CDR.cz - Vybráno z IT

Emulátor RPCS3 už podporuje 10k rozlišení. Grafika překonala původní PS3

Emulátor RPCS3 se potýkal v nedávné minulosti s problémy, po právní stránce. Studiu Atlus se totiž nelíbilo, že jejich nová videohra, původně ryze konzolová záležitost Persona 5 šla hrát i na PC, a to právě díky emulátoru RPCS3.

Poté, co Atlus se svými žádostmi neuspěl, se vývojáři projektu soustředili na další rozvoj emulátoru. A tak přibyla podpora pro hraní ve vysokém rozlišení a anisotropní filtrování (až 16AF). Hráč na PC tak nyní nemusí hrát hry určené pro PlayStation 3 pouze v nativním rozlišení 720p, ale nyní i ve 4k, nebo dokonce až v 10k.

Jak můžete sami vidět z videa v článku, tak díky tomu nastal ohromný posun v kvalitě grafiky, kdy hry původně na konzoli PlayStation 3 nyní vypadají jako nově remasterované verze. Nyní se může hráč kochat u starých her mnoha detaily, které prostě v nativním rozlišení 1280x720 nebylo možno vidět.

Aktuální kombinaci 4k rozlišení a 16x anisotropní filtrování už utáhnou ty nejvýkonnější PC v rozumných snímkových rychlostech. Respektive ten kdo má grafickou kartu podporující API Vulcan může očekávat podobný výkon ve 4k jaký měl doteď při nativním rozlišení 1280x720.

 

Jak to vypadá momentálně s emulací Red Dead Redemption? 4k testováno na CPU i7-5960X, GPU 2x Titan X Pascal SLI a 32 GB RAM

Momentálně je plně hratelných jen několik videoher. Ty nejočekávanější pecky jako třeba The Last of Us, Uncharted nebo hry ze série God of War jsou stále v havarijním stavu a nejdou na RPCS3 přehrávat. Jak ale říkají samotní vývojáři na svých stránkách, je to jen otázka času, kdy se podpora RPCS3 dočká i těchto her.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Emulátor RPCS3 už podporuje 10k rozlišení. Grafika překonala původní PS3

Čtvrtek, 12 Říjen 2017 - 11:25 | Ereb | Díky za upozornění, jasně máte pravdu, 2, 3 a...
Čtvrtek, 12 Říjen 2017 - 11:12 | Whiskeyjack | Gears of war na playstation?

Zobrazit diskusi