CDR.cz - Vybráno z IT

Epic uvolnil nástroje pro Unreal Engine 4. Zdarma. Navždy. Neváhejte a stahujte!

nepřehlédněte
Unrealengine 4 Free
Společnost Epic Games si většina spojí se jmény jako Unreal Tournament nebo Gears of War. V posledních letech se však věnuje především tvorbě herního enginu, Unreal. Patří mezi nejoblíbenější enginy mezi vývojáři. Nyní má šanci se dostat i k obyčejným lidem.

Přišel velký den pro Epic Games, herní (indie) vývojáře, moddery, hráče a technologické nadšence. Firma uvolnila novou verzi svého enginu včetně nástrojů zdarma pro širokou veřejnost. Úplně každý, kdo dychtí po vyzkoušení si profesionálních nástrojových balíčků zprostředkovávajících komunikaci s Unreal Engine 4, může zavítat na stránky studia, stisknout tlačítko "Get Unreal", zaregistrovat se a radostně stahovat verzi pro Windows nebo Mac. Nic víc. A co je na tom nejlepší? Dnes je zdarma, zítra také a budoucí updaty také. Unreal Engine 4 bude navždy zdarma.

Pokud se někomu zadaří a vyprodukuje hru či aplikaci, tak zaplatí firmě Epic 5 % výdělku po překročení zisku $3000. Nejde o závratně strašnou částku v porovnání se sílou nástroje a neuvěřitelnou podporou ze strany vývojářů. Všem je poskytnut zdrojový kód v C++, aby si jej tvůrci mohli přizpůsobit, jak potřebují. Pro snadný rozjezd si lze samozřejmě prohlédnout obrovské množství dokumentací a videotutoriálů přímo od Epic Games. Pro komunitu samozřejmě existuje Wiki a GitHub, kde lze nalézt užitečná řešení problémů, které již někdo vyřešil před vámi.

No jestli se mezi čtenáři nachází někdo, kdo poslední rok platil za zmíněný produkt pomocí předplatného, nechť počká s vytrháváním vlasů. Současným předplatitelům bude nahrazena nejaktuálnější platba a každý, kdo si kdy předplatil Unreal Engine 4, získá kredit $30 do obchodu s assety (Unreal Engine Marketplace).

No zbývá ještě jedna otázka. Proč stále čtete tuto zprávu? Běžte na stránky, stahujte, vytvářejte a nechte vyřádit svou kreativitu v jednom z nejmocnějších nástrojů pro tvorbu videoher, který v současnosti existuje.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic uvolnil nástroje pro Unreal Engine 4. Zdarma. Navždy. Neváhejte a stahujte!

Úterý, 3 Březen 2015 - 20:11 | Misko Uško | ked je to navzdy tak preco mam "nevahat...
Úterý, 3 Březen 2015 - 17:58 | R-M-X | Tak to můžeš rovnou zkusit naprogramovat jak by...
Úterý, 3 Březen 2015 - 15:42 | 0xB800 | Já se asi picnu radostí :o) Nejlepší zpráva za...

Zobrazit diskusi