CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games Store rozdává tento týden zdarma survival strategii Frostpunk

Digitální obchod s hrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru Frostpunk. Jedná se o postapo survival strategii, ve které se ujmete role správce města na mrazem bičované planetě Zemi v alternativní minulosti.

Od 3.6 do 10.6 máte možnost si zdarma vyzvednout v online obchodě Epic Games Store budovatelskou survival strategii Frostpunk od polských vývojářů z 11 bit studios. Hra má přitom v obchodě Epic Games Store běžně cenu 630 korun.

Polští vývojáři z 11 bit studios se ve světě proslavili titulem This War of Mine, což byla survival hra představující simulátor přežití ve světě zmítaném válkou. Hra byla mezi recenzenty i hráči přijata veskrze velmi kladně a mnohde si odnášela osmičková hodnocení. Další hrou po This War of Mine byl od Poláků výše zmíněný Frostpunk, který vyšel v roce 2018.

Děj hry Frostpunk je zasazen do nové doby ledové. Hra se odehrává v alternativní minulosti, kdy v roce 1886 došlo k erupcím sopek Krakatoa a Tambora, což mělo za následek změnu klimatu a nastala nová doba ledová následovaná globálním hladomorem a smrtí většiny populace na Zemi. Vy se ujímáte v Anglii role správce steampunkového města, spravujete dostupné zdroje a děláte vše pro to, aby obyvatelé města v době ledové přežili. Během svého správcovství budete postaveni před různé morální volby a hra nabízí celkem čtyři scénáře a endless mode režim.

Hra Frostpunk získala na metacritic hodnocení od uživatelů 8,4 a od profesionálních recenzentů pak metascore 84. Mimo PC platformu vyšel Frostpunk ještě na herních konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Hru Frostpunk si můžete pro PC platformu zdarma stáhnout z Epic Games Store na tomto odkazu.

Tagy: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games Store rozdává tento týden zdarma survival strategii Frostpunk

Neděle, 6 Červen 2021 - 07:55 | harrym | Poláci? No tak teď už je mi to jasný, proč...

Zobrazit diskusi