CDR.cz - Vybráno z IT

GoPro začne s výrobou dronů: Ceny potlačí nízko a potěší kvalitními kamerami

Gopro Drone
Výrobce oblíbených outdoorových kamer GoPro se rozhodl rozšířit své podnikání o další lukrativní oblast. V době, kdy získávají létající vrtulové modely nemalou oblibu, se rozhodl pro vývoj vlastního řešení. Nasadí v něm své kamery a zaujmout chce také cenou.

Cílovou skupinou pro nová zařízení má být běžný uživatel, který bude shánět zařízení s kvalitní kamerou, případně bude chtít využít té stávající v podobě sportovní kamerky. Právě GoPro kamery jsou pro kvalitu výstupu a své rozměry častou využívány ostatními výrobci létajících modelů. Ti tak získají konkurenta, který by mohl zahýbat celým odvětvím.

phantom-dron.jpg

DJI Phantom Vision 2+ s námi na jaře monitoroval jednu z největších airsoftových akcí světa

Blíže nespecifikované zařízení by však mělo stát mezi 500 a 1 000 dolary (od 11 do 22 000 Kč), jak potvrdil zdroj. Největší současný výrobce pro běžné uživatele - DJI, jehož produkty jsme měli možnost otestovat, nějakou chvíli produkuje modely s vlasními kamerami. Na trhu se však najde nespočet kousků připravených právě na uchycení GoPro.

Předpokládat se dá, že bude možné kamery snadno vyměňovat a ovlivňovat tak kvalitu výstupu. To by mohla být výhoda proti některým modelům (nejen) DJI s integrovanou kamerou. Nedávno představený model kamery GoPro Hero4 oslní třeba 4K videem s 30fps či 1080p se 120 snímky za sekundu. Pozitivně na oznámení reagovaly i akcie společnosti, které okamžitě posílily o více než 5 % a neustále rostou.

Nízká cena? Uvidíme...

GoPro je sice oblíbené pro kvalitu svých produktů, ale rozhodně se zde nedá hovořit o levných zařízeních. O to více jsou překvapující zprávy hovořící o cenách nižších než má stávající konkurence na trhu. Na druhou stranu věříme, že mají současní výrobci vysoké marže a nový hráč by mohl ceny srazit na odpovídající úroveň.

Jsme zvědaví, jakou podobu nová zařízení z produkce společnosti budou mít. Dočkat bychom se měli již v průběhu příštího roku, jenž je ostatně doslova za rohem. O dalších informacích vás budeme informovat.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GoPro začne s výrobou dronů: Ceny potlačí nízko a potěší kvalitními kamerami

Žádné komentáře.