CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games vyvíjí nový Unreal Tournament ve velkém stylu. Zapojte se i vy

nepřehlédněte
Unreal Tournament Free Uvod
Společnost Epic Games, jejichž Unreal Engine pohání už dlouhá léta značné množství her, ohlásila zahájení práce na novém Unreal Tournamentu. A zvučnými zprávami se zde rozhodně nešetří…

Pakliže jste fanoušci Unreal Tournamentu a býváte rádi součástí něčeho velkého, neměly by vás minout zprávy ohledně vývoje nového dílu, k jehož oznámení došlo ve včerejších večerních hodinách. Tentokrát nicméně nemusíte, coby potenciální hráči, čekat na to, s čím vývojáři vyrukují na stůl v den vydání, ale můžete se na vývoji podílet i vy sami. 

Vedoucí programátor Steve Polge řekl: „Rádi vám oznamujeme, že do toho jdeme společně, s vámi. Víme, že fanoušci hry jsou stejně nadšení ohledně Unreal Tournamentu jako my. Víme, že máte skvělé nápady a vyhraněné názory o tom, kam by hra měla směřovat a čím by měla být. Pojďme tedy zkusit něco radikálního a vytvořme tuto hru společně, veřejně a pro nás pro všechny.“

Unreal Tournament Free 1

Jako vývojářskou základnu si Epic Games zvolili tým sestavený z veteránů původních her a už od prvních řádků kódů plánují vyvíjet hru zcela veřejně. K diskusi s fanoušky a pravidelným přísunu informací zvolili Epic Games tradiční oficiální fóra a kanál na Twitch.TV. Na obou místech se lze zdarma zaregistrovat a sledovat aktuální dění. Celý kód bude k dispozici všem vývojářům vlastnící předplatné Unreal Engine 4 přes GitHub.  

Unreal Tournament Free 3

V souvislosti s předchozími zprávami je možná i logické, že finální produkt bude hratelný zdarma, ne však ve stylu aktuálně populárního free-to-play modelu, ale opravdu zcela zdarma. Veškerá budoucnost po vydání bude ležet čistě v rukách kreativních fanoušků, kteří budou věnovat čas vytvářením módů. Autoři těchto modifikací budou moci následně své výtvory prodávat na trhu. Veškeré financování projektu bude pramenit právě z těchto prodejů, z kterých si budou Epic Games brát podíl. 

„Vnímáme to jako dlouhotrvající projekt bez konečné stanice. Unreal Tournament bude stavební kámen jak pro následnou evoluci kompetitivních FPS, tak pro cestu, jak umožnit nadějným vývojářům zrealizovat své fantazie v tomto typu hry," řekl Steve Polge serveru IGN. 

Jelikož vývoj začíná od píky, hratelná verze se k běžným hráčům dostane až za několik měsíců. Jakmile však nadejde čas hratelné alfaverze, Epic Games ji plánují vypustit do světa, aby si ji mohl zahrát každý. Unreal Tournament bude vyvíjen pro Windows, Mac a Linux. 

Diskuse ke článku Epic Games vyvíjí nový Unreal Tournament ve velkém stylu. Zapojte se i vy

Pátek, 9 Květen 2014 - 13:21 | Jáchym Flídr | Oba uvedené zdroje i oficiální stránky zmiňují...
Pátek, 9 Květen 2014 - 12:58 | maxXx | Kde jste zjistili, že to bude dostupné i pro...

Zobrazit diskusi