CDR.cz - Vybráno z IT

Galaxy Note 7 - nejkrásnější perla Samsungu se pomalu odhaluje

Samsung Galaxy Note 7 Rumor
Představení očekávané vlajkové lodi s dotykovým perem je sice ještě před námi, nicméně základní informace o phabletu Galaxy Note 7 už vyplynuly na povrch.

Jihokorejský výrobce u číslovky svého vrcholného modelu přeskakuje jednu generaci. V názvu se totiž místo očekávané šestky objevuje rovnou sedmička. Samsung si opět nedal dostatečně pozor a na internet unikly informace o Galaxy Note 7 ještě před oficiálním představením, které se uskuteční 2. srpna na tiskové konferenci v New Yorku.

Evan Blass na svém twitterovském účtu @evleaks zveřejnil obrázek designu nového telefonu Samsung Galaxy Note 7, který jasně ukazuje nový přístroj hned ve třech různých barevných variantách a to černé Black Onyx, šedomodré Blue Coral a stříbrné variantě Silver Titanium. Žhavá novinka bude mít displej zaoblený až ke krajům podobně jako starší představený smartphone Samsung Galaxy S7 Edge a nebudou chybět ani tři typická androidí tlačítka ve spodní části displeje.

Samsung Galaxy Note 7

Co se týče dalších předpokládaných specifikací, Samsung Galaxy Note 7 bude vybaven 5,77" Super AMOLED displejem s rozlišením 2560 x 1440 pixelů a konektorem USB typu C namísto klasického microUSB. Čočka hlavního 12MPix fotoaparátu, která bude doplněna 5MPix přední kamerkou, bude zarovnána s tělem zařízení. Nový vrcholný model bude dokonce vodotěsný a prachotěsný dle standardu IP68. O čtečce otisků prstů ve výbavě zmínka nepadla, ale podle některých zdrojů má mít snímač oční duhovky.

Telefon byl nedávno spatřen také v benchmarkovacím nástroji AnTuTu, kde testované zařízení s kódovým označením SM-N930V mělo 4 GB RAM, 64GB vnitřní paměť, grafický čip Adreno 530, procesor Qualcomm 820 a operační systém Android 6.0.1 Marshmallow. Vlastnosti finálního přístroje samozřejmě nejsou jisté na sto procent, jiné prototypy se liší například procesorem, velikostí paměti RAM či rozlišením fotoaparátu. Cena Galaxy Note 7 zatím není také známá, phablet by se však měl na trhu objevit ještě letos.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Galaxy Note 7 - nejkrásnější perla Samsungu se pomalu odhaluje

Čtvrtek, 14 Červenec 2016 - 18:26 | HKMaly | Vi nekdo PROC se Samsung rozhodl vynechat cislo 6...
Pátek, 8 Červenec 2016 - 08:40 | Gaunter | Počítam že to bude stáť ako pôžička na barák....
Pátek, 8 Červenec 2016 - 07:14 | corwin78 | Uvažuji, jestli nahradit svůj Note 4, ale...

Zobrazit diskusi