CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook testuje místnosti pro voice chat, inspiraci našel u Discordu

Po vzoru Discordu chtějí vývojáři Facebooku zavést další novinku v podobě hlasových chatů. Prozatím však Facebook s touto novinkou jen experimentuje.

Zdroj

Společnost Meta, která provozuje nejrozšířenější sociální síť Facebook, se snaží tuto sociální síť neustále vyvíjet a zdokonalovat. V minulosti to velice často Facebook prováděl tak, že odkoupil konkurenční technologie či celou společnost, která by ho v budoucnu mohla ohrozit, a její technologie převzal.

Nyní se u konkurence pouze „inspiroval“. Aktuálně je nutné si na Messengeru zavolat, abyste se spojili se členy konverzační skupiny, a daný hovor notifikuje všechny členy. Facebook by nově rád zavedl hlasové chaty, které mohou uživatelé znát třeba z Discordu. Skupina pro hlasový hovor by byla neustále aktivní a uživatelé by se mohli kdykoliv připojit či odpojit. 

Zdroj

Vývojáři již experimentují i s dalšími typy „kanálů“, resp. podskupin, které by mohly být vytvořeny v rámci každé skupiny na Facebooku. V těchto podskupinách by pak mohli uživatelé diskutovat o konkrétních tématech či nad konkrétním problémem.

Hovoří se i o novém postranním panelu, který by měl více zviditelnit vaše jednotlivé skupiny. Všechny tyto změny ale vejdou v platnost až v delší budoucnosti. Facebook totiž pracuje na kompletním redesignu své platformy a chce ji založit více na doporučeních řízených umělou inteligencí.

Diskuse ke článku Facebook testuje místnosti pro voice chat, inspiraci našel u Discordu

Čtvrtek, 30 Červen 2022 - 09:04 | Mat Rio | Hlavně, aby ty hlavouny v Xichtbuku nenapadlo, že...

Zobrazit diskusi