CDR.cz - Vybráno z IT

Google nově umožňuje zabezpečení historie vyhledávání heslem

Ve snaze pomoci chránit historii vyhledávání a prohlížení svých uživatelů před ostatními, Google nyní umožňuje zabezpečit tyto záznamy o vyhledávání heslem.

Kdykoliv používáte zařízení nebo produkt od Googlu, jeho historie se automaticky ukládá a je k dispozici ke kontrole prostřednictvím položky „Moje aktivita“. Není zde však pouze historie vašeho vyhledávání na Googlu, ale také záznamy o sledování videí na YouTube či vašich dotazů ke Google Assisstantu. „Tyto data se používají k tomu, aby vám Google následně poskytoval přizpůsobenější prostředí, jako je adekvátnější doporučení aplikací, reklam atd.“ Dosud tuto aktivitu bylo možné zobrazit kýmkoliv, kdo si sedne za váš počítač nebo vám vezme telefon.

Nyní, pokud si zapnete funkci ověřování, se Google nejdřív ujistí, že jste to skutečně vy, než vám odhalí záznamy o vaší historii. „Tato funkce může pomoci udržet vaši historii v bezpečí na sdílených zařízeních. Vztahuje se však pouze na Moji aktivitu, záznamy o prohlížení se mohou zobrazovat i na jiných službách Google,“ uvedla společnost.

Chcete-li si ověření aktivovat, stačí přejít na stránku activity.google.com a kliknout na odkaz „Spravovat ověření Mojí aktivity“. Odtud můžete vybrat možnost „Požadovat další ověření“, uložit a zadat heslo k účtu, abyste potvrdili, že se o změnu pokoušíte právě vy. Zároveň se můžete rovnou podívat na to, jakou aktivitu Google vlastně ukládá, a pokud s výchozím nastavením nebudete spokojeni, můžete ho změnit.

Diskuse ke článku Google nově umožňuje zabezpečení historie vyhledávání heslem

Středa, 26 Květen 2021 - 15:01 | Jan Smetana | Diky. Docela by se pak i hodil odkaz kde to nasta...

Zobrazit diskusi