CDR.cz - Vybráno z IT

Empress prolomila protipirátskou ochranu Denuvo u další AAA hry

Denuvo
Crackerka Empress letos nasadila vysoké tempo v prolamování Denuva u různých videoher. Tentokrát prolomila Denuvo u hry, která byla zabezpečena pokročilou ochranou se značením V14.

Nedávno jsme vás informovali, že crackerka Empress prolomila kombinovanou ochranu VMProtect v3.5.1 a Denuvo V13 u ubisoftí hry Far Cry 6. Empress crackuje hry za peníze a za jednu hru si účtuje 500 dolarů. Zřejmě takový model financování funguje, protože v poslední době se objevilo celkem dost cracků na hry zabezpečené Denuvem. Po Far Cry 6 Empress prolomila Denuvo V12.5 u hry Evil Genius 2 a před pár dny pak možná zatím nejpokročilejší ochranu V14 u hry Marvel's Guardians of the Galaxy. U Denuvo V14 ochrany zřejmě nebyl crack na některých sestavách stabilní a proto v krátké době vydala Empress crackfix na tuto hru.

Pokud nahlédneme do minulosti, tak hra Evil Genius 2 vyšla 30. března 2021 a Marvel's Guardians of the Galaxy 25. října 2021. Denuvo chránilo tyto hry před piráty u první zmíněné déle než rok a u druhé déle než půl roku.

Společnost Irdeto má přitom s ochranou Denuvo další plány a představila model zabezpečení Denuvo Secure DLC, které mohou využít např. různé F2P hry, které žijou z mikrotransakcí a DLC obsahu. Toto zabezpečení tak zřejmě uvidíme v budoucnosti u některých free to play her a Denuvo Secure DLC bude chránit různé kosmetické předměty, nové postavy, zbraně a upgrady u F2P her.

Nakonec ještě dodejme, že Empress nechala u zatím posledního cracku další Hint pro zvídavce, kteří chtějí hádat u jaké další hry bude Denuvo prolomeno. Hint tedy zní: Giving up. with another cup. Uživatelé Redditu spekulují, že další cracklou hrou by tak mohla být FIFA 22 nebo Dying Light 2 Stay Human.

Tagy: 
Zdroje: 

reddit

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Empress prolomila protipirátskou ochranu Denuvo u další AAA hry

Pátek, 8 Červenec 2022 - 16:00 | oneman123 | neni to jedna osoba ale vic lidi :) a navzyvat to...
Pátek, 8 Červenec 2022 - 09:24 | x3m | Aj keby to bol chlap, tak klobuk dole :)
Čtvrtek, 7 Červenec 2022 - 22:34 | DDR0 | jestli je to skutečná tj. biologicky ženská tak...

Zobrazit diskusi