CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games Store rozdává tento týden zdarma AAA akční hru Control

Tento týden si u her zdarma v digitálním obchodě Epic Games Store přijdou na své milovníci third person stříleček a akčních adventur. Epic rozdává zdarma necelé dva roky starou AAA akční hru Control.

Od 10.6 do 17.6. máte možnost si v digitálním obchodě s hrami Epic Games Store vyzvednout hru Control. Běžně přitom hra Control stojí v tomto obchodě 730 korun. Hra pochází od finských herních vývojářů ze studia Remedy Entertainment a italského vydavatelství 505 Games. Studio Remedy Entertainment bylo založeno ve Finsku v roce 1995 a jeho vývojáři mají na svědomí takové pecky jako oba dva díly third person střílečky Max Payne (hry vyšly v roce 2001 a 2003) nebo survival hororovou akční adventuru Alan Wake z roku 2010.

Ve hře Control ovládáte agentku Jesse Faden, která pátrá po svém nezvěstném bratrovi uvnitř federálního úřadu zkoumajícího paranormální jevy. Na federální úřad zkoumající paranormální jevy právě zaútočila tajemná síla s názvem Hiss, která zabila ředitele úřadu a lidi uvnitř si podmanila. Agentce Jesse Faden tedy nezbývá nic jiného, než se vydat hluboko do útrob samotného úřadu, osvobodit ho a snad najít svého bratra. Jesse ale naštěstí taktéž ovládá i některé psychické/paranormální síly, jako je např. telekineze.

Ve hře postupně plníte 10 rozsáhlých hlavních příběhových misí a k tomu několik vedlejších úkolů. Počítejte s tím, že pokud půjdete jen po hlavní příběhové linii, tak hru dohrajete za přibližně 10 až 15 hodin, pokud budete i plnit všechny vedlejší úkoly a zkoumat okolí, tak vám dohrání hry zabere asi 25 hodin.

Hra Control si vysloužila na Metacritic od odborných recenzentů vysoké metascore 85 a hráči tuto hru ohodnotili na 7,2. Hra vyšla i na herní konzole PlayStation 4 a Xbox One. Hru Control si můžete pro PC platformu zdarma stáhnout z Epic Games Store na tomto odkazu.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games Store rozdává tento týden zdarma AAA akční hru Control

Žádné komentáře.