CDR.cz - Vybráno z IT

Ematic Genesis Prime: Sedmipalcový tablet s Androidem, nižší výbavou a velmi nízkou cenou

Ematic Genesis Prime - úvodní foto
Výrobce Ematic představuje tento velmi levný tablet určený pro nenáročného uživatele. Nabízí displej o velikosti 7 palců, operační systém Android a výbavu dostačující pro surfování na internetu či přehrávání videí.

Při představování nových tabletů jsme už zvyklí na alespoň dvoujádrový procesor, dostatečnou velikost operační i uživatelské paměti a v neposlední řadě i co největší výdrž baterie. Za takové stroje ale zaplatíme několik tisíc korun a né všichni si je mohou dovolit. Nebo takový výkon prostě nepotřebují. Genesis Prime je určen právě pro takové uživatele, kterým slouží k práci stolní počítač či notebook a jako mobilní zařízení na gauč jim postačí tablet se základní výbavou.

Na tabletu běží operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean, čímž nabídne podporu nebřeberného množství aplikací a her z obchodu Google Play. Docela zajímavým faktem ale je, že tento levný tablet vlastní i certifikaci od samotného Googlu.

Ematic Genesis Prime - předekEmatic Genesis Prime - záda

Displej je samozřejmě dotykový, sedmipalcový a nabídne WVGA rozlišení 800 x 480 pixelů. V samotném nitru přístroje tepe ARMový procesor Cortex-A8 s frekvencí 1,1 GHz. Ten obsahuje i grafický čip umožňující přehrávat video až ve FullHD kvalitě 1080p. Vedle procesoru sídlí ještě operační paměť, která nabídne pouhých 512 MB. Vzhledem k malé ceně přístroje je to sice pochopitelné, otázkou ale zůstává, jestli nebude mít problém s přeplněnou mezipamětí jako většina strojů s 512 MB RAM. Uživatelská paměť nabídne 4 GB prostoru, chybí ji ale podle dostupných informací možnost rozšíření paměťovou kartou. K dispozici budete mít ale ještě dalších 5 GB prostoru na cloudovém úložišti.

Ematic Genesis Prime - barevné varianty

Tablet disponuje i webkamerou nad displejem, která snímá obraz ve VGA rozlišení. K připojení k internetu poslouží pouze Wi-Fi, podpora 3G připojení chybí a stejně tak i bezdrátového Bluetooth. USB port umožní dobíjet baterii a propojit tablet s počítačem. Po nabití nabízí akumulátor výdrž 4 až 5 hodin provozu a samotný tablet má vělmi pěknou hmotnost 268 gramů.

Operační systém Android 4.1 Jelly Bean
Procesor ARM Cortex-A8, 1.1 GHz
Displej 7" LCD, kapacitní, multidotekový
800 x 480 pixelů
Operační paměť 512 MB
Úložiště 4 GB
+ 5GB cloud
Konektivita Wi-Fi 802.11 b/g/n
USB 2.0
3,5 mm jack
Webkamera VGA rozlišení
Výdrž baterie cca 4,5h
Rozměry 19,2 x 12,5 x 1 cm
Hmotnost 268g
Cena 1500 Kč

Ematic Genesis Prime bude dodáván v několika barevných provedeních a na svých bedrech si ponese cenu 80 dolarů, v přepočtu asi 1500 korun. Objednat si ho můžete už nyní na stránkách Amazonu.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ematic Genesis Prime: Sedmipalcový tablet s Androidem, nižší výbavou a velmi nízkou cenou

Žádné komentáře.