CDR.cz - Vybráno z IT

Jabra Storm a Jabra Stealth, dva designové headsety pro volné ruce při práci

První určená do akce, kdy není čas zbytečné “fičurky”, druhá s důrazem na prémiový design a nejmodernější technologie. To jsou dvě nové náhlavní soupravy od Jabry.

Dánská Jabra v druhé polovině roku nešetří novinkami a uvedla na trh například futuristická sluchátka Jabra Sport Pulse Wireless, která měří speciálním senzorem puls přímo uvnitř ucha. Mohli jste o ně u nás také soutěžit minulý týden v předvánočním dárkobraní. Dnes nebudeme sportovat a raději se zaměříme na každodenní práci. Tam totiž oba modely míří, i když každý z trochu jiného úhlu.

Jabra Storm

Jabra Storm je navržena pro pevné uchycení “za uchem”, které umožňuje fungovat i v relativně extrémních pracovních podmínkách beze strachu, že přijdete v lepším případě o spojení, v tom horším o svého elektronického miláčka. Koncept handsfree se obecně hodí do zimní fujavice, při které je zima na ruce při držení telefonu. Ale k čemu vám to je, když druhé straně hučíte v uchu, jako byste zrovna sjížděli černou sjezdovku v Kitzbühelu. V některých případech za to může váš telefon, ale většinou si jen nekvalitní zařízení neporadí s větrem. Jabra Storm zde dostála svému názvu a přináší technologii Wind Noise Blackout, která jednak díky duálnímu mikrofonu a DSP redukuje hluk na pozadí, ale také umí upravit automaticky hlasitost podle potřeby.

Jabra Storm 01Jabra Storm 02

Hlavní část náhlavní soupravy s ovládacími prvky je překvapivě pevná, ohebná je až horní část s reproduktorkem pro pohodlnější umístění do ucha. Co nás dostalo je ovládání, které klade maximální důraz na jednoduchost. Jabra Storm má všehovšudy jedno funkční tlačítko, které navíc při práci vůbec nemusíte použít. Pokud vám někdo volá, handsfree nejdříve přečte jméno kontaktu a vyzve vás k přijetí hovoru slovem “Yes” nebo k odmítnutí “No”. Pokud nepotřebujete někomu konkrétně zavolat, za celý den se nemusíte jakéhokoliv zařízení teoreticky dotknout (přijímáte hovory hlasem, hlasitost hlídá automatika).

Jabra Storm 03Jabra Storm 04

Pokud vyznáváte starý dobrý tlačítkový přístup k přijímání hovorů, konec zařízení s výše zmíněným duálním mikrofonem je pro vás. Manuálně lze také ovládat hlasitost pomocí dvoubodového tlačítka, prostředním přepínačem pak zařízení zapnete. Pod krytkou se nachází microUSB konektor pro nabíjení přes USB kabel, který je součástí balení. Mimo kabelu v krabičce najdete také molitanový návlek pro redukci hluku způsobeného větrem. Jabra Storm váží 7,9 gramu a mluvit můžete nepřetržitě na jedno nabití až 10 hodin. V pohotovostním režimu pak vydrží až 10 dní.

Jabra Stealth

Jabra Stealth nemíří přímo do bezdotykového použití, nicméně je kompatibilní s chytrými asistenty Androidu a iOS, přímo má na aktivaci vyhrazené tlačítko. Ale abychom nepředbíhali - Jabra Stealth si může dovolit na rozdíl od Jabra Storm maximální důraz na miniaturizaci a odlehčení, stejně tak na vzhled produktu jako takového. Působí proto jako stylový módní doplněk v černé barvě s podobným stříbrným pruhem, jako má Storm, a s typickým oranžovým gelovým nástavcem do ucha. Stejně jako Jabra Storm i Jabra Stealth obsahuje technologii microPOWER, která umožňuje stlačit velikost až na 65 milimetrů délky s hmotností pod 7,9 gramu při zachování času pro telefonování na jedno nabití na 6 hodinách (v pohotovostním režimu až 10 dní).

Jabra Stealth 01Jabra Stealth 02

Tělo je kompaktní bez ohebných částí, používat budete zejména dvě tlačítka. První se skrývá pod logem Jabry, stisknete jej ze strany směrem do ucha a slouží k přijímání a pokládání hovorů. Druhé tlačítko najdete zespodu, vyvolá pomocníka Google Now nebo asistentku Siri. Přepínačem z vnitřní strany pak zařízení zapnete a vypnete, vedle najdete microUSB konektor pro nabíjení.

Jabra Stealth 03Jabra Stealth 04

Jabra Stealth obsahuje duální mikrofon s technologií Noise Blackout pro automatické odstranění rušivých zvuků na pozadí. Stejně jako Storm se páruje jednoduše a rychle přes moderní Bluetooth 4.0, po zapnutí bluetooth na telefonu a na headsetu trvá spojení cca 1-2 sekundy. Zařízení se velmi příjemně nosí a Jabra odvedla dobrou práci, co se týče vyváženosti na uchu (přispívá k tomu samozřejmě i velmi nízká hmotnost). Pro větší komfort můžete také vyměnit gelové nástavce do uší.

Závěr

Obě zařízení podporují NFC pro snadné a rychlé párování, obě umí pracovat se dvěma telefony najednou. Kvalita zvuku je pro volání na vysoké úrovni díky technologii HD Voice, samozřejmostí je pak tzv. Power Nap, kdy zařízení šetří energii v pohotovostním režimu. Rozšířenou funkcionalitu poskytne také mobilní aplikace Jabra Assist, která umí ukázat místo posledního použití pro lokalizaci ztraceného zařízení.

Obě soupravy splňují vysoké standardy, co se týče kvality provedení, takže nešlápnete vedle ani s jedním z nich. Pokud si potrpíte na design a handsfree bude u vás sloužit také jako módní doplněk, vyberte Jabra Stealth. Naopak jestli potřebujete bezdotykového pomocníka, který si poradí i se špatnými větrnými podmínkami, Jabra Storm rozhodně nezklame.


Reklama
Bezdotykový společník do práce
Cena: 1 750 CZK*
Jabra logo


* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech

 
Stylový doplněk a chytrý komunikátor v jednom
Cena: 1 790 CZK*
Jabra logo


* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech

Tagy: 
Zdroje: 

Vlastní

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jabra Storm a Jabra Stealth, dva designové headsety pro volné ruce při práci

Pátek, 12 Prosinec 2014 - 15:50 | Michal Hudeček | Dobrý den, co je potřeba nastavit, aby jabra...

Zobrazit diskusi