vrací do budoucnosti jako elektromobil. Původní design ale zahodil

Středa, 1 Červen 2022 - 15:24 | Gaunter | A nakoniec sa ešte zistí, že už ani nedokáže...
Středa, 1 Červen 2022 - 14:16 | sumix | Aha, takže to bude hnusný a ještě navíc...

Zobrazit diskusi