CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče bojovek a strategií

Online obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden dvě hry zdarma. Jedná se o 2D akční bojovku a tahovou strategii.

Od 16.9. do 23.9. máte možnost si v digitálním obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Speed Brawl a Tharsis.

Videohru Speed Brawl vyvinulo herní studio Double Stallion Games. Hra byla vydána v roce 2018 a běžně se na Epic Games Store prodává za 420 korun. Děj hry Speed Brawl nás zavede do alternativní verze průmyslové revoluce, ve které lidstvo muselo čelit mimozemské invazi rasy hmyzáků. Lidstvo mimozemskou hmyzí rasu porazilo, zbytky mimozemšťanů zotročilo a nakonec lidé vynalezli nový druh zábavy, jakýsi šampionát ve kterém lidé v arénách bojují proti zotročeným mimozemšťanům. Ve hře musíte v co nejkratším čase hmyzáky v arénách porazit. Speed Brawl nabízí jak single player, tak i kooperaci s kamarádem.

PC verze Speed Brawl sice na metacritic nemá hodnocení, ale podle Steamu ze 116 uživatelských recenzí bylo 101 recenzí kladných.

Druhou hrou nabízenou na Epicu zdarma je Tharsis od herního studia Choice Provisions. Hra vyšla v roce 2016 a běžně se prodává na Epic Games Store za 310 korun. Jedná se o tahovou strategii, ve které ovládáte čtyři kosmonauty, kteří se vydali na první misi na Mars s lidskou posádkou. Nejedná se jen tak o misi ledajakou, protože lidstvo zachytilo tajemný signál z rudé planety (oblasti Tharsis), a tak je vašim úkolem prošetřit kdo a za jakým účelem tento signál z Marsu poslal. Vám svěření kosmonauti přitom musí řešit různé problémy při cestě k rudé planetě.

Budete muset řešit různé havárie nebo problémy s hladověním posádky. Hra je hlavně o štěstí, protože každá činnost kosmonautů je ověřována pomocí hodu kostek. Takže např. oprava nějakého systému kosmické lodi má přiřazenou určitou číselnou hodnotu a vy jako hráč musíte toto číslo pomocí hodu kostek dorovnat nebo ho přebít.

Hra Tharsis získala na metacritic od odborných recenzentů celkové metascore 61 a od hráčů pak hodnocení 4,9.

Hru Speed Brawl si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Tharsis pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče bojovek a strategií

Žádné komentáře.