CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak jsem si vybral svůj první chytrý telefon: Souboj čtyř platforem [1]

Tímto 5 denním přístupem leckoho nahněváte. Včetně mě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

souhlas

Výběr telefonu/platformy není seriál. Mám číst čtvrtinu článku? Radši počkám týden na zbytek... jenomže pak přijdu o diskuzi...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Naopak je to seriál. Nejde po 5 minutách s každým OS říct "to nechci". Alespoň den s každým. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A nejhorší je, že na "výsledek" budeš muset čekat až do pondělí. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na výsledek tohoto rozhodně čekat nemusím :D
1) Android - samotný čistý neumí prakticky nic z toho,co má umět telefon - nepoužitelný systém pro děti a hračičky
2) iOS 7 - absolutně uzavřený svět, vlastní konektor, šmírování uživatelů
3) WP 8 - pokud o kopii iOS - dotykový telefon, kde na domácí stránce nemohu dvěma směry udělat vůbec nic :D, nelze vypnout vibraci klávesy zpět, nastevní ve snaze o jednoduchost buď chybí, nebo je jeho nalezení alchymie
4) Blackberry - nikdy nezkoušeno

Budu muset vydržet u poslední verze Symbianu, protože z těch zblitků, co se dnes vyrábí není co vybrat :D Ale největší šanci dávám WP - tak verze 10 už třeba doplní i to, co uměl už před léty Symbian a začne to být použitelné i jako telefon.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ad 3) Nikoli, řekl bych, že právě WP 8 se koncepčně od iOS dost liší. WP jdou proti zažitému konceptu, převzatého z PC, tedy plocha + ikonky + widgety. Osobně je mi koncept dlaždic, které umí zobrazovat notifikace a informace asi nejbližší.

Jinak mi přijde velice směšné, jak si někteří lidé idealizují systém, který je už dávno mrtvý. Android se Symbianem dal srovnávat možná tak v začátcích, ale teď? Co umí Symbian navíc? Jaká je poslední verze? Věřím, že v přímém porovnání by Symbian dostal dost na prdel. Stejně tak by dopadlo porovnání s WP, který by navíc drtivě zvítězil v rychlosti.

IMHO je to stejná situace jako u PalmOS. Ve své době taky vynikající, i já s ním mám dobré zkušenosti, ale jsem realista a nebudu tvrdit, že je lepší než Android.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A ještě tu o karkulce prosím :)
Rozdíl mezi widgetem a dlaždicí je jen ten, že dlaždice mít na WP musím :D

Směšné mi přijde machrování někoho s WP 8.1 či Android 4.4, jak jsou in, že mají aktuální systém :) Mrtvý systém je co ? Systém, který funguje, podporuje veškeré běžné funkce a chodí mu aktualizace ? Ok - nechápu logiku puberťáků.

Nenosím v hlavě encyklopedii funkcí, ale když se občas podívám na obsah novinek WP či Android, tak jen konstatuji - hm, to Symbian umí už roky, tohle taky... samozřejmě, že rozsah aplikací je mnohem větší, ale...
drtivě v rychlosti ? tak tedy porovnám drtivou rychlost 1GHz 512RAM WP8 proti strému 1,3GHz 512RAM Symbianu...plichta - tedy v menu je Symbian rychlejší, aplikace dle optimalizace.

Jinak já nikde nepsal, že je např. Symbian nejlepší ;) Ale co mi tak má chybět ? Mapy zdarma mám, Office, synchronizaci na exchange,... - dokud nechcípne hardware, nemám problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já si nevšiml, že se bavím s trollem, tak to sorry. Jestli nechápeš, proč je, jak říkáš, "in", mít systém aktuální, pak se opravdu není o čem bavit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi lama roku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tomuhle rikas odpoved? on te polozi argumentama a ty ho nazves trollem?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

také jsem byl nedávno před podobným rozhodováním (byť v nižším cenovém spektru). Výchozím stavem u mne je PalmOS/webOS. S požadavkem na HW klávesnici jsem se už rozloučil. Prostě nejsou a když už tak zbytek stojí za prd (Samsung Ch@t, BB tak nějak obecně). BB jsem vyřadil z výběru už jen proto, že si nehodlám kupovat něco, co je napůl před vyhynutím(takových zařízení jsem si nakoupil až až). Vybral jsem si WP8. Už kvůli tomu, že používám na všech svých PC W8, používám taktéž skydrive, skype a weboffice. WP8 samo o sobě nic moc, ale v kontextu s okolními službami mi to přišlo jako nejpoužitelnější platforma. Vím, že to lze provozovat i na Androidu, ale ty jejich taškařice s uzavíráním a změnami vlastních protokolů, tak aby je nemohli používat ostatní, se mi prostě nelíbí.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

eLzyx: kde si prišiel na tú blbosť s BB???
Rovanko aj Apple bol pred krachom, kým sa nevrátil Jobs a momentálne sú IN (ako dlho?).
V korporáte je BB stále fajn, aj keď zaspali....
Posledne som prešiel na Z10 a OS 10 je ten najvyladenejší systém, ktorý som zatiaľ mal možnosť používať + možnosť na 80% portovania android apps.
Mám aj iOS, Android zariadenia a WP8.
Moje zoradenie by bolo nasledovné:
BB
WP8
iOS
Android.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ja Android nemuzu absolutne vystat,straslivej systém.iOS jsem také drive nemusel,ale od iOS7 se mi libi,s WP jsem zacal před lety na HD2,pote Samsung Omnia 7 a nyní mam na ceste Lumii 920.Ja jsem pro WP8 :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si priblizne 4% mensina, gratulujem ( podobnost s inou 4% mensinou je ciste nahodna :-P )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen se směj. Právě proto, že je WP 8 u většiny populace v nelibosti, mají telefony s ním poměrně příznivou cenu. Tak proč si připlácet 2 500 za Galaxy S4 Mini, když můžeš mít Lumii 720 s +/- stejným HW. A to ani nemluvím o tom, co k telefonu dostaneš (Office 365, Nokia mapy...) a že systém bude celkově svižnější.

Aktualizace systému zaručené minimálně na dobu 1,5 roku jsou pak příjemným bonusem, o kterém se může řadě telefonů s Androidem jenom zdát. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

JP01 zaručené neznamená že ty aktualizace taky budou.
Za rok rok a půl bude nová generace, vůbec bych nebyl překvapen, kdyby HW na kterém ti teď jede W8 prostě byl prohlášen za old a aktualizace prostě už nebyly.
I Když WinXP zabíjeli skoro 10 let, v podstatě až po příchodu následně 4 generace OS teprve se rozhodli to zabít.

Spíše bych pánové chtěl vidět jak Vám za rok-dva bude fungovat HW zvláště baterie, a jak případně tu baterii vyměníte.

Na iPhone to jde, blbě ale jde tom, na BB jednoduše, na Androidích šuntech (jak zde píšete) velmi jednoduše (dokonce jsou i více kapacitní). Ale na té Lumii, no to bych opravdu chtěl vidět.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

ja osobne by som vybral nokiu

+1
-78
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono uz je to podstatne vic nez 4%,v CR dokonce cca 17% trhu,ten systém narozdil od Androidu funguje. :) aplikace uz davno nejsou problém... :) chce to zkusit :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Android vychází asi nejlépe. Dá se přizpůsobit k obrazu svému, nabídne plnohodnotný multitasking, více účtů, rychlost (pokud rootnete a pohrajete si s tím), více aplikací zdarma, jednoduchou synchronizaci (přidávání multimédií) s PC nevyžadující služby další strany (iTunes), přístup do systémového adresáře, kontakty s přímo viditelnými obrázky, rychlejší google voice (ne o moc), widgety, vymakanější notification bar.

Pokud se nechcete moc šťourat v telefonu a nemít potřebu se o něco starat, tak pak W8 či iOS, protože to jsou systémy nenáročné na správu. Z mého pohledu je iOS něco jako otrokářství, kde mám svázané ruce a nemohu nic dělat (mám rád, když jsem pánem telefonu a ne jeho sluha --neberte to doslova). To samé s W8, kde je tedy alespoň výhoda jednoduché synchronizace.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.