CDR.cz - Vybráno z IT

Goat Simulator novým trailerem paroduje Dead Island

Goat Simulator a Dead Island jsou v podstatě zaměnitelné tituly. V obou najdete hořící lidi, neopatrné řidiče, explodující auta a samozřejmě kozy. Oba teď mají také dramatické zpomalené trailery. Ale ten první navíc obsahuje podomácku vyrobené jetpacky.

Když umře koza, vyvěsí se černé prapory a celá ves jedenáct dnů truchlí, to jako vesnický klub herní samozřejmě víme (dodatečně děkujeme jednomu ze čtenářů za zábavné označení naší herní části redakce). Pořád ale nevíme, co přesně čekat od záležitosti, která se z parodického vtipu dokázala vyvinout v jeden z nejočekávanějších releasů tohohle roku, a to především díky svému názvu. Kdo by si taky nechtěl vyzkoušet odpolední siestu na louce na vlastní kůži, že? Víte, jak SimCity v zásadě simuluje město? Ano, přesně tak Goat Simulator rozhodně nebude simulovat život capry aegagruse hircuse.

Místo pastvy na palouku a dojení třetí stranou nás podle prvních ohlasů čeká řádění v destrukčním enginu na způsob playstationového Pain. Ve zkratce: benzinové pumpy pohlcují květnaté výbuchy, černé sloupy dýmu stoupají k nebi, kamiony sjíždějí ze silnic a mizí v ohnivých tornádech u krajnice, nebozí členové lidského pokolení létají vzduchem, sklo se tříští, kosti praskají, vyděšené hlasy bolestně vyjí. Absolutní chaos, z jehož epicentra se ozývá tiché mečení kozy, jíž každé oko utíká jiným směrem. A přesně v takovém duchu se nese i nový trailer na Goat Simulator. Tragického podtextu si nejde nevšimnout. Emoce stříkají z vemene. Užijte si to.

Hru vyvíjí Coffee Stain Studios, tvůrci pecek jako Sanctum nebo... Sanctum 2, na popud početné komunity. Celý Goat Simulator totiž původně představovala jen humorná nahrávka (viz níže), jejímž prostřednictvím autoři ukázali, jak si zařádili v Unreal Enginu 3.

Na základě nadšených ohlasů fanoušků videa (které dodnes nabralo přes tři miliony zhlédnutí), byl oznámen plnohodnotný titul. Ten mimochodem vychází už (kdy taky jindy) 1. dubna. Pokud jste si ji však předobjednali, ničivý mekot boha šílenství můžete rozpoutat už dnes.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Goat Simulator novým trailerem paroduje Dead Island

Žádné komentáře.