CDR.cz - Vybráno z IT

Rovio dnes uvedlo novou hru, nese název The Croods

The Croods - screenshot
[aktualizováno] Uga-čaka, uga-čaka! Paleolit do našich mobilů a tabletů pod taktovkou společnosti Rovio. Vyražme na mamuta a nakrmme hladové krky našeho kmene!

Aktualizace: Hra The Croods je již dostupná - Android, iOS a Kindle Fire.


Vývojářské studio Rovio vám jistě nemusím nikterak podrobněji představovat. Jejich jméno je pevně spjato s téměř legendárními Angry Birds, které se z herní platformy doslova vystřelily do módního a hračkářského průmyslu, a v následujících letech mají spadeno i na filmové plátno. Nová spolupráce s Dreamworks sice mnoho neprozrazuje, tedy co se alespoň do stylu zpracování hry týče, ale z uveřejněných screenshotů přeci jen něco málo vyčíst umíme.

The Croods - screenshot - 1The Croods - screenshot - 2

Tím nejdůležitějším je bezpochyby název a tematický námět připravované hry, která se chystá debutovat již za deset dní, 14. března. Stejně jako filmová předloha ponese i gameska název The Croods a nabídne pohled do dalekého pravěku, přesněji do Doby kamenné, do života jedné sympatické rodinky, jejíž hlavním smyslem života je přežít – obstarat si něco k jídlu, a objevovat doposud nepoznané.

A právě sháňka po jídle a cesta za dobrodružstvím bude i dle všeho hlavním námět nové roviácké hry. Stejně jako Bad Piggies, které svým konceptem připomínaly předchozí titul Amazing Alex, tak i The Croods působí, že se vydá stejným směrem: kombinací věcí z inventáře připravit si prostředí do takové podoby, aby herní postavička dosáhla svého cíle – bez úhony projít či něco ulovit. Grafické pojetí nikterak vybočovat z běžného standardu nebude, stejně jako ovládací prvky.

The Croods - screenshot - 3The Croods - screenshot - 4

Více informací pro tuto chvíli neznáme, snad jen, že do začátku bude hra uvolněna ke stažení jak z Google Play, tak z Amazon Appstore jako volně stažitelná aplikace.

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rovio dnes uvedlo novou hru, nese název The Croods

Žádné komentáře.