CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k iPhone 5 je poničený již z výroby a poškrábe se snadněji než iPhone 4. Pády z výšky mu problém nedělají

poniceny je dost silne slovo na nepatrny oderok alebo skrabanec.
skoda ze aj odborne servery sa uz uchyluju k vyjadrovaniu v bulvarnom (rozumej zvelicenom) style, len aby pritiahli citatela.
keby bol poniceny, musel by minimalne vyrobok byt v podstatne horsom stave. takto sa to da charakterizovat skor ako "s nepatrnym defektom", pripadne mierne poskodeny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale notááák, vždyť to pan autor napsal správně a není mu co vyčíst, naopak to podal s vyváženou mírou objektivity, tak jak to má být. Výrobek buď poničený je nebo není. Tento je. Tečka. Debatu o stupni poničení by bylo možné vést jen pokud by býval použil příslovce míry (jak moc poničený), což neudělal. A což je dobře, protože takové určení je dost subjektivní. Ale možná (snad) jde jen o sémantické nedorozumnění mezi češtinou a slovenčinou. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

s cestinou som doslova vyrastal a prichadzam aj vdaka praci do kontaktu dennodenne. nemyslim, ze by som nedokazal pochopit slovko poniceny a aj v cestine ma uplne rovnaky vyznam ako v slovencine.
poniceny znamena primarne "velmi poskodeny". nepatrny skrabanec alebo oderok, viditelny len ak sa na to clovek zamera alebo pri makro fotke, sa ani nahodou neda povazovat za velke poskodenie.
suhlasim vsak, ze v intenciach proklamovanej dokonalosti applu je to tazko pochopitelne zlyhanie vystupnej kontroly.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, slovíčko "poničený" je použito záměrně a jak říká Damel - pro zachování objektivity není uváděno "jak moc poničený". :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl ze je poniceny hodne a to fakt. Pokud si designer da takovouto namahu:

"During manufacturing, each iPhone 5 aluminum housing is photographed by two high-powered 29MP cameras. A machine then examines the images and compares them against 725 unique inlays to find the most precise match for every single iPhone. "

Tak tyto skrabance znamenaji ze by se mel cely kus vyradit, coz se ale nestalo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To puštění výrobků na zem by se dalo jako test akceptovat pouze v případě, že by se provedlo dostatečně velké množství testů a stattisticky porovnaly výsledky. Nicméně i podle toho co předváděli to vypadalo, že sklo je u samsungu až moc u okraje a vede to k prasknutí displaye. I5 to přežívá pravděpodobně díky větší tuhosti rámu. (Ale jsou to jen odhady jeden test nic neznamená)
Když ale dělali podobné "testy" u předcházející generace, dopadli oba tehdejší modely +- stejně. Tj. S3 oproti S2 má možná méně odolný rámeček. Tohle není o tom jestli je to plast/kov ale o tvaru a velikosti.
Mimochodem minule zkoušeli házet na hrbolatý beton a zkoušeli dopad na hranu a na display. Ten dopad na display tu decentně vynechali, ty mobily jim vždy padaly na hranu a je otázka pod jakým úhlem dopadl jeden a pod jakým druhý.... Mimochodem při dopadu "na plocho" byly na hadry oba a při dopadu na hranu přežily....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co je vám mileší: zvolit konstrokci telefonu tak aby byl odolný proti poškrábání ale byl křehký a při každém pádu hrozilo rozbití
a nebo zvolit pevnou konstrukci která přežije kdejaký pád ale bohužel se sem tam odře. Myslím že je to jasné. A jen idiot by dělal test kde škrábe do skla klíčema.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

zkuste se podívat i na toto než sačnete dělat soudy podle dementních videí s mlácením klíčů:

http://www.youtube.com/watch?v=f7081UpsPy0

Normálnímu odírání odolá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.