CDR.cz - Vybráno z IT

Gears of War se dočká čtvrtého dílu, ale již bez Marka Fenixe [E3 2015]

Gears 4 01
Exkluzivní střílečka z třetí osoby, Gears of War, sklízela vždy obrovský úspěch u hráčů. První díl se podíval na konzole od Microsoftu a OS Windows, pokračování následně vycházela jen pro Xbox, regulérní čtvrtý díl nebude výjimkou.

E 3 Special 2015 Intel

Těžké zbroje, kulomety s motorovou pilou a brouci. Jasný podpis série Gears of War. Po slabším Judgement se fanoušci modlili k návratu série do devítkových sfér. Možná se jim poštěstí, protože Microsoft na své konferenci uveřejnil záběry z hraní regulérního čtvrtého Gears of War, jednoduše pojmenovaného Gears 4.

Gears 4

Gameplay se zaměřuje na dvě postavy, s nimiž doposud neměli hráči předchozích dílů co dočinění. Vojáci jsou vysláni k prozkoumání vesnice, kde zaznamenají podezřelý pohyb. Následně vypukne prudká bouře, která devastuje okolí svou silou (destrukce je bohužel jasně naskriptovaná, i když detailní a propracovaná). Oba protagonisté jsou nuceni se ukrýt v nedaleké středověké stavbě, které odolává mocnému vichru.

Tamější interiér je však prorostlý organickou hmotou a obývá jej opravdu hrůzostrašná odruda sarančat, která pravděpodobně vznikla křížením kobylky, škorpióna, pásovce a bernardýna. Ukázka končí, když se jedna z příšer rozhodne smlsnout si na blonďatém vojákovi. Krví se zde rozhodně nešetří a obrazovka bude rudnout velmi často, což lze považovat za dobré znamení.

Gears 4 bude samozřejmě Xbox One exkluzivní a vyjde již příští rok o prázdninách. Nutno poznamenat, že se pro Xbox One chystá i remasterovaná kolekce předchozích dílů ze série Gears of War. Hráli jste někdy Gears of War? Patříte mezi jeho fanoušky?

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gears of War se dočká čtvrtého dílu, ale již bez Marka Fenixe [E3 2015]

Žádné komentáře.