CDR.cz - Vybráno z IT

Google Fotky pomocí umělé inteligence roztřídí vaše fotky dle rozpoznaných tváří

Společnost Google začala testovat vylepšené vyhledávání fotek pomocí obličejů. Prozatím je tato funkce dostupná jen u některých uživatelů v rámci testování, ale v budoucnu by měla být dostupná pro všechny.

zdroj: Shutterstock

Ještě před nedávnem používalo mnoho uživatelů Google Fotky pro zálohování svých fotek z mobilního telefonu do cloudu. Google však bohužel omezil kapacitu své služby Google Fotky na 15 GB v základním nastavení pro každého uživatele. To ale neznamená, že vývojáři přestali na této službě pracovat, ba naopak.

V poslední době spíše experimentovali s přesouváním různých tlačítek a funkcí. Vůbec poslední výraznou změnou je způsob vyhledávání osob podle obličeje. Prozatím prochází funkce ještě testováním, ale až bude nasazená, mělo by se vám po rozkliknutí fotky ve vašich Google Fotkách zobrazit ve spodní nabídce místo tlačítka Lens ikonka „Vyhledat“.

zdroj: Shutterstock

Právě díky této funkci byste měli být schopni dohledat veškeré fotografie ve vašem cloudu, na kterých je konkrétní osoba. Po stisknutí tlačítka se totiž na fotce objeví rámečky s možností výběru konkrétního obličeje. Již nyní by měla tato funkce fungovat, ale z jiných míst v aplikaci.

Snaha vývojářů je ale zřejmě vše pro běžného uživatele zjednodušit. Rozhodně se ale nemusíte bát, že by služba Lens měla z aplikace Google Fotky odejít. Spíše dojde k jejímu předělání a vylepšení. V tuto chvíli nejsou známy žádné konkrétní termíny, kdy by mělo dojít k ostrému nasazení vylepšené funkce vyhledávání pomocí obličejů pro širokou veřejnost.

Diskuse ke článku Google Fotky pomocí umělé inteligence roztřídí vaše fotky dle rozpoznaných tváří

Čtvrtek, 15 Prosinec 2022 - 11:17 | Zog Zogothowics | To si blbec čichák zase po letech něčeho všimnul.
Čtvrtek, 15 Prosinec 2022 - 10:19 | CBob | Nebylo tohle už před několika lety? Jen mám pocit...

Zobrazit diskusi