CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Íránský útok na americké základny v Iráku je teprve začátkem toho co přijde

No ještě že ty USA jsou tak rozumné a neznaží se vyvolat válku že.......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby sa ju snažili vyvolať, zaútočili by na regulérnu vojenskú základňu. Miesto toho vyparili velitela teroristických skupín, oficiálne podporovaných Iránom a financovaných aj z nezákonných obchodov.

Stále sa zabúda informovať, že to nebol generál oficiálnej Iránskej armády! On velil teroristickým jednotkám pôsobiacich mimo územia Iránu! Pre ľavičiarov, po ňom nariekajúcich, on vykonával imperialistickú nacionalistickú kolonizačnú politiku Iránu!
S Trumpom sa prepočítal. Neboj sa, Iránske špičky si dajú sakra pozor aby nedráždili Trumpa.

Kto si pamätá protesty z pred niekoľkých rokov, ako Palestínci zúrivo pálili Americké vlajky, ako obrovské nepokoje boli v moslimských krajinách a pod., teraz je to extrémne vlažné, keď ich páni vedia, že sa nemajú kde skryť.

Keď bola moslimská, arabská jar, boli útoky na Americké veľvyslanectvá, povraždili niekoľkých Američanov, vrátane brutálnych znásilnení. Teraz? Zostrelili Ukrajinské lietadlo na palube s Iráncami a ďakujú Allahovi, že na palube nebol žiaden Američan!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten zabitej byl "regulérní" íránský generál a rozhodně měl pro ně větší hodnotu než nějaká základna...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Realizujte sa, napíšte akým regulérnym jednotkám Iránskej štátnej armády velil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Irán preto nezabil žiadneho Američana, lebo vedia, že Trump nepôjde po pešiakoch, ale dobre platených, v luxuse žijúcich velitelov, politikov.

Načo by Trump mal likvidovať všetky raketové silá, keď mu stačia 3 rakety na likvidáciu velenia?

Irán vie, narozdiel od blbých podporovateľov teroristického Iránu, že zaútočiť na Američanov je samovražda. Nie pešiakov, ale tých, ktorí to nariadia.

To je iná úroveň, ako posielať samovrahov nech sa odpália na základni a ty sa máš v luxuse a keď vieš, že keď tam nejakého takého pošleš, že si po teba priletí raketka a budú ťa môcť identifikovať len na základe zlatého prstena ktorý po tebe ostal, lebo z teba už nič iné nezostalo.

Trump urobil správnu vec! Ukázal gaunerom že štátny terorizmus nie je bez následkov. Ten generál nevelil oficiálnej štátnej armáde, ale teroristickým jednotkám pôsobiacim mimo územia Iránu financovaných z Iránu a všeliakých nelegálnych činností.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To fakt existuje někdo kdo bere Trumpovi proslovy typu: "Írán způsobil civilní války v celém regionu" a imbecilní tweety vážně? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor prospal poslední dva dny? Jinak se nedá vysvětlit fakt že ycela ignoruje že Irán dal jasně najevo že útok na základny který zničil asi tři stany :) byl z jejich strany poslední...Irán opravdu netouží nechat se rozdrtit na prach pod údery USAF co by se stalo kdyby umřel americký voják..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problémem je, že každý den se objevují z Íránu jiné zprávy. K raketovému úderu došlo v noci na středu, a ve čtvrtek přišly z Íránu zprávy:

Head of the Revolutionary Guards Aerospace Force Brigadier General Amir Ali Hajizadeh said on Thursday that the missile attack on American bases in neighboring Iraq was only the start of a series of attacks that will take place across the entire region.

nebo

Missile strikes start a series of attacks: Iranian commander

A senior Iranian commander said Iran's missile attacks on US targets in Iraq did not aim to kill American soldiers but sought to damage Washington's "military machine" and were the start of a series of attacks across the region, state television reported.

Amir Ali Hajizadeh, the head of the Revolutionary Guards Aerospace Force, also said the "appropriate revenge" for the US killing of Soleimani was to expel US forces from the Middle East, state TV said.

To jsou zprávy ze čtvrtka. Otázka je, jestli jsou tyto zprávy určeny čistě jen pro íránský lid, jako nástroj propagandy, viz. například zpráva o smrti 80 Američanů a dalších více než 200 zraněných po raketových útocích. Nebo to Írán myslí vážně.

Jinak dlouhodobým cílem Íránu je, aby se Spojené státy stáhly ze Sýrie a z Iráku, aby tam Írán mohl nerušeně rozprostřít síť své sféry vlivu. Pokud se něco v budoucnu stane, tak to zřejmě bude v režii proxy sil. Ve hře jsou stále ještě šítské milice v Iráku, které chtějí pomstít smrt velitele Muhandise. Další otázka pak je, co ve skutečnosti chtějí vysocí velitelé íránských revolučních gard.

Momentálně se ale stejně řeší vyšetřování pádu ukrajinského letadla, viz. např. neustále aktualizované zpravodajství o této události na CNN

https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/us-iran-news-intl-01-10-202...

Takže není moc pravděpodobné, že by v blízké budoucnosti došlo k útokům na americké síly v regionu, dokud se nevyšetří pád letadla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Světové agentury berou toto jako fakt
,, Tok informací z Íránu nepřestal ani po odvetě. Podle zdrojů americké televize CNN Teherán skrze neoficiální diplomatické kanály kontaktoval USA. „Přicházelo vícero zpráv, které byly všechny stejné,“ uvedl jeden ze zdrojů v diplomatických službách. Jejich zněním bylo jediné: tímto to končí.

Teherán prý skrze Švýcarsko a další země kontaktoval americkou vládu, aby ji informoval, že odvetný útok skončil.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/usa-o-odvete-za-solejmaniho-vedely-hodiny-do...,,

Jak dlouho by existovan Irán v podobě totálně nepřeorané pouště při mrtvých amících? Pár dnu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A je to venku...Žádné vadné motory ale Iran sestřelil ukrajinské civilní letadlo...
Takže hrozivá odpověď Iránu na zabití teroristy je .....Ušlapání více jak 50 lidí na pohřbu vraha,zničení civilního letadla, a zničení pár plechových staveb na základně USA..A to se vyplatí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, každý den přichází z Íránu jiné zprávy. Ještě včera tvrdili, že nic nesestřelili.

Teherán prý skrze Švýcarsko a další země kontaktoval americkou vládu, aby ji informoval, že odvetný útok skončil. (možná to mysleli pro tuto chvíli)

To myslím bylo ve středu ne? Ve čtvrtek už byly zase jiné zprávy, viz. náš článek.

Jinak ten generál, o kterém je na CDR zmínka teď prohlásil

„Přijímám úplnou odpovědnost“ za tuto katastrofu, uvedl generál Amír Alí Hádžízádeh. „Raději bych zemřel, než abych se podílel na takovém neštěstí,“ dodal v televizním vystoupení. Podle agentury Reuters také řekl, že si viníci letadlo spletli s řízenou střelou.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/iran-ukrajinske-letadlo-ukrajina-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdo bere propagandu ručníkářů z Iránu vážně? :)
Co mají říkat? Neuděláme nic protože nářez od USA by znamenal konec jejich vlády...
Nebo nakonec vytáhnou F313 zázračné neviditelné letadlo a vyrazí do útoku:)
A jasně že velké pomalu letící civilní letadlo si někdo splete s řízenou střelou.Ten ruský šrot je evidentně ještě mnohem horší šrot než to vypadalo:)Zatím se osvědčil POUZE jako vrah civilistů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale oni jsou v útoku už desítky let... Ty boje mezi jednotlivými frakcemi, po světové válce k tomu izrael, nedávno USA, íránci všude mají svoje jednotky podporované a strany atd. Byl to právě írán který se výrazně zasloužil o konec radikálních islamistů v iráku, nikoli američané se svou výrazně lepší technikou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano,desítky let....Ale podpora mezinárodních teroristů a vyhrožování Izraeli.Teď Ovšem Iran zjistil že narazil a se staženým ocasem se plazí a modlí se aby nedostal dárek v podobě Tomahawku.Asi je na čase ,,Peršany,, trochu vychovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tomahawk je pre Irán detská hračka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš ten Irán který nakoupil ruský šrot jenž je pro smích celému světu a osvědčil se hlavně jako cíl pro IAF? :) Nebo ten šrot který má skore civilní letadla 2:bojové 0 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

davidečku zase maji v blazinci vycházky :) se divím že tě vubec pouštějí vem ! ale je vidět že sis zase zapomněl brát prašky !

pro autora : si najk stale pletete kde pišete ,CDR bylo dicky o HW a SV a technice ! ne jako platek pro propagaci najkého "režimu" nebo politických cilu někoho ! což se tu posledních par let zcela otevřeně děje !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chudinko popletený proruský trolle? Jak je v Petrohradě? Zima,smrad a pořád stejný žebrákostán že? :)
Někomu prostě antiami zatemňuje mozek.Ale na druhou stranu není žádné tajemství že Rusák se řadí mezi stejné výběrové země jako Syrie,Severní Korea či totalitní kopírka Čína.
Hezky se Kremrole odkopávají:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty seš fakt nemocny ! nebo placeny za provokace co ! podle tvých přispěvku typuji na placeného užitečného blbečka !
pro tvoji infromaci nebýt te totalitní číny , tak nemáš ani to blbe pc z kterého vypuštít nesmysly :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždy se královsky bavím když ruský troll tvého kalibru píše.Tedy doufám že jsi rusák,protože jenom idiot obdivuje totalitní režimy.
A mimochodem,to je novinka že AMD a Intel jsou čínské:) Pominu fakt že většina výrobců IT pochází z Taiwanu což NENÍ Čína ,osle.
Chápu že tě žere většina výrobků pevninské Číny jsou odpad,tedy nejsou pokud dobře kopírují:)))
Ale jinak Rýže umí vyrobit pěkný šrot.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.