CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei Mate 9 - gigant s osmijádrem a duálním fotoaparátem Leica

Huawei Mate 9
Čínský Huawei chystá nový výkonný téměř 6palcový megasmartphone, který přijde v několika různých provedeních.

Čínská společnost Huawei připravuje novou vlajkovou loď obřích rozměrů. Smartphone Huawei Mate 9, který velikostí svého displeje spadá do kategorie phabletů, se má stát nástupcem aktuálního modelu Huawei Mate 8.

Chytrý telefon Huawei Mate 9 by měl být vybaven 5,9" IPS-NEO displejem s Full HD rozlišením (1920 x 1080 pixelů), jenž je chráněn odolným sklíčkem Corning Gorilla Glass 4. Srdcem telefonu bude výkonný osmijádrový procesor Kirin 960 s taktem 2,6 GHz, jehož výrobu má na starosti samotný Huawei.

Nejnovější přírůstek do rodiny Huawei by měl běžet na operačním systému Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 5.0, ale spekuluje se rovněž o 7.0 Nougat. Mate 9 bude dostupný ve dvou specifikacích - s vnitřním úložištěm o kapacitě 64 GB a 4 GB RAM nebo s 128GB úložištěm a k tomu 6 GB RAM. Samozřejmostí bude možnost rozšíření paměti o dalších 256 GB paměťovou kartou microSD.

Huawei Mate 9 Third Party Render 2

Předpokládaný vzhled nového modelu Huawei Mate 9

Smartphone Mate 9 má dostat do vínku také duální fotoaparát Leica s rozlišením 12 MPix, který bude obdařen optickou stabilizací, laserovým ostřením, duálním LED bleskem nebo optickým zoomem. Fotoaparát bude schopen nahrávat videa v kvalitě 2160p při 30 snímcích za sekundu. Rozlišení sekundární kamerky je 8 MPix. Nebude chybět ani podpora Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA a technologií Bluetooth 4.2, A-GPS, GLONASS, BDS, NFC nebo konektor USB typu C.

Mezi dalšími specifikacemi najdeme mnoho různých snímačů, jako senzor otisků prstů, akcelerometr, gyroskop, barometr nebo kompas. Telefon se bude vyrábět ve zlaté, stříbrné, šedé a hnědé barvě. Na trhu by měla být k dispozici dvě provedení pro jednu nebo dvě SIM karty. Oficiální představení Huawei Mate 9 proběhne na podzim.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Huawei Mate 9 - gigant s osmijádrem a duálním fotoaparátem Leica

Žádné komentáře.