CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Můj první chytrý telefon: Android a Samsung Galaxy S4 [2]

Koho ty plky zajímají? To je článek od důchodce důchodcům?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tak to nečtěte a budete mít klid

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to byla reakce na mne, tak mám rád cdr a většina článků je moc zajímavá, ale tyto názory jsou nějak mimo mne. Taky je nečtu. Neberte to špatně :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdybychom měli všichni stejný názor, byli bychom němý národ.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Je dost rozdíl mezi názorem a vypouštěním naprostých nesmyslů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prvu kapitolu by som napisal skoro totoznu :) Sice si nemyslim, ze nastavenia telefonu su nejake nelogicke, ale co do systemu ... stotoznujem sa s autorom. Telefon laguje, aj ked mne to osobne nevadi. Co mi vadi je nahodne vybijanie baterie, ktore suvisi s tym co tu uz autor popisoval a to ,ze android si zatvara aplikacie podla neurciteho algoritmu a potom sa nejako stava ,ze nejaky proces vybije baterku za celu noc, kedze bud nebol spravne ukonceny alebo naopak bezal na pozadi. Mal som uz aj zazrak ked neidentifikovatelny proces spustil obe jadra na 100% (asi to dolovalo bitcoiny? :D) a jedina pomoc bola preflashovat cely android. Taktiez krutim hlavou nad zmenami v markete, teraz je to maximalne neprehliadne, fakt neviem kto toto schvalil. K druhej kapitole ... tam uz velmi nesuhlasim, kritizovat velkost ci neodladenost nejakej hry z marketu je uplne mimo (a mozno existuje nejaka HD verzia hry, kde sa obraz neupscaluje). Taktiez nechapem kritizovanie S aplikacii, ani ja ich nepouzivam, ale tu je jedna z dobrych vlastnosti androidu a to ,ze je plne modifikovatelny a teda staci tie aplikacie skryt .. staci si upravit domovske obrazovky raz a je hotovo. Nemyslim si ,ze niekto taktiez pouziva surove nastavenia hned po nainstalovani Windowsu, kazdy si to upravuje podla svojho ako mu vyhovuje. Nostalgicky spominam na stary dobry symbian, ale kedze uz tam bol nedostatok aplikacii, tak som bol nuteny prejst na iny system ... ios neberem do uvahy kedze je to zbytocne predrazene, WP bol a este trosku je nedorobok a chyba vela aplikacii a tak teda ja osobne som bol nuteny ist do androidu. V celku fandim WP, uvidime kde to dotiahnu a mozno po dalsej generacii androidu zmigrujem :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proti podezřelé spotřebě baterky doporučuju aplikačku Greenify. Zvolené nepoužívané programy hibernuje, aby telefon zbytečně neprobouzely do té doby, než je uživatel sám spustí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na WP8.1 se tesim vic jak na Vanoce;) Mam developersky odemceny telefon, tak doufam, ze do Vanoc vyjde nejaka beta:)
Jen tak ze srandy, vcera se mi stahly dva nove buildy windows phone ....... na htc desire mi prisel tusim jediny update, ktery zablokoval temproot, vazne uzitecne:o)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

do Vánoc beta určitě nebude možná nějaký malý update pro GDR3

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to, beta urcite bude, ale MS v preview programu uvolnuje stejne az finalni update...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, ale treba tu GDR3 uvolnici jako testovaci o dost driv ne?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To nebyla testovaci, ale finalni. :) Jen to takhle dostanes rovnou od MS a necekas na testovani vyrobcu, no a jakmile ten update uvolni oficialne, dostanes jen update firmware, protoze system uz updatnuty mas...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

OK, jako ja to nikdy nezkoumal:)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 je plně použitelný po nainstalování ovladačů grafické karty, vydrže jsem to z lenosti asi 4 měsíce, doplnil jsem za tu dobu jen Operu, Teamviewer a Dropbox. :-)
U Androidu první den jen mažete, a musíte hodně dostahovat (včetně věcí, které zasahují do systému), aby se to dalo používat.
S aplikace jsou subjektivní jak jsem psal, ale subjektivn je nikdo nepoužívá, a subjektivně zabírají dost místa.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja si hned po instalacii nainstalujem ponuku start (W8.1), pridam ikonky tento pocitac, siet a dokumenty na plochu + tiez poinstalujem asi 10 zakladnych programov a nastavim este viacero detailov v ovladacom paneli ... cele to trva taktiez nejaku tu hodinku a viac. Navyse nepouzivam okrem kalulacky nic dalsie vopred nainstalovane microsoftom, taktiez nehromzim na velkost netbooku :D cize tolko k analogii so samsungom, a preco nesuhlasim s druhou kapitolou. Pre mna je akykolvek surovy system nepouzitelny, velmi rad si to upravujem podla svojich potrieb ... horsie je ak to system neumoznuje v dsotatocnej miere :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo jak u androidu první den mažete appky z romky bez rootu. Copak doinstalováváte co vám zasahuje do systému když apk jedou v sandboxu?
Vzpamatujte se než vyplodíte další podobný nesmysl

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, kdo maže appky z romky? Jenom ze systému.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Několik málo komentářů:
1. Mezi aplikacemi lze přepínat po podržení tlačítka Domů, jdou tam i vypnout zahozením do strany. Ne že by to změnilo něco na tom názoru na multitasking, ale není třeba vyloženě skákat obručemi.
2. Vyzkoušej CyanogenMod (nebo nějakou jinou ROM blízkou "holému" Androidu), jinak je to recenze na Samsunzí modifikace a ne na Androida. Můžeš sice argumentovat, že se nejvíc prodávají upravené telefony, ale taky zrovna ty nejprodávanější mají nejlepší podporu tvůrců alternativních ROM.
3. Na jedné stránce je stížnost na mraky aplikací s podobnými schopnostmi, na druhé stránce je stížnost na to, že nějaká aplikace má přestřelené požadavky na oprávnění - tak prostě vyberu z těch 50 jinou, ne? Pokud to nejde, tak potom zbývá už jen možnost root->Xposed framework->XPrivacy a aplikaci všechna nepříjemná oprávnění prostě odepřít. Ale neříkám, že toto by měl uživatel za týden zjistit.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Body dva a tri jsou out pro 99.9% uzivatelu smarphonu.
Bod prvni plati jen pro urcite aplikace. Treba ruzni kecalci takhle rozhodne vypnout nejdou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aby k tomu člověk potřeboval 400stránkový manuál.
1. jsem zjistil dneska, naprosto omylem.
2. jak psal BTJ, je to mimo, neb se to rovná ztrátě záruky.
3. a trávit hodinu nad jednou aplikací... A já doufal, že smartphone mi má práci ušetřit. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"2. jak psal BTJ, je to mimo, neb se to rovná ztrátě záruky"

Lez jak vez kamarade. Samozrejme, ze na blbce to v servisu zkusi, ale rozhodne to konec zaruky neni, staci pohrozit COIkou.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Bylo mi to řečeno, na čtení smluv nějak není čas. Osobně se tomu vůbec nedivím, a přijde mi to celkem logické, asi jako s BIOSem u základní desky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kritika v článku má recht, ale stejně lepší mobilní OS není. Apple je předražené a bez schopnosti zásadního technologického pokroku. MS je předražený a bez schopnosti rychlejšího pokroku. Google přináší jednak technologický i rychlý vývoj, což sebou nese nevýhody (v článku popisované).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Haha, no tak to je pecka článek, takový HATE androidu.

Veškeré popisované problémy nijak nesouvisí s Androidem, jsou pouze problémem Samsungu. Pokud chce autor recenzovat Android, doporučuju koupit telefon s Androidem, čili Nexus.

Pak by totiž autor zjistil, že Android nelaguje, zjistil by, že multitasking je naprosto perfektní a seznam aplikací se dá zobrazit jediným kliknutím na tlačítko multitaskingu, odkud jdou aplikace rychle přepínat a taky ukončovat. Atd, atd.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, máš pravdu. Já mám doslova stařičký HTC Vision (jednojádro 800MHz a 512MB RAM) a na něm CyanogenMod 10.1 (Android 4.2.2). Nic mi nelaguje, nic se neškube (pravda, hry nehraju). Tohle opravdu není hodnocení Androidu, ale Samsungu...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

SamsungAndroid taky Android. Souhlasím že né všechno je přímo proti Androidu, ale rychlost je problém Androidu. Dneska jsem slyšel názor, že Android 2.něco je prý naprosto nelagující.. Tak pecka, bezpečnost level 0,01, kompatibilita level 2...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to stejne, jako kdyz si clovek koupi pocitac. Nekteri vyrobci jsou schopni ho zahnojit tak, ze i slusne rychly stroj neda pouzivat (McAfee, Norton). Nebo uzasne setrit par set Kc na komponentech, ktere zasadne snizuji rychlost (5400 ot. HDD).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu by bylo lepsi se nevyjadrovat k vecem kterym nerozumis. Android je postavenej na linuxu, to nejsou prihlouply Windows, ktery musis updatovat co tyden a lepit bezpecnostni chyby. Co vim, tak Android 2.3 ma jednu bezpecnostni chybu a jeste ne kritickou. Pokud si nenainstalujes sam neduveryhodnou aplikaci a nepovolis ji pristup, kam nema, tak tu chybu zneuzit nejde.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Co vim, tak Android 2.3 ma jednu bezpecnostni chybu a jeste ne kritickou."

Na to se ti dá hezky odpovědět tvou vlastní větou ;) "Opravdu by bylo lepsi se nevyjadrovat k vecem kterym nerozumis."

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Klidne muzes byt konkretnejsi a vyvest me z omylu, pokud myslis, ze vis o kriticke bezpecnostni chybe. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Windows není přihlouplý, je pouze rozšířený. Kdyby to bylo opačně, musel by podle stejné logiky být přihlouplý Linux, protože by na něj těch nebezpečí číhalo více.
Ve chvíli, kdy má systém tolik verzí se nedá spolehnout prakticky na nic, tedy aplikace jsou "buď anebo". Nikdo nezaručí funkčnost aplikace vyrobené pro 2.3 na 2.4. A pak je tu ta bezpečnost, kdy díry o kterých se zatím neví jsou také díry, a u Androidu nečekám takovou security, jako u Linuxu. No však se ukáže, jak je na tom celý linux s bezpečností, až rozjedeme na Androidu NFC kreditní karty ve velkém, a zálusk na napadení Androidích zařízení rapidně stoupne.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Rychlost už dávno není problém androidu od 4.2 čistý android běhá i na levných zařízeních naprosto svižně. Prosím osvětli jaké máš bezpečnostní problémy na androidu 2? A jaké problémy s kompatibilitou? Nebo jen kecáš?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, jen kecám. Za těch pár dní mě to teda nikdo vzdáleně nerootnul, a o napadení nevím, ale tak stačí zagooglit.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych doplnil:

1) Widgety na zamykací obrazovce lze vypnout.
2) Při změně způsobu odemykání např. na gesto je prakticky nemožné vyvolat nechtěnou akci.
3) Klávesnici lze vyměnit za takovou, která obsahuje české znaky a má lepší podporu našeptávání češtiny.
4) Autor vůbec nezmiňuje možnost ikony na ploše dávat do složek a udržovat tak počet ploch na minimu a přehledné.
5) Vzhled. Tady je to těžké. Osobně na N4 používám nový launcher GEL a považuju ho zatím za nejhezčí, jaký mi prošel rukama. Také vnitřní prostředí Androidu je dneska už jednotné a hezké. Popisovaný problém se tak opět týká prasárny v podání Samsungu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1) a to docela složitě.
2) možná je to rukama, ale gesta už strašně zdržují.
3) což debilitu té vestavěné neomlouvá.
4) možná je to na screenshotu vidět, ale složky jsou opak rychlosti. Na ploše také nemá těch "ikon" být hromada, od toho je seznam aplikací.
5) když mě napadl Nexus, bylo už trochu pozdě - už jsem měl v ruce Samsunga, a skřípal zubama.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Este aj keby si zvolil HTC One, tak 2/3 z popisovanych zaporov, sa vyhnes. ;)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

1) Je. :)
2) Je to delší, ale co je lepší? WP má systém odtažení celé obrazovky, to je ještě horší než tažení prstu z jednoho bodu do druhého, jako to má Android. Jak to má Samsung nevím.
3) Ano to je pravda.
4) Já mám jedinou plochu, na ní 2 ikony a 2 složky s ikonama. Mám tam naprosto vše, co kdy používám. + smazřejmě 4 ikony úplně dole "mimo" plochu.
5) Škoda. Samsung je SHIT. :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

2) Musím říct, že s WP8 nemám problém. Tapetu lze "odhodit" velice snadno, ale modifikovaný slide to unlock u Samsungu, to je hrůza - pohyb musí mít určitou délku, zatímco u WP8 stačí akcelerace, a vůbec je to takový palci přirozenější pohyb.
4) To bych raději využil 2 plochy, s tím se pracuje rychleji a jasněji. Ale celkové reakce jsou u Andoida problém - když chcete ikonu odebrat a držíte prst, stačí při položení prstu malinko pohnout stranou a celé držení je ignorováno prostě proto, že zrovna hýbete plochou. Crap. Ani nemluvím o tom jak daleko musíte tahat ikony do koše, a že se mi prostě nepodařilo dostat aplikaci z jedné menu stránky do jiné, takže jsem měl 4 stránky a na každé jednu ikonu. :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ad 2) Jenže u WP opravdu není potřeba celou obrazovku táhnout, odskroluje setrvačností
ad 4) Dokud mě ještě Android bavil, tak jsem měl taky launcher napěchovaný složkami, všechno pěkně roztříděné atd. Jenže časem mě začalo otravovat, že věci přestávají fungovat (originální Nexusy, po factory resetech), pořád se na něco čeká, pořád musí člověk něco řešit... teď jsem přes půl roku na WP8 a jsem spokojený, prostě to funguje

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

2) No u WP vím, jak to funguje, nicméně ani u Androidu přece není třeba táhnout celou obrazovku. Co se dívám na N4, tak stačí urazit cca 2 cm jakýkoliv směrem a je to.
4) No záleží, co člověk používá. Jak říkám, já mám 2 složky, v každé 5 aplikací, 2 aplikace přímo na ploše a 4 dole pod plochou. Mám defakto 3 celé volné řádky nad ikonama tak, abych viděl zvolené pozadí. Plně mi to stačí. A na co se čeká? Updaty na Nexusy jsou okamžité, už mám dokonce 4.4.2. Opět opakuju, to, že někdo čeká na novou verzi Androidu není problém OS ale výrobce zařízení.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Verzi Androidu neřeším, protože každá verze slibuje a skutek utek... používal jsem vše od OS 1.5 po 4.2 na desítkách zařízení (recenzoval jsem pro SvětAndroida.cz, pro Androidy stále vyvíjím atd.)

Myslím samotné čekání v systému, lagy, chyby v knihovnách jádra (z důvodu zpětné kompatibility, exploity, díky kterým fungují rooty atd.), neustále vznikající problémy, vedoucí až k tomu, že TELEFONu laguje psaní sms, nezobrazuje se, kdo volá, atd. A to se přitom bavím stále o Nexusech (S, Galaxy Nexus, ...). Jo, Android se dá skvěle rozšiřovat a ladit, ale BFU na to nemá znalosti a power user často potřebuje telefon prostě používat a ne pořád opečovávat jako Tamagochi.

U WP z principu funguje jádro spolehlivě, telefon prostě telefonuje, odezvy jsou okamžité atd.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

No když už to potvrzuje vývojář pro Android, tak nemohu být "úplně mimo" :))
Dneska jsem narazil na záhadu, kdy jsem prostě všechno vypnul a Galaxy měl 8 hodin v kapse. Po 8 hodinách se odpařilo 40% baterie, přitom zapnuté bylo akorát otočení displeje, z aplikací přehrávač, chrome a hill climb racing na pozadí. Mystery....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mas rozbity, ja sice Samsunga nemam, ale S4 znam a takhle se opravdu standardne nechova. Mimochodem pred 48 hodinama jsem vyndal z nabijecky svuj Android telefon (cinan Jiayu) a dva dny byl pryc, telefon byl zapnuty, jen se nepouzival, baterie je na 75% kapacity.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Patrně jsi nepochopil, že šlo o první výskyt tohoto problému. Ovšem neznám příčinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I mně osobně se to kdysi stalo a v poslední době jsem slyšel (na TW apod.) dost takových případů, kdy baterku intenzivně vyžerou background services některých Google služeb (push z gtalk, play store a další). Očividně se to s něčím občas pohádá. Nezbývá, než sledovat, který proces vytěžuje nejvíc, případně si nainstalovat nějakou aplikaci, která varuje, když spotřeba baterky klesá rychle. (Takovou aplikaci používám i na WP, protože se mi jednou stalo, že jsem nechal na telefonu zapnutou LED svítilnu a zjistil to po 2 hodinách, když už pípl kritický stav :). Teď mě aplikace varuje notifikací, pokud stav baterky klesá větším než nastaveným tempem).

Někdy pomůže smazat data nastavení aplikace, u google služeb odinstalovat updaty, aby zůstala jen původní verze z ROMky (updaty se pak nainstalují automaticky znovu a čistě). Každopádně je to nepříjemné, že to uživatel musí vůbec řešit. Jak jsem zmiňoval výš, pro power usery se spoustou aplikací a tedy i narůstající šancí, že se něco pohádá, je to takové Tamagotchi, o které se musí neustále starat... je to daň za otevřenost systému (rozumějme jeho dobastlení z nejrůznějších OSS) a jeho možnosti (multitasking, widgety, background services, ...)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Z duvody HW klavesnice jsem s telefonem emigroval z Androidu na Blackberry (Bold 9900). Doinstalovano mam jen par aplikaci (co by clovek na prstech jedne ruky spocital), datove prenosy vyuzivam minimalne ale i tak se mi obcas stane ze mi pristroj bezduvodne vysaje pul baterky za pul dne. Pri kontrole zjistim ze mi bezi jen systemove aplikace a presto...
Asi to jeste chvili potrva, nez se operacni systemy mobilnich telefonu dostanou odladenosti nekam na uroven Windows 7. Ted to vidim nekde na Win 98SE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Add klavesnica v mobiloch vs diakritika.
Ono este v dnesnej dobe niekto vazne riesi diakriticke znamienka ? Ja som si uz davno zvykol na PC/mobile pisat bez dlznov a mekcenov. Ked obcas pisem nieco rukou tak tam to davam automaticky . Precital som celu diskusiu k tomuto clanku bez toho zeby som postrehol kto pise s a kto bez diakrit..

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

No, ale to je ve skutečnosti spíše smutné víš. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

drnoha to vystihl. tahle lexikální degenerace je vážně smutná. Dřív to bylo dáno technologií, dnes je diakritika díky neomezeným tarifům tak trochu v pohodě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja pisi na PC do diskuzi zasadne bez diakritiky, stejne tak maily. A na telefonu jakbysmet. Duvod je jednoduchy - pracuji mimo CR a klavesnice tady zadne hacky a carky nemaji. Pokud potrebuji napsat nejaky oficialni dokument v cestine, tak si tu praci dam a pisi "poslepu" a chyby nasledne opravuji. Da se to, ale dost to zdrzuje.
Navic byl v minulosti hodne bordel v kodovani, nekteri poskytovatele postovnich sluzeb jakoby komolili ceske znaky a text ktery prisel se nedal korektne zobrazit i kdyz clovek prepinal rucne kodovani jak chtel. Tak jsem si zvykl a stareho psa je tezke preucovati.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí kódování už se dneska trochu srovnalo, ale jako ze zahraničí to chápu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně zahraničí není problém mladých puberťáků "prides tet keme"(otazník).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tu recenzi psal idiot?
(nemyslim to jako nadavku, ale jako diganozu)

nejdriv chtel bassy po reprodukturku v telefonu, potom po spuntovych sluchatkach. :-D Proste hloupost nam zase jednou vykvetla.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

U reproduktoru je nečekal nikdo, ale některé se o ně alespoň snaží. U sluchátek typu špunt je to ale naprosto běžné. Vypral sis tedy část článku, kde zrovna není do čeho narážet.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak podle komentaru koukam, ze recenzi platil Microsoft. Takze ne idiot, jenom podplacenej. OK.

---
Velmi bych prosil sefredaktora CDR, aby takoveto clanky oznacoval jako PR, nebude tak dochzet k nedorozumeni a chybne diagnoze autora, protoze autor v clanku jen obycejne a zamerne lze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ona to hlavne není recenze, ale blog. Jinak podle tebe každý kdo ma jiny názor nez ty tak ho musí platit "výrobce" konkurence? Tak to bych si mel myslet ze tebe a ostatní co tak strasne obhajuji Android plati Google ze? ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To se mylis, neni to vubec o nazoru, ale o argumentaci. Vysvetlim: Tenhle web se jmenuje CDR, nazor je, ze, muzu rict, zkratka CDR se mi nelibi (libi), je to muj osobni pocit. Pokud ti ale budu tvrdit, ze pismenko D v nadpise CDR je zlute, tak to je proste lez.
On v tom clanku vicemene rekl, ze Android se mu nelibi a jako argumentaci pouzil same lzi. Jaky pak ma smysl takovy clanek krome viditelne snahy Android poskodit? Zadny, nevim, jesti jsem fanousek Androidu, rekl bych, ze ne, ale pokud bych mel komentovat iOS nebo WP, tak kvuli tomu ze se mi nelibi, nebudu lhat a vymyslet si, ze treba na WP nejde pristupovat k internetu nebo ze ma slaby basak. :-D

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ne, neplatil to Microsoft. Ale některé zde asi platí Google.
Žádám tímto též o seznam lží.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Strasne hodnoceni.... Android ma prave nejlepsi multitasking za vsech mobilnich os na telefonech. Autor se ani nezmohl prijit na to jak multitaskovat a ani nezminil moznost multiwindow na samsungu. Mam uz asi tri cvrte roku Galaxy note 2, presel jsem z iPhone 4s a nemuzu si vynachvalit, s pen a rychost systemu jsou exceletni. Vydrz baterky na smartphone super a tech vyhod a vychytavek je spousta. Autor je pekny amater ze si ani nezjistil jak multitaskovat a pouzivat multiwindow. Strasna lenost. Dalsi pokracovani uz radsi ani nebudu cist, urovni se hodi na nejaky hodne zapadly osobni blog a ne na technicky internetovy web. Ostuda....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, to tlačítko je pro mě novinka, ale k čemu je to dobré, když si Android killuje aplikace jak se mu zachce? Multitasking, kterému nelze věřit, že ještě za 8 hodin bude multitaskingem, není k ničemu.
Multiwindow se mi také rozjet nepodařilo. Nebylo dost času tolik extra laborovat (to byla taky pointa testu). Vyjel tam po straně nějaký panel, ze kterého se ale dalo jen spouštět fullscreen aplikaci - sloužil jako seznam zástupců ve vrstvě nad jinou aplikací, nic víc, a spíš otravoval pokud jde o builtin gesta Androidu. Takový RocketDock pro Windows, jemuž jsem nikdy na chuť ani přínos nepřišel.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu to napsat jinak. Autor recenze je debil. Tento web touto recenzi klesnul na úplné dno.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je krásné, jak článek rozdělil čtenáře na dvě kategorie:
Jedni říkají, že jsem debil.
Druzí se mnou souhlasí.
Z toho plyne, že je zde skupina debilů, ale není úplně jasné, která to je. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Autor mal radsej vyskusat HTC One :P

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Do HTC bych už nešel, leží mi tady na stole HTC Desire a byl to můj první a poslední mobil od nich.

Obecně je to s chytrými mobily průser a fakt nevím, co si koupím jako další. Hlavně tedy myslím délku podpory ze strany výrobce. A je úplně jedno, že si od nich koupíš dobově vlajkovou loď, za půl roku, možná za rok se ti na něj vyserou a já si fakt nebudu kupovat co rok nový mobil.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

HTC Desire by som tiez nikdy nechcel. ;) Mal som HTC Evo 3D, ten mal svoje muchy, ale za 5.5k novy s obchodu, no neber to pred dvoma rokami. :) Potom som presiel na vlajkovu lod One X+, s ktorym som bol takmer spokojny. Nedavno som vyberal high end telefon bez vacsich kompromisov a vyhralo znovu HTC. Naprosta spokojnost a ten telefon uz kupite za 12k ! Kde sa chyta plastova hracka S4 s nepatrne vyssim, avsak nadstavbou zabitym vykonom. Design HTC One - parada. Konstrukcia - spickova! (HTC si na zakazku nechalo vyrobit telo u rovnakej firmy, kde si dava robit Apple svoje produkty). Zvuk? Jak vystup na jack hodne slusna kvalita, o stereo reprackoch sa nema cenu ani bavit, este som nepocul hlasnejsiu a kvalitnejsiu reprodukciu u konkurencnych mobilov. Display nie omalovanka AMOLED, ale posledna generacia IPS, FullHD na 4.7" - dalsi dovod, preco som zvolil One. 5+" placky su uz na ovladanie jednou rukou premna passe. Vydrz v pohode 2.5 dna. Cez noc v idle stave strati 3%. Fotak so svetelnostou 2.0, nadherne fullHD videa, moznost tocit slow-motion. Volitelny BlinkFeed (kto ma rad metro dlazdicky). Mikrofon specialny dvojmembranovy (viz spor s patentom Nokie). Nejake sekanie? Nezazil som. A mohol by som pokracovat. Mozna vyzniem, ako velky fanusik HTC, ja len, ze mi zatial vyrobca nedal dovod nim nebyt. Je jasne, ze ked budes hodnotit znacku na zaklade low-endoveho telefonu, najdes hromady chyb a lahko znacku zavrhnes. Autor vsak zvolil jeden z najdrahsich telefonov vobec a ma plnu hubu staznosti. Keby nebol "tĺk", tak usetri par tisic a vezme bezkonkurencne One-ko za 12. A 90% veci, na ktore sa dnes stazuje, by nikdy nepoznal. ;) Bavime sa o high-end telefonoch, kde su vysoke ocakavania a musia byt iste kriteria splnene. Pardon naozaj, ale S4 ich ani zdaleka nesplna, hoc maju reklam plnu.. zadok.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Já nemám nic proti HW výbavě, za ty prachy ještě abych měl. Ve své době to byla vlajková loď HTC a nebyla nikterak levná. Co mě štve, jak rychle zahazují podporu nových verzí Androidu (a to nejen HTC a nejen Android, Nokia sere na své výrobky podobně).

Měsíce slibovali, že vyjde pro Desire Android 2.3, pořád to odkládali, začali se potom vymlouvat a nakonec nevydali vůbec a nechali Desire, svou v té době prakticky stále vlajkovou loď, hnít na verzi 2.2. Přitom to byl 1GHz procesor a 576 RAM. Tedy HW, na kterém dnes běží mnohem novější verze Androidu. Takže nasrat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No vidis, urazil ta jednym zatratenym modelom. Dnes sa uz o svoje vlajkove lode stara (aspon v ramci moznosti). Nevidim jediny problem, ak moj telefon bude vyrobca podporovat rok-rok a pol a potom nanho bude po SW stranke srat. Je to spotrebka, to si treba uvedomit, asi ako kazdy el. spotrebic dnes. Dalej, aky je problem, po roku od kupy, obdrzat posledny OS update a fungovat s nim dalsi rok ci dva ? To uz mame 3 roky dokopy. Alebo mi chces tvrdit, ze Kitkat bude o rok zastaraly a bez podpory aplikacii? Snad nie :) Kolko tabletov dnes bezi na 2.3 a su normalne pouzitelne ? A ked uz si taky uberlabuznik, ze musis mat vzdy uplne najnovsi OS (bez ohladu na realny prinos), tak mas vzdy volbu root-u a custom ROM. Takze ako tvrdim, na zaklade jednej skusenosti zatracovat vyrobcu, este k tomu ak to u inych nie je o nic lepsie, je zcestne a krivdyhodne. Navzdory vsak vsetkym tvojim argumentom ostava fakt, ze tak vyvazeny telefon po vsetkych strankach s mnohymi mensimi pridanymi hodnotami, u konkurencii nezozenies. A to stoji o 1/4 menej, nez konkurencne vlajkove lode. Ja fakt nechapem, ako moze clovek dnes uvazovat nad niecim takym, ako je S4 (za tu cenu). Z clanku je jasne citit, ze autor nema vobec prehlad o schopnostiach smartfonov a tak dopadol aj jeho vyber, no..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mobil v ceně 12 000+ není spotřebka. A jestli si myslíš, že ano, tak se nemáme spolu o čem bavit, protože se nikdy neshodneme. U mě je spotřebka, pokud jde o elektroniku, myš za 150 korun, ne mobil za dvanáct tisíc (taky si kupuješ Monitor, Televizi, počítač apod... každý rok?). Já nikdy nehověl trendu kupovat si nový mobil každý rok, jako někteří mí známí.

Normálně použitelný není, protože spousta aplikací s Androidem 2.2 kompatibilních už není (a to delší dobu, ne jako že až poslední dobou ta kompatibilita mizí).

Kolikrát potřebuješ, aby s tebou někdo vyjebal, aby jsi ho zatratil? Mě osobně to stačí jednou, ty se nech ojebávat kolikrát chceš, jestli mi rozumíš :-)

Já nepotřebuji mít nejnovější OS, jen nemám rád, když mi někdo prodá svou vlajkovou loď (alespoň se tak tváří) a potom se na to vysere se slovy kup si nový. Takhle ať vyjebávají s tebou ;-) A že to dělají i ostatní výrobci není už vůbec žádná omluva, a jak jsem tedy psal v prvním komentáři, je to s chytrými mobily průser obecně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja len tvrdim, ze to, co povazujete za "ojebanie", nato narazite v tejto cene android telefonov u kazdeho jedneho vyrobcu. Ziadny vyrobca sa dnes nebude zapodievat dlhorocnou podporou zariadenia, na ktorom ma miniaturnu marzu. To je logicke. A presne to je moj argument, preco nie je fer hanit HTC, ked u dalsich 5 vyrobcov je to v tejto cenovej relacii to same! Uz chapete rozdiel? Dalej i drahsie telefony su jednoducho spotrebka a to minimalne z dovodu, ze technologicky pokrok ich rychlo vytlaci. Takze zariadenie ako take sa sice nepokazi, ale moralne za 3 roky zostarne dostatocne nato, aby jeho hodnota klesla asi tak, ako hodnota noveho auta po 10 rokoch.. A pokial uz sa mame bavit o spotrebke, tak ja som prave toho nazoru, ze zrovna HTC One tu este nejaku dobu pobudne a bude vynikajucim mobilom este dostatocne dlho. Ja tu neobhajujem trvanlivost telefonov ani sa nevyjadrujem k rychlosti pokroku. Iba tvrdim, ze nez si dnes kupit namakany predrazeny plastovy samsung s4, tak si radsej kupim za nizsiu ceny vychytany, vysperkovany a precizne spracovany htc one.. Vyjadrujem sa IBA k moznosti volby nakupu. A k tomu, ze autor si vybral hodne spatne. ;)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

A aby som dokoncil, HTC One dostane za par tyzdnov podporu 4.4. Bude to cca rok od jeho vydania a vyrobca sa nanho nevysral. ;) A uz to je na povazenie, ze za cca rok nevydal ziadny rozumny telefon, ktory by realne prekonal tohto 1 rocneho "starca".

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

oprava: *..ze za cca rok konkurencia nevydala ziadny..

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Máte to kluci nějaké rozbité. :)

Do exploitů nevidím, takže je nebudu komentovat, je klidně možné, že je ten systém děravý jako cedník.

Když jsem míval HTC Wildfire S, nebo Samsung Galaxy W, tak jsem Android nesnášel. Oba telefony lagovaly, sekaly se, co 3 dny jsem musel restartovat, protože se mi ani nešlo dovolat (telefon se sekl při příchozím hovoru), raději jsem oba telefony vyhodil a vrátil se k hloupé NOKII.

Pak ale Nexus 4 spadl na 199 euro a já si ho koupil. A od té doby nemůžu o OS říct křivé slovo. Uptime klidně několik týdnů bez problémů, telefon nelaguje, neseká se, appky napadají (i když to je spíše tím, že už jsem si našel ty "lepší" appky a nepoužívám každý bordel, který se na Play oběví). Telefon jako zařízení sice žádná pecka není (opravdu, skleněná záda vymyslel idiot, už jsem je rozflákal), ale OS se chová bezproblémově.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"telefon nelaguje, neseká se, appky napadají (i když to je spíše tím, že už jsem si našel ty "lepší" appky a nepoužívám každý bordel"

Tak to bych potřeboval poradit náhradu za YouTube bordel od Googlu ;). Doma mám ještě 2 tablety (4.0.3, 4.1) a telefon (4.2) s Androidem a YT blbne na každém z nich. Zejména po přidání té vychytávky se zobrazením zmenšeného běžícího videa přes playlist je označování nebo jakákoliv manipulace občas utrpení. Zůstávají označená videa, která nechci, nedonačítají se náhledy, ten popup občas přeblikne a občas taky celá aplikace spadne a objeví se homescreen. I děti už to donutilo naučit se nejen spadlou aplikaci znovu pouštět, ale v případě potřeby i ukončovat ve správci aplikací ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No pokud mi nový smartphone, obnovený do továrky a používaný asi 10 minut lagne během psaní sms (5 písmen ignoruje a najednou je rychle dopíše, a za chvíli zase), tak je fakt něco rozbité. Ale co? Jo už to mám. Android je rozbitý. :(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Moc hezká "recenze". Osobně jsem se čtením skončil v místě, kde autor "titanium" považuje za české slovo a chce po slovníku, aby mu ho doplnil. Chápu, že psát o titaniových doplňcích v telefonu s bezplumbiovou technologií a magnéziumovou skořepinou (ten poslední výraz jsem si fakt nevymyslel, odposlechnuto z jiného "odborného" webu) je dneska in, ale chtít po slovníku, aby nabízel i takovéhle paskvily už je fakt moc...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nešlo o zkomolený kov, ale o titanium jakože telefon Karbonn Titanium (to bude jasné z článku o iOS), ale česká klávesnice by ještě neměla znamenat, že anglická slova neexistují.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je asi nejblbější článek, co jsem tady četl. Ať se na mě autor nezlobí, ale když ví o androidu hovno, ať o tom radši nepíše... blbě psatelná diakritika apod. jsou řekněme věcné poznámky, ale kritizovat spouštění a vypínání aplikací takovým způsobem může jen idiot/ignorant a podobných perel je tam víc.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

O čem konkrétně mluvíme? O tom, že si Android killne aplikaci jak se mu zlíbí? Vám to nevadí?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nejde ani tak o vypínání appek, jako spíš že se samy spouští, kdy chtějí. Ve správci to povypínáš a za chvíli už to zase vesele jede. Kdyby tohle dělaly Winy, tak už Microsoft takoví jako ty roztrhaj na kusy. A to samozřejmě nemám na mysli bezpodmínečně nutné součásti systému. Např. Camera 360 - původně app na focení, postupně se s tim snad začlo dát šmírovat i CIA. Nefotil jsem měsíc, tak proč se mi stále spouští na pozadí? Copak asi se svými vynucenými právy dělá? Nebo FB Messenger. Naposledy jsem si s někym psal předevčírem, ale teď po restartu mobilu se zase spustí. Proč? Aby mohl žrát baterku? Věc u Windows nemožná (lidi by je sežrali) je často u Googlu normální a lidi je ještě obhajují. To mi hlava nebere. Šmírování na každém kroku, lidi klidně odsouhlasí appce čtení SMS a odesílání emailů bez vědomí uživatele, čtení kontaktů a citlivých dat, prostě cokoliv a omlouvají to tím, že to už chtějí všichni. Na Windowsech by takovej program hned letěl. Mám taky mobil s Androidem, všechny problémy, co autor popisuje, jsou u něj naprosto běžné. A jsem moc rád za zjištění, že to nevyřeší ani nadupaný HW v mobilu. A jako Tamagotchi to mít taky nehodlám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1 Kolik dat se o mě asi Google (a jiní mini "vývojáři) dověděl za těch pár dní... Jenom nad displejem na vás čumí 4 senzory, o nad jejichž aktivitou máte nulovou kontrolu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Asi mám jiný telefon než vy všichni, protože co je lag to můj telefon vůbec nezná. (Mám Note 3 - můj první Android po 14 letech na Palm/WebOS). Pád aplikace jsem zažil za 2 měsíce snad 1 a to mám aplikací asi 200. Multitasking telefon samozřejmě umí, stačí podržet home tlačítko. S aplikace jsou základní, kdo chce větší funkcionalitu, tak si lepší pro každou akci najde. Přepínání mezi plochami je jednoduché, na disply je několik čárek, které označují konkrétní plochu. Tedy jedno klepnutí a jsem na ploše, žádné dlouhé listování. Souhlasím s menu, to je skutečně hrozné. První den jsem klepal na úplně všechny položky, abych nějaké podmenu náhodou nevynechal. Klávesnici jsem také musel vyměnit a bohužel zatím jsem nenalezl žádnou 100% použitelnou. Printscreen dělám stisknutím tlačítka home a power dohromady. Baterka je docela v pohodě, stejně telefon leží většinu dne na bezdrátové nabíječce. I tento příspěvek byl napsán přímo na Note 3 :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nj i mě pár měsíců celkem fungoval. Problémy nastaly až když se opět SW začal přizpůsobovat novějším verzím Androida (mám 4.0.3). Jistě že stále běží, ale stále víc na prd. Také jsou stále větší a zabírají stále víc RAM, takže ti mobil ani dva roky nemá reálnou šanci vydržet, pokud si nekoupíš rovnou dělo s 2GB RAM, což teď pod 10 litrů moc nejde, ale za půl roku už se bez toho pomalu neobejdeš, co teprve za rok a půl. Na to, že na tom hrát hry nechci, je to docela zbytečnej luxus.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto už je opravdu pod úrovní žumpy.
To už má větší smysl číst Behemotovy plky o opravě kotlů.
Nechápu proč má autor tendence vymýšlet si, lhát, a takto veřejně prezentovat svou neznalost a neschopnost.
Diit i CDR opravdu masivně upadá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže kde máme lži? :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zlata Nokia s Windows phone 8.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Díky za článek. Měl jsem pár mobilů s Androidem půjčených a byly na tom přesně takto. Určitě to šlo přenastavit, určitě šlo přeflashovat původní firmware atd., ale doby kdy jsem si hrál s fimrwarem v mobilu jsou pryč a teď chci něco, co koupím a bude mi to fungovat a vyhovovat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

moje řeč, nenapsal bych to lépe

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.