CDR.cz - Vybráno z IT

Příští rok se na silnicích objeví nový elektromobil – legendární DeLorean

Vůz DeLorean se asi nejvíce proslavil díky své roli, coby stroje času, ve filmové trilogii „Návrat do budoucnosti.“ Společnost DeLorean Motor Company (bez nějakého vztahu k původní společnosti Johna DeLoreana která zkrachovala v roce 1982), v únoru tohoto roku uveřejnila plány na stavbu nového vozu, který by měl vycházet z původního modelu z osmdesátých let. Nový model by však měl být plně elektrický.

Zdroj

Společnost DeLorean Motor Company (DMC) se posledních 25 let v podstatě věnovala servisu a restaurování původních vozů DeLorean, která byla známá mimo jiné pro své křídlové dveře. Prozatím je nový vůz pojmenován DeLorean Evolved. Joost de Vries, generální ředitel DMC, upřesnil, že by měl vůz být vybaven 100kWh baterií, která by zajistila dojezd 500 km.

Nový dDeLorean by také měl být dvoumístným vozidlem, které bude menší a lehčí než konkurenční Tesla Model S. Konstrukčně pak bude DeLorean vycházet z Tesly, takže elektromotor umístí mezi kola na každou nápravu a baterie bude zase mezi předními a zadními koly.

Zdroj

Bohužel toho moc dalšího prozatím není známo. Konečný design bude odhalen na Pebble Beach Concours d'Elegance Monterey Car Week 21. srpna 2022. Jediné, co víme díky uveřejněnému obrázku, že se můžeme zase těšit na typické otevírání dveří podobně jako originál z osmdesátých let.

Generální ředitel DMC také uvedl, že nový model nebude, na rozdíl od starého, mít karosérii z nerezových plechů, jako třeba Cybertruck. Nerezový plech je totiž těžký a to je samozřejmě i velká zátěž pro elektromotor, čímž se zkracuje i celkový dojezd. Odhadovaná prodejní cena se pak pohybuje okolo 4 milionů korun. První automobily by se mohly dostat k prvním spokojeným majitelům ještě během příštího roku.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Příští rok se na silnicích objeví nový elektromobil – legendární DeLorean

Čtvrtek, 24 Březen 2022 - 08:37 | Kert | Kolik asi dostane hvězdiček od NCAP za ochranu...
Středa, 23 Březen 2022 - 14:27 | Anonym | DeLorean se ikonickým stal jen kvůli filmu....

Zobrazit diskusi