CDR.cz - Vybráno z IT

Slabá hesla a klikání na neznámé odkazy? Dnešek je dnem bezpečnějšího internetu

Security logo
Jak se chovat v prostředí internetové sítě, proč nedávat na web vše co nás napadne a kterých zásad se držet? Dnešek je mezinárodním dnem bezpečnějšího internetu. Zlepšuje se bezpečnost, nebo je den za dnem riziko vyšší?

Kapitoly článků

2.  Infografika: Děti na internetu očima rodičů

Podle nejnovějšího průzkumu UPC v České republice nemají 2 pětiny rodičů přehled o aktivitách svých dětí na internetu. Třetina rodičů nestanovuje dětem na internetu žádná pravidla při využívání sociálních sítí a bezpečnostní incident na internetu již řešila každá čtvrtá rodina.

Vzhledem k aktuálnosti tohoto tématu spouští v únoru mateřská společnost UPC Liberty Global spolu s partnery - společností Google a organizací Insafe - kampaň na sociálních mediích cílenou na učitele. Kampaň přivádí učitele na vzdělávací web s příručkami a učebními plány.

Pro teenagery rozdíly mezi reálným a online světem prakticky neexistují. Web je pro ně součástí denní reality. Pro učitele pak může být čím dál složitější držet krok s posledními trendy na internetu. Nicméně učení teenagerů o online světě se moc neliší od učení o offline světě. Učitelé mohou využít toho, že teenageři mezi těmito dvěma světy prakticky nevidí rozdíl,“ zamýšlí se Frans-Willem de Kloet, generální ředitel UPC Česká republika. 

Pruzkum Upc Deti Ocima Rodicu 2016

Kapitoly článků
2.  Infografika: Děti na internetu očima rodičů

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Slabá hesla a klikání na neznámé odkazy? Dnešek je dnem bezpečnějšího internetu

Středa, 10 Únor 2016 - 19:45 | HKMaly | A tim proklikanim zabezpeceni myslis privacy...
Středa, 10 Únor 2016 - 00:20 | Psycho Mantis | to je právě standartní lidská povaha, lidi se...
Úterý, 9 Únor 2016 - 22:15 | Pitrs | V rámci kampaně na Google jsem proklikal...
Úterý, 9 Únor 2016 - 19:21 | HKMaly | To se mi nezda ... 40% rodicu omezuje detem cas...

Zobrazit diskusi