CDR.cz - Vybráno z IT

Netradiční testy mobilů: Máslo na čipu a Galaxy S3 pod vodou

Netradiční test smartphonů
Běžně na webu vídáme srovnání výkonu, designu, kvality fotoaparátu a dalších parametrů chytrých telefonů. Pojďme se tentokrát podívat, jak rychle se na mobilních čipech rozpustí kostka másla, zda umí Samsung Galaxy S3 plavat, a za jak dlouho se dá telefon ugrilovat.

Tvrdí se, že dnešní telefony toho mnoho nevydrží. To se ostatně mnohdy potvrdí při nešťastném pádu a dalších nehodách, které mohou při běžném užívání nastat. Aby uživatelé nemuseli takové situace zkoušet sami, najdou se na internetu majetní nadšenci a skupiny, které se všelijakým testováním jejich vlastností zabývají. A jak se u následujících videí přesvědčíme, nemusí se nutně jednat o klasické testy odolnosti...

Čip na másle

Benchmark a kostka másla

První z experimentů se zaměřuje na tepelné vyzařování u mobilních čipů. Inženýři z Qualcommu jej pojali velmi netradičně, a aby nezůstali u nudných čísel, pustili na trojici zařízení benchmark pro maximální vytížení. A jako zlatý hřeb na každý přístroj umístili kostku másla.

Srovnávány byly telefony Samsung Galaxy SII (dvoujádrový 45nm procesor Exynos 4210), Motorola RAZR (dvoujádrový 1,2GHz TI OMAP) a HTC One S (dvoujádrový 28nm Snapdragon S4, což jej díky novějšímu výrobnímu procesu zvýhodňuje). Jak celý pokus dopadl ukáže samotné video.

Samsung Galaxy S III pod vodou a přejetý autem

Smartphone mnohými nazývaný "iPhone Killer" se zdá být povedeným zařízením. Za jeho výbavu si výrobce nechává náležitě zaplatit, ale uživatelům to nevadí a rodina Galaxy se prostě líbí. S přicházejícím úspěchem se telefon nemohl vyhnout jednomu z tradičních testů, kterým je potopení do vody. Překvapivě si v něm vedl dobře. Pokud se vám tato novinka povede namočit, můžete být poměrně klidní.

Další z uživatelů se jej rozhodl přejet autem. Nutno dodat, že podmínky byly přívětivé pro smartphone (displejem dolů a na novinách) - při jiném položení by výsledek vypadal zcela jinak.

iPhone 4 a Samsung Galaxy S III, jak si vedou při pádu?

Zajímavý test doslova ze života ukazuje výdrž dvojice zmiňovaných telefonů při pádu z nízké výšky. Při dopadu na zadní kryt byla situace dobrá a vše fungovalo jak má. Jak vše dopadlo, když byl na ráně displej, se můžete podívat na videu.

Grilované telefony

Závěrečným videem je opravdu netradiční pokus z minulého roku, kdy došlo na doslovný  "křest ohněm". Tentokrát se jednalo o opravdový oheň a milovníci letního grilování se mohou podívat, jak by jejich smartphone dopadl, kdyby si vyměnil pozici s masem. Autor videa očividně nenadržuje žádné platformě a poctivě vybral hned tři zástupce. Konkrétně iPhone 4 s iOS, HTC s Androidem, a poslední zařízení běželo na Windows Phone. Vše by se tedy dalo nazvat takovým grilováním platforem.

Máte nějaký tip na zajímavý test či video? Neváhejte se zmínit v diskuzi.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Netradiční testy mobilů: Máslo na čipu a Galaxy S3 pod vodou

Středa, 20 Červen 2012 - 04:56 | Solitary | Tak ono neni ani jasne jestli ten Android tez...
Úterý, 19 Červen 2012 - 09:59 | Tom27 | no ten iPhone sice zhasnul druhy, ale bylo to...

Zobrazit diskusi