CDR.cz - Vybráno z IT

Hama uRage Illuminated: Herní myšák čtyř barev s pořádným ocáskem

nepřehlédněte
Hama Urage Illuminated 1
U herního příslušenství z řady uRage společnosti Hama zůstaneme i dnes. V návaznosti na náš předchozí článek o klávesnicích si dnes představíme myšáka se zvučným a příznačným pojmenováním Illuminated.

uRage se vždy tak trochu inspiroval u konkurence, minimálně jednoznačně u amerického Razeru. Myšák Illuminated svými křivkami a rozměry tak není v tomto ohledu žádnou výjimkou. Do ruky padne velmi dobře, hrubší povrch napomáhá lepšímu držení – zabraňuje proklouzávání prstů.

Hama Urage Illuminated 2

Myš je sedmitlačítková, pět tlačítek je programovatelných. Z hlediska rozmístění se jedná o pravé a levé myšítko, dvoutlačítková kolébka za rolovacím kolečkem samozřejmě na horní straně, na levém boku u palce (z pohledu praváka) se nachází zbývající dvě tlačítka.

Hama Urage Illuminated 9Hama Urage Illuminated 8

Myš je zajisté drátová s 1000Hz komunikací, připojuje se skrze USB rozhraní (škoda toho nesmyslně velkého USB konektoru). Kabel nabízí flexibilní opletení a poměrně zajímavou délku až 1,7 m. Rozlišení optického senzoru je hardwarově 2400 DPI, softwarově lze nasimulovat až 3600 DPI. Právě podpůrný software pro nastavení a konfiguraci myši je přiložen v krabičce na mini CD (uff, lze jej ale stáhnout i z internetu z oficiálních stránek Hamy). I když myška funguje po připojení k počítači v určitém výchozím režimu i bez softwaru, pro uživatelské nastavení se bez utilitky neobejdete.

Hama Urage Illuminated 3

Bohužel je to právě ona utilitka, která je Achillovou patou produktu. Při našem redakčním testování byl program značně nestabilní, především na Windows 8.1 x64 (přitom na krabici se produkt chlubí samolepkou Windows 8 Compatible), kde se veškeré provedené změny v konfiguraci nechtěly nejprve uložit. Po přeinstalování do režimu kompatibility pak začaly fungovat avšak až po následném restartu počítače po každé uložené změně. Softwarový indikátor DPI Switcher pro změnu nefunguje vůbec, po všech možných přeinstalování se pak prográmek odmítal i pustit se startem systému v system tray – zkrátka ve srovnání například se SetPointem od Logitechu je uRage Illuminated Driver pěkná ostuda a zasloužil by si opravný update. Škoda toho, nastavení je poměrně jinak intuitivní a přehledné, nabízí nastavení maker, multimédií či rozlišení senzoru.

Urage Illuminated Driver 1Urage Illuminated Driver 2Urage Illuminated Driver 3

Vraťme se ale zpět k myšce. Kolébka na horní straně v továrním nastavení slouží k nastavení rozlišení, které skáče od hodnoty 600 DPI až po 2400 DPI, vždy tedy co klik, to 600 DPI nahoru či dolů. Hodnota DPI skoku bohužel změnit nelze, ani pomocí softwaru. Tedy nepočítáme-li možné jediné nastavení z 300 DPI na 600 DPI, či větší skoky, které si uživatel nastaví pomocí utilitky rozebírané o odstavec výše. Změna DPI je zároveň doprovázena změnou podsvícení LED diodou, červená – modrá – zelená – fialová. Svit není statický, v klidovém režimu myšák pulzuje.

Hama Urage Illuminated 4Hama Urage Illuminated 7Hama Urage Illuminated 6Hama Urage Illuminated 5

Co se týče váhy, je myšák uRage Illuminated poměrně dobře vyvážený, nejedná se jen o plastovou krabičku, se kterou by vám ruka lítala po stole jak zběsilá. Váha dosahuje 140 gramů. A co se týče vaší peněženky, tak ani ta nebude nějak výrazně přetížena. Cena Hama uRage Illuminated startuje totiž už zhruba na čtyřech stovkách českých korun.


Reklama
gamingový myšák s vysokou přesností a čtyřbarevným podsvícením
Cena: 399 CZK*

Hama Urage Illuminated


* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech
Tagy: 
Zdroje: 

vlastní

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hama uRage Illuminated: Herní myšák čtyř barev s pořádným ocáskem

Žádné komentáře.