CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Můj první chytrý telefon: Windows Phone 8 a Nokia 1020 [4]

No ty jo ... to je pecka. U původního článku s Androidem jsem si říkal, že autor je trochu neznalý, ale že to nevadí. U tohoto článku ale už si fakt musím říct, že autor je naprostý tupec.

Jak dlouho jste jednotlivým telefonům věnoval? 3 minuty někde v obchodě? To nejste schopný si zjistit alespoň nějaké základní informace, např. to, k čemu vlastně je PureView u foťáku a jak to funguje?

Je taky zajímavé, že u WP8 jste si dal tu práci s tím zjistit, jak se pouští multitasking, ale u Androidu a iOS jste se na to očividně vykašlal a jen napsal, že ty systémy mají multitasking na prd.

A ten předpoklad, že mají všichni neomezené tarify, jak taky slušně ujetý. Ořezávání na GSM se hodil, hodí a s našimi operátory se bude hodit na věčné časy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na otazku z druheho odstavce jsem dostal odpoved v diskusi pod 2. clankem o iOS: "Na cteni navodu nebyl cas, mel jsem na 7 dni na 4 telefony". Takze asi tak.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

multitasking u androidu neobhajite, i s tim seznamem si totiz system dela co chce.

nicmene telefonum jsem se venoval kazdemu minimalne jeden bezny den "on the go" a pak doma.

Absensi gsm orezu preci nijak neobhajuji... navic kdyz jsme tedy osli ke zjisteni, ze orez tam je.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co na tom nechápete.

http://www.youtube.com/watch?v=sjc2mWxC8z0

Poslední aplikace se vždy zařadí na konec seznamu (dolů), na seznam se dostanete jediným tlačítkem, aplikace vypínáte swipem do pravé strany.

Na videu máte porovnání čistého Androidu se Samsungem, funguje to úplně stejně.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

to je hezke, ale a moznost kontroly je jen vitualni, android si stejne dela co chce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:-D

Vy jste fakt borec. No nic, každopádně si užíjte to, co si nakonec vyberete.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

V tomto má pravdu. To prepínanie aplikácii je len launcher, ktorý zobrazuje posledné spustené aplikácie. Potiahnutím do strany ju neukončíte, len vyhodíte z tohto zoznamu. Rovnako tak, ak cez nastavenia a správu aplikácii niečo násilne odpálite (alebo aplikácia sa sama ukončí, či spadne), tak sa to stále zobrazuje v tomto launcheri. Taktiež ak sa systém rozhodne aplikáciu ukončiť, tak ju rovnako odpáli a vy ju stále vidíte v tom launcheri...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"To prepínanie aplikácii je len launcher, ktorý zobrazuje posledné spustené aplikácie. Potiahnutím do strany ju neukončíte, len vyhodíte z tohto zoznamu."

S tím bych si dovolil trochu nesouhlasit. Pokud je to jen launcher, jak je možné, že když se z něj např. vyhodí Facebook Messenger, zmizí otevřené Chat Heads? Ano Messenger běží dál (logicky), nicméně kdyby to byl opravdu JENOM seznam/launcher... :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel je to jen seznam/launcher nema to s bezicimi aplikacemi nic spolecneho. Mozna ze existuje nejaky signal ktery aplikace dostanou kdyz ji clovek vyhodi z tohoto launcheru ale v tom pripade ho skoro zadna nevyuziva. A tim se z toho stava proste jen seznam aplikaci tak jak byli spousteny nezavisle na tom jestli jeste bezi nebo uz ne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když z toho seznamu vyhodíte nějaké aplikace, nezřídka lze uvolnit pěknou porci RAM. Že by těch několik thumbnailů ze seznamu zabíralo desítky MB? Dovolím si tvrdit, že nikoliv. Ergo pravděpodobně nejde JEN o seznam.

Není to správce běžících aplikací, ale evidentně to není ani prostý seznam bez další funkce. Uznávám, že je to nepřehledný kočkopes, to ano. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je však trošku škoda, že jenom Android umí ořez na GSM abecedu, která šetřívala peníze, ale stejně už všichni mají neomezené tarify, asi jenom já mám ještě kredit.

WP SAMOZŘEJMĚ TUTO FUNKCI MAJÍ, TAK JAKO TO MĚL TŘEBA I SYMBIAN :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

uz vime. :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

"... ale pak vám prakticky na všechno, co čekáte od telefonu, stačí aplikace Lidé" - tato veta by se mela ode dneska stat heslem tohoto webu!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

bavime se o te telefonni strance smartphonu, tedy o tom do jake miry existuje v chytrem telefonu vse z toho hloupeho. a to vsechno krome fotaku se skryva v lidech. nebo ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zalezi na tom, k jakemu ucelu chcete smartphone pouzivat. Ne vsichni na tom chteji jen provozovat socialni site. Takze ne, vsechno v "Lidech" urcite neni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to uz se nebavime o sandardnich telefonnich vlastnostech, to je pointa. "stary" telefon je cely obsazeny v jedne aplikaci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A co je tedy ta "standardni telefonni vlastnost" podle Vas? Ze to umi telefonovat? Spravne! V tom pripade jsou ale SMSky jiz vlastnosti nadstandardni :-( Mate pocit, ze treba Nokia E51 je "standardni" telefon? Ale on taky umi resit emaily a GPS a prehravat hudbu a daji se instalovat aplikace a kdyby existovali pro WhatsApp a Skype, urcite by bylo mozne je pouzivat. Takze, kde je ta hranice? Co je dnes povazovano za "standardni telefonni funkci" a kdo o tom rozhoduje?

+1
+58
-1
Je komentář přínosný?

Používám Lumii 620 už půl roku a můžu říct, že program Lidé otevřu maximálně na vytočení čísla nebo poslání sms. Podle mě je blbost u telefonu s touhle obrazovkou používat mobilní rozhranní, když si můžu operovat v plné funkčnosti stránky v exploreru. Alespoň si vždycky zúžím výhled na to, co chci, aby se mi zobrazilo, tím pádem se mi skryjí reklamy a překliknutí někam jinam je jen otázka potáhnutí prstu a kliku.
Děsím se doby, kdy si weboví designéři uvědomí, jak hloupí jsou, že text dávají do jednoho souvislého sloupce :-).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Viem, že WP nie je pre každého, ale nedá mi to, keď vidím ako sa píšu nepravdivé skutočnosti. :-)

Klávesnica - Samozrejme, že ide pridať slovo do slovníka. Stačí ho napísať, označiť a pokiaľ ho slovník neobsahuje, tak sa v našeptávači zobrazí dané slovo so symbolom "+" (napr. +asdf).

GSM abeceda - Aj Vaša Nokia vie orezať diakritiku. Stačí otvoriť aplikáciu/nastavenia od Nokie "Sieť+".

Vlastné melódie - Rovnako nepravda, v Obchode je spústa aplikácii a jedna je aj priamo od Nokie.

Záložky - Neviem teda, či máte na mysli Obľúbené (Favourites), alebo karty (Tabs), ale obe funkcionality IE vo WP obsahuje.

Obchod - Používam WP od jeho začiatku (ešte WP7) a odjakživa sa dalo vyhľadávať podľa názvu aplikácie a aj vývojára. Keby ste objavil všetky aplikácie, tak by ste nespomínal nejakú aplikáciu "Baterie", ale aplikáciu na úplne inej úrovni "Insider Pro". Odoslanie aplikácie do mobilu rovnako funguje, takže problém bude niekde inde.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

proc se mi to neukazalo? asi jsem psal spatna slova. nebo spis slova ze slovniku, ktera se ale do napovedy nevesla.

toto nastaveni jsem prochazel, ale bud ta moznost nebyla, nebo jsem slepy. viz prispevek nize.

je obecne znamo, ze na smartphonu je aplikace na vsechno, ale nehledal jsem ji, neb jsem ji zrovna nepotreboval. to je krasne na androidu - potrebujete nekolik zivou, abyste prosli a vyzkouseli vsechny aplikace z Play...

tabs. asi jsem s ie stravil malo casu, nebo jsem byl nakazen androidem a hledal tabs ve stejnem stylu.

Ke Store jsem se dostal az s win 8, a vazne tam hledani aplikaci podle jmena nebylo. netusil jsem, ze v te dobe na WP7 bylo, a ted netusim, proc na w8 nebylo.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pan Bohuněk,

citam Vase clanky o mobiloch, ale nadobudam pocit, ze ste to hrubo odflakli. Ak si vazne vyberate svoj novy mobil, asi mate nejake priority. Nikde som vsak nezistil, ake vlastne su. V jednotlivych clankoch sa triafate do roznych oblasti, bohuzial uplne mimo :/ Chcelo by to tie mobily vazne trochu osahat a pohrat sa s nimi. Vlastnim Lumiu 920 a vacsinu Vasich vycitiek nechapem.

1. Je však trošku škoda, že jenom Android umí ořez na GSM abecedu...
Staci zajst do nastaveni a zvolit v SMS character set na "reduced".

2. Pak ale narazíte například na fakt, že bez desktopové aplikace si vlastní melodii vyzvánění nenastavíte.
Dalsia "nepresnost". Kludne mozete... Autor si pletie Zune a WP 7.x, kde toto obmedzenie bolo. U WP8 uz nie je.

3. Bohužel takový účet s sebou nese i nevýhody, jako že Office 365 už se docela špatně upirátí...
PANEBOZE!!!

4. Také Microsoft Store a aplikace Windows Phone pro desktop nenadchnou, neb odeslání aplikace přes WiFi se nejdále dostalo do stavu „odeslali jsme, ale mobil neodpověděl“.
Dalsia hlupost. Kedy sa autor namiesto "Nastavení je velice přehledné, ale ono vlastně není moc co nastavovat." skutocne tie nastavenia presiel, tak by zistil, ze treba zaskrtnut "Send apps to my phone" v Settings -> Find my phone

5. Aplikace má zase problém ze smartphonu zkopírovat data do počítače (umí to opačně), vždy vyhodí hlášku, že jsou data blokována.
V zivote som ten problem nemal. Fakt by ma zaujimalo, ako ste to dokazali...

K tomu zvysku ohladom Lumie 1020 - na to som uz fakt nemal nervy, takze sa radsej nebudem vyjadrovat. Inak asi pojdem z domu nohami na pred :)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. dekuji za pripominku, nastaveni siti jsem samozrejme objevil a prosel, ale tuto moznost jsem nenasel, neb tam nebyla. proc? nevim.
2. bylo mi tak receno kolegou, vlastnikem wp8, a i dalsim clovekem, ktery byl prekvapen mym objevem teto moznosti v te desktop aplikaci.
3. kde jsme se nepochopili?
4. takovy debil nejsem, bylo to samozrejme povoleno. Stejne to nefungovalo. Asi to bude rukama.
5. hledal jsem na mobilu nejaky zamek a nenasel. prime vykopirovani z pameti nebyl problem, takze vazne nechapu. smartphone byl v tovarnim nastaveni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. Tato moznost tam je od uvedenia systemu, takze je pravdepodobne, ze ste ju prehliadli.
2. Kolegu srdecne pozdravte... Fakt je, ze WP7.x malo obmedzenie na 30 sekund a nahravanie vylucne skrz Zune. To uz ale od WP8 neplati - mozete si nahrat lubovolnu mp3, ktora je i dlhsia, nez 30 sekund. Overene dennodenne v praxi ;)
3. Preco by som Office 365 piratil? :-o
4. Skuste este jednu vec - prihlaste sa na web a skuste lokalizovat svoj telefon. V pripade, ze budete uspesny, bude Vam fungovat i app push. Ked nie, zapnite na chvilku geolokacne sluzby. Nasledne vyskusajte app push a potom geolokacne sluzby vypnite.
5. Cez klasicky windows explorer to funguje?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

1. bohužel teď už to nemohu zkusit.
2. pozdravim
3. do WP8 asi ne, když je zdarma, ale na desktop...?
4. lokalizace se zdařila, ale odeslání ne, a to jsem ho zkoušel vícekrát
5. ano, však to jsem i psal. takže zařízení blokované není. Jenom prostě aplikace s tím má nějaký problém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

3. Neviem, o ktore aplikacie Vam konkretne ide, ale v ramci svojho Microsoft uctu mate k dispozicii Office (Word, Excel, Powerpoint, OneNote a v istom zmysle i Outlook). Takze naco by som piratil?
4. - 5. Tak to fakt netusim, ako sa Vam to podarilo. Ja fungujem uplne bez problemov a nikdy som nijake nezaznamenal...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Office zadarmo? Pro deskop? Pro smartphone o vim, ale pro desktop? ja vim, slo o odbocku a mel jsem to rici vice explicitne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vola sa to Office Web Apps a je sucastou Live uctu. Jedina jeho nevyhoda je nutnost Internetu. Narozdiel od smartphone-u, ktory to ma predinstalovane.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

ad 4) K tomu App push je ještě další možnost, nemusí fungovat vždy. Alespoň s mou Lumií 820 se to tak v 30 % případů nepovede (a to je připojená i na Wi-Fi, ne jen 2G/3G), web vypíše, že se nezdařilo a přijde e-mail s odkazem do Store.

ad 5) Docela častý je problém s WinUsb ovladačem na W8, mně to nějakou dobu fungovalo korektně, potom po nějakých aktualizacích přestalo a musel jsem ovladač odinstalovat a mobil znovu připojit. Jinak taky kopíruju data oběma směry přes Průzkumníka a funguje

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"také se WP8 konečně rozjel a dohnal (místy předehnal) konkurenci - aplikace pro něj se začínají objevovat. Správce úloh ani souborů tu není, ale v 8.1 už by měl být (aktualizace by měla být pro všechny telefony)"

Konkurenci myslíš asi Blackberry, že? Pro Android a možná i iOS jsou správců úloh i souborů "desítky", z toho je třeba deset použitelných...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

neni to jen o tom spravci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

K naprostým nepřesnostem, které jsou v těchto článcích se vyjadřovat nebudu. Jen ve zkratce: GSM znaková sada - stačí nastavit v nastavení, ve kterém není prý co nastavovat; zdlouhavé hledání v seznamu aplikací - není snad jednodušší přístup než poklep na písmeno, kterým aplikace začíná a rychlý přesun k tomuto písmenu; IE prý neumí záložky - autore, pořad píšeš, že vše je přehledné a nepotřebuješ návod, každá ikonka má vysvětlení. Do záložek IE se dostaneš na 2 klepnutí - na to jsi ale nepřišel. Tudíž návod doporučuji. Atd. Takových nesrovnalostí je ve článku, a nejenom tomto halda.

Při čtení těchto polorecenzí mně připadá, jako kdyby autorovi bylo 70 nebo neuměl číst. Jen se už vážně těším na to, který telefon si autor vybere. Asi to bude telefon určený pro neschopného, tudíž pravděpodobně starý tlačítkový telefon - něco jako Aligator.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju ostružinu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zdlouhavé hledání v seznamu aplikací - není snad jednodušší přístup než poklep na písmeno, kterým aplikace začíná a rychlý přesun k tomuto písmenu"
<< to funguje az od urciteho poctu nainstalovanych aplikaci, jinak tam ty pismena nejsou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim - ale minimalni pocet je celkem nizko - 45. A vzhledem k tomu, ze nainstalovat 20 aplikaci neni problem, tak pismena beru jako standard.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

nemusite opakovat co jiz bylo receno. to gsm nastaveni jsem vazne hledal, ale bylo mi majitelem jineho wp8 receno, ze to nelze, takze jsem ani nezagooglil. to me ale neomlouva.
zahadou je ale ten explorer. nejsem tak blby, ale asi jsem.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nepřekvapuje mě, že nejvíc rozhořčené komentáře jsou od majitelů přístroje. Ale musím se p. Bohuňka zastat. Článek není recenzí, ale zpovědí konzervativce, který, bez větší přípravy jal se z rychlíku porozhlédnou po dnešním trhu se smartphony, aby zjistil, jestli už se pro něj najde nějaký, kterým by nahradil svůj dosluhující idiotphone. Na jeho postřezích se mi líbí právě to, že jsou získané letmo, takže na rozdíl od fundovaných recenzích zaběhnutých power-userů přináší obraz z pohledu naprosto běžného uživatele. Apropo, jsem podobný konzervativec, jako p. Bohuněk a můžu říct, že se mi platformy jeví zhruba ve stejném světle, tedy WP hodnotím jako 'nejdospělejší' v tom smyslu, že není potřeba si s tím tolik hrát, aby to bylo uspokojivě použitelné. Ale třeba nové BlackBerry jsem nikdy nezkoušel a jsem zvědav na další zkušenosti p. Bohuňka, co nám k tomu poví.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

No - tady si dovolim jednu pripominku. Dle pana Bohunka samotneho proste nemel cas cist navod, protoze mel na 4 telefony 7 dni. Ja nevim jak ostatni, ale nez ja utratim > 10.000,- Kc za telefon, tak si o nem prectu hodne jeste pred tim nez ho koupim, prectu se vsechny mozne navody a potom si jej budu tak tyden az dva nastavovat a ladit aby mi vyhovoval.
Tim, ze p. Bohunek ty telefony jen tak hala bala vezme do ruky a zcela bez znalosti toho jako dnesni chytre telefony funguji a bez jakekoli zkusenosti, vlastne uvadi ctenare v omyl a vice nez recenze nebo zpoved je to v podstate verejne priznani o autorove gramotnosti ohledne chytrych telefonu - o ktere v podstate uz v prvnim uvodnim clanku pise, ze je nulova :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem si kupoval nynější telefon, trvalo mi tři vteřiny, než jsem zjistil, jak zvednout hovor, deset vteřin, než jsem zjistil, jak hovor začít, padesát vteřin, než jsem zjistil, jak napsat první SMS, šest hodin, než jsem zjistil, jak organizovat data na SD, dva dny, než jsem si nastavil vlastní zvonění (a to už byl boj).
Po osmi měsících jsem přišel na to, jak přejmenovat na mém telefonu BT. Největší vtip je to, že kdybych byl o něco pitomější, tak na to přijdu dřív.
Neměl bych panu Bohuňkovi za zlé, že nepoznal WP za jeden den. Je pravděpodobné, že by jej poznával příštích několik měsíců, stejně jako ty ostatní.

A když jste takový frajer, tak mi řekněte, jak dlouho by trvalo Vaší matce naučit se s novým telefonem. Pan Bohuněk se jasně přiznal, že má minimální zkušenosti, už na začátku. A tohle mě docela zajímá, protože až budu zase vybírat mobil nějakému příbuznému, budu tušit, co mě a hlavně jeho čeká :-).

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

No, nevim jestli se tim prvnim odstavcem chlubite, nebo si stezujete, Ale jako odpoved na cely Vas prispevek mam jen jeden dotaz: a co takhle si precist navod?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem kdysi zastával názor, že návody jsou pro blbce. Pak si uvědomil, jak moc mi vadí, když lidi nečtou návody a ptají na naprosto samozřejmé věci. Dneska už jsem dost chytrý (zkušený), abych si nejprve přečetl návod a pak se eventuálně zeptal, jesli něco nelze dělat jednodušeji (návody píšou lidi a občas asi sami netuší, co všecno přístroj umí :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, je tu možnost přečíst si návod. Netvrdím, že bych v něm nenašel nějaké zajímavé informace. Ale já ten mobil koupil těsně před odjezdem do 200 km vzdáleného města, kde jsem příští dva dny oslavoval kamarádovy narozeniny. Poté byl přirozeně návod uložen do šuplíku s označením "Návody" a už jsem na něj nesáhnul. Nadšení z Vás rychle vyprchá, když se dané věci nemůžete věnovat okamžitě a ona zevšední.
Přirozeně jsem se z oné párty na půl hodinky zdejchnul a projel si všechna nastavení telefonu, abych zhruba zjistil, co umí. Zjistil jsem, že jsem víceméně spokojen a problémy typu "název telefonu v režimu BT" jsem neřešil, protože zrovna taková věc neovlivňuje funkčnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja se ctenim navodu naprosto souhlasim, ale navod si cete az potom, co si smartphone poridite, tezko jej ctete u kazdeho zarizeni pr prohlizeni...

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ale přesně přístup, který nesnáším. Člověk si něco koupí a nevěnuje ani 5 minut si o daném zařízení něco zjistit. Prostě to používá tak, jak to dostane do ruky a buď to používá špatně, nebo využívá jen polovinu potenciálu daného zařízení.

Copak jsme nějací pralidé, abychom se spokojili s mlácením klacíku o kámen? To je takový problém dneska nebýt líný tupec a trochu se o věci zajímat? Až budete něco vařit, tak budete do hrnce házet suroviny náhodně, nebo si přečtete recept?

Takovýto člověk potom své neúplné postřehy veřejně prezentuje a já mám hrůzu z toho, že se těmito "závěry" bude někdo řídit. Místo použití mozku takový člověk akceptuje, že telefony fungují tak, jak je popsáno a už po ničem nepátrá. Smutné.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to o zájmech, času, potřebách apod. Telefon potřebuju, chci aby měl GPS s navigací a abych na něm mohl číst email, takže to bude smartphone. Ale nemám zájem (většinou se říká nemám čas, ale myslí se to stejně) studovat k tomu nějaké příručky a notabene provádět s telefonem nějaké veletoče, jako přehrávání firmwaru apod. Pro mě je telefon víc nutnost, než radost. Pokud nejsem hračička na telefony, tak chci, abych ho vybalil, vložil SIM, zapnul a používal. Podle mě je intuitivnost ta nejvyšší meta v konstrukci zařízení a uživatelském rozhraní a podle toho metru se tady měří.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasim i kdyz od doby co mam Lumii 920 je pro mne i radost.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

o intuitivite se uci na skolach, vedou se iskuse, pisi eseje. treba linux tady naprosto selhal, a proto ma podil jaky ma. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale linux se celkově zlepšuje. Naposledy jsem zkoušel elementaryOS a můžu říct, že jsem byl hned doma. Kdybych nebyl tak zabydlený ve Windows, tak se hned stěhuju a možná že o vánocích, až bude čas experimentovat, tak zkusím dlouhodobější pobyt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zastávat se někoho, kdo prokazatelně lže..no prosím :)
Fascinuje mě autorova potřeba "bassů" - ať už to je cokoliv, možná mu dobře "bassují" Kosy (pro někoho s hudebním sluchem audio odpad).
Aktuálně fandím WP - ale stávající verzi si taky rozhodně nepořídím - nechápu, jak na dotykovém telefonu nemohu dvěma směry ze čtyř na domácí stránce absolutně nic udělat... A nevypnutelné vibrace tlačítka zpět by mě donutily s tím seknout o zem po pár dnech.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lhat znamena tvrdit neco, o cemz pisatel VI, ze je nepravdive za ucelem ziskani vyhody, zmirneni trestu, ...
Muj nazor je ze autor tak necini zamerne, ale jen vlivem nedostatku casu a zkusenosti.
I tak si ale ty clanky rad prectu a doufam ze je autor na zaver doplni a "nepresnosti" uvede na pravou miru

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

presne tak bych to chtel udelat. kolektivni pristup.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

to rad slysim (ctu) a drzim palce ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

lhát = nemluvit (či psát,...) pravdu
Nevědomost jak víme neomlouvá - zvláště u osoby, která tuto nevědomost rozšiřuje formou internetu, kde najít pravdu je otázka maximálně minut.
Tedy při finální korekci budou víceméně všechny autorem zmíněné nedostatky odstraněny - což bude chtít doplnit nové nedostaky, tedy přepsat kompletně ;)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

lhát = VĚDOMĚ nemluvit (či nepsat,...) pravdu !!!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Víc vykřičníků víc pravda :)
Můžeš dokázat, že autor záměrně nelhal kvůli vyvolání flame pod článkem ? Jinak by šlo vzhledem k jednoduchosti nalezení pravdy pochybovat o jistých schopnostech autora.
Nehledě na to, že už dávno pravdu ví, v článku ji však neopravil, ač může !!!! (víc vykřičníků, jen houšť) - tedy nyní po Vašem "OMYL" už přešel v lež pro blaho návštěvnosti webu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neopravil nebot pak by diskuse byla jaksi nekonzistentni...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aha - takže dle Vás je problém dát do článku "aktualizace díky diskuzi k ..." a tím dále nelhát ? Někde v tom problém nemají. Užijte si bonus za návštěvnost :) Třeba budou lepší vánoce :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja nic dokazovat nemusim, i tady plati presumpce neviny. Dokaz ty, ze zamerne nerikal pravdu, tedy lhal.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takže já musím ve sporu dokazovat a ty ne ? Presumpce platí jen pro někoho ? :D Záměrně není u lhaní povinnost - blbost je také varianta - že to nechápeš, není můj problém.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ať žije demagogie, že?
Člověk se může mýlit, mít chybné informace, něco špatně vyvodit a potom nemluvit pravdu. Ať už si za to může či nemůže sám, je to jeho omyl, nikoli vyložená lež. Pod pojmem lež si představujeme úmyslné jednání. Pan Bohuněk několikrát přiznal a zdůraznil, že na to měl málo času. Sice mi není jasné, že si návody alespoň neprolistoval - je to otázka nanejvýš na půl hodiny - ale tak se dneska chová spousta lidí. Články jsou pro mě důkazem, že to opravdu nefunguje a je dobré si návod přečíst, o telefonu si zjistit důležité informace předem a teprve potom si nějaký vybrat.
Já si říkám, že se asi vrátím k hloupému telefonu, ze kterého se telefonuje zdaleka nejsnadněji a na to ostatní si asi pořídím tablet.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ty to musis mit v zivote tezky...nebo mozna lidi kolem tebe :-D

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

jo inteligent to má holt těžký :) ale to debil nepochopí ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz se povazujes za debila, tak ti zkusim pomoct..."Presumpce platí jen pro někoho" - ne, presumpce NEVINY znamena, ze ten kdo nekoho obvinuje, musi jeho vinu dokazovat. viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Presumpce_neviny . Staci takhle?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

omlouvám se všem debilům, ty jsi totiž ultradebil

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Diky, Franto. BlackBerry je uplne jiny svet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Přesto bych tyto základní ovladače uvítal na nějakém výsuvném panelu, protože je nepotřebujete často, pouze k nim potřebujete přistoupit rychle."
- System Tiles http://www.windowsphone.com/cs-cz/store/app/system-tiles/ca49a81d-b85c-4... , udelas si slozku, kam nahazis vse potrebny a tu slozku si das na zakladni plochu.

"Je na to skvělá aplikace Baterie, ale každé její tlačítko funguje jako pouhý odkaz na přepínač v nastavení Windows, tedy operace minimálně na 2 kliknutí."
- Flashlight http://www.windowsphone.com/cs-cz/store/app/flashlight/3a81b414-7e97-469... , umi na zakladni plose na ikonce zobrazit stav baterie v procentech a zaroven je to asi nej svetlo co jsem videl zatim - dve mouchy jednou ranou. Postupem casu jsem zjistil, ze vic o baterce vedet nepotrebuju.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace nikdo neresi, resi se co umi system sam. slozka je pak stale mene pohodlna jak panel, kor kdyz je to pirozene ovladaci gesto. Kdyz uz ta moznost je, mel by system vyuzivat vsechna primocara gesta.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozumim, taky se mi to bude hodit. Tak zatim funguje tenhle workaround. Neni nijak extremne nepohodlnej. A lze si vytvaret slozy i na dalsi veci a mit tak pohromade treba office veci, nebo mapovy veci(mapy, kompas, GPS, navigaci)..a nezasirat si tak desitkama ikonek celou plochu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

4All:
Nejak podezrele casto se tady v diskusi objevuji nazory, (ted to zvelicim) ze si Tomas mel napred precist navody a pulku internetu vcetne uzivatelskych forums, pak zajit do ruznych obchodu a vse si osahat, pak se poptat nejmin 1000 kamaradu jaky maj zkusenosti a pak si teprve nejakej telefon/os vybrat.

Ja tedy nevim jak vy ostatni, ale ja tenhle zpusob vyberu, kterej u Tomase probehl, naprosto chapu. Ani ja totiz nemam cas zjistovat si kolem dnesnich tisicu ruznych telefonu a aplikaci a uzivatelskych zkusenosti a jejich kombinaci, jestli je to a to pro me to prave. A prave zkusit si aspon na 1-2 dny od kazdyho neco a udelat si nejakej zakladni obrazek, ze kteryho lze pochopit, jestli je neco vymysleny totalne na kokot a nebo jestli je nadeje, ze dalsim pouzivanim a pruzkumem by to mozna slo pouzivat a naucit se s tim, je idealni cesta.

Ja jsem to taky tak udelal, zkusil sjem si iOS, Android 4.2 a WP8 a podle poctu WTF zazitych pro zkusebnim pouzivani jsem dosel k WP. Tam jsem totiz fuckoval nejmin a pracovalo se mi s tim nejlip. Vsechno je jednoduchy, intuitivni a pritom clovek neni o nic ochuzenej. Teda az na ten TotaLCommander, ten mi v me Lumia 1520 chybi :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo ale jedno velky WTF WP8 maj - proc sakra nejde pretacet uvnitr skladby??? Pri ovladani pers BT (napriklad pres autoradio) to jde, ale primo v telefonu ne? WTF???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, ale kdyz podrzim tlacitko na preskakovani skladeb zacne se pretacet... ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak u me ne a dost useru si na to na webu stezuje. Jaky mas WP a jakej prehravac pouzivas?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kecaaaaam!!! Udelal jsem updates a uz to jede...mam telefon cerstve a doted jsem pouzival 6310i, takze jsem newbie v tomhle :-) Snad me to trosku omlouva.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

S Vaší pravdou chápu, že chápete autora - zřejmě podobná úroveň :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mas pocit, ze se tu diskutuje timhle zpusobem, tak se radsi vrat na Novinky nebo blesk, nebo odkud si prisel, dik. Ale jestli mas co konkretniho rict, pak se diskusi nebranim.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Takže hochu:
Já tenhle způsob naprosto nechápu - jeho "ač blog" - tisíce telefonů ? Nesmysl - důležité jsou pouze OS - i proto aoutor testuje je.

Za 1-2 dny jsem schopne projít jakýkoliv mobilní systém (i díky možné pomoci internetu) do jakýchkoliv detailů a neplácat neověřený nesmysly jako autor.

Totálně na kokot je jen tahle "recenze" - protože recenze zvařejněná na solidním IT webu má být objektivní, i když je pod kategorií "bloq" - najít například záložky/oblíbené po dExplorerem WP8 byla pro mě jako náhodného uživatele (kterému Lumii 820 na toto na 1 minutu podal majitel kvůli rozčílené z tohoto sprostého článku) byla trivialita.

Mě taky z aktuálních "smartphonů" vyhovuje nejvíc WP8, což ovšem neznamená, že bych si ho chtěl pořídit, protože je to stejně mnohem debilnější systém, než stávající Symbian, což je bohužel smutné.

Ale pokud tady "viz výš" zkritizuješ nedostatek WP8, který ti někdo behem okamžiku vyvrátí, jsi pro mě jen další uživatel, pro kterého je opravdového "smarphonu" škoda. Protože pokud vlastníš opravu Lumii 1520 a nedokážeš ovládat tyto základní funkce, měl bys raději používat tlačítkový telefon.

Opravdu si užiji jakýkoliv pokus o diskuzi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

zalozky nikdo neresi, ale taby...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

skleróza v tak mladém věku ? - citace z vaší parodie na recenzi "kdy Internet Explorer neumí záložky" - ale záložky nikdo neřeší...ok

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

pouzil jsem predtim spatne slovo, mate naprostou pravdu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A víte jak se řekne anglicky záložka??? Předpokládam že ne - překvapení - je to tab. Tak ze sebe nedělejte blba.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem to pochopil, ale nekteri ohnive diskutujici zrejme ne. Rozdil mezi Tab a Bookmark asi mel byt v clanku vic zduraznen.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

po pravde ani ja si ted uz nejsem jist... ale proste jsem myslel listy, a ne favorites/bookmarks/whatever

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky...abych se priznal, me mnohem vic trapi, ze zatim neexistuje Chrome pro WP8. Pak se rad na celej IE vykaslu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz ted po pravde ne. Mam osobni problem s Googlem a jsem prilis paranoidni... :) Nove zpravy o IE me tedy jen tesi.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

1. Nechapu, tomu odstavci/vete proste nerozumim, ackolikv uz jsem si ji precetl nekolikrat.
2. Za 1-2 dny nikdo neni schopen projit jakykoliv system natolik, aby o nem vedel vsechno. Vzdycky se neco objevuje a vyplouva na povrch az tehdy, kdyz to zacnes realne pouzivat. Kdyz si zacnes vsimat detailu, ne jen povrchu. Kdyz si zacnes instalovat aplikace potrebny pro svoji praci a nastavovat je. Az si preneses kontakty a ucty. Pokud tohle vsechno mas vyreseny za 1-2 dny a pak uz s telefonem nedelas v podstate nic a jen jej pouzivas, tak jsi jediny na svete. Nebo mas mozna tolik casu, ze ty dva dny nedelas nic jinyho.
3. Tohle neni recenze, v clanku je to uvedeno, je to blog a tudiz byt objektivni vubec nemusi, ba naopak. Inteligentni clovek i bez tech upozorneni ocekava, ze blog bude zaujatej. A klidne i nekompletni, s chybama nebo neoverenejma nesmyslama. Proste blog. Zkus to pochopit.
4. Symbian jsem mel moznost kdysi vyzkouset na N97 a byla to parada. Ale mam za to, ze WP8 se casem taky hodne zlepsi. Tech requestu od lidi je hromada.
5. Pokud mluvis o tom pretaceni ve skladbach, tak to opravdu nefungovalo a nebyl jsem jediny. Viz treba:
https://www.spotify.com/lithium/bounce/?forward_url=http%3A%2F%2Fcommuni... . A pokud se budes dal snazit me ponizovat, tak si to uzij, lidi jako ty to potrebuji aby si udrzeli sve ego. Jinak by se mohlo zjistit, jaci jsou to chudacci v nitru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. No je sice pěkně zmatená, zřejmě mě něco při psaní vyrušilo, nicméně jako reakce na tvůj post pochopit lze lehce
2. Nikdy neříkej nikdy - stále děláš závěry velmi rychle.
Autor žádné detaily nikde nezmínil, jen ultrapovrchně posoudil, co viděl.
Aplikace nemají s posuzováním OS nic společného. Jediný na světě ? Neboj, takových nás je moc.
3. Inteligentní člověk má tedy, dle tvého názoru, automaticky očekávat, že bloq píše debil, protože po sobě není schopen opravit doložené "omyly" a dál tínto ubádí v omly čtenáře, kteří už dikuzi (zvláště vedenou takto) číst vůbec nemusí. Zkus to pochopit, pokud se pod něco podepíšu, nebudu se chovat jako debil a když zjistím, že jsem udělal chybu, opravím ji.
4. Na N97 byl "trochu" pomalý, stávající Belle FP2 (název Symbian vlastně už není) je úplně jiný systém. Na další verze WP se rád podívám.
5. Nefungovalo...no náhle napsals, že to funguje, tedy všem těm, co to "nefunguje" to pravděpodobně taky po aktualizaci (dle tvého příspěvku mezi nefunguje a funguje cca 4 minuty - to je fofr) fungovat bude.
hm...odkaz na "fórum" se ČTYŘMI účastníky diskuze je...
Zjisti si, co je to ego ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Diky, konecne to nekdo pochopil.
Jen dodam, ze ten 6" displej bych nechtel, ten 5" se uz sotva pohodlne vejde do ruky... mas k tomu co rict?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mam. Zena mi rika, ze vypadam jak japonci, co fotej Orloj tabletem. Ale na to ja kaslu, drzet se to porad da a nevypadam s tim o nic exoticteji, nez s tou 6310i, ktera byla timto nahrazena. Je to velky. Jelikoz nosim kapsace, nemam s tim problem :-)

Ja mam velky veci rad, umoznujou mi pohodlnejsi pouzivani. Nejsem sice nejakej lopatak s prackama velkosti A4, ale psani je mnohem pohodlnejsi, kdyz je klavesnice velka, ani v rukavicich nedelam chyby.

FullHD na takhle velkym displayi je taky prijemnejsi, napriklad web se zobrazi celej a veskerej text je celkem pohodlne citelnej jeste(zrusil bych ty pitomy mobilni verze webu, nekdy se vtiraj i presto, ze mam nastaveny, ze chci zobrazovat desktop verzi).

Pri foceni je lip videt hloubka ostrosti - to je pro me taky dulezity. Fotim normalne zrcadlovkou (http://r-man.cz/gallery/) a tak jsem rad za kazdy priblizeni k ni, i kdyz do dokonalosti to ma daleko.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak na fotky ja bych asi prdel, ale stve mi ze Lumia 925 je proste jina nez 1020 a je oskliva. Nelibi se mi boky.. Klidne si dovedu prestavit stejne sasi 1020tky s jen tim 8mpx fotakem, ten tvar se mi kupodivu libi.
FHD je fajn, i vetsi displej je fajn, klavesnice je fajn, vsecko je dohromady fajn, ale o drzeni jednou rukou mam strach. Galaxy je vetsi jak Lumia a je to jen horsi. Treba u BBry, ktere bude zitra, je nemozne jednou rukou pouzit backspace, jak je debilne umisten.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jeden příspěvek napíšu.

Zkusit si něco 1-2 dny zcela v pořádku, není třeba pročítat celý Internet a ptát se 1000 kamarádů.

Problém je v tom, že autor článku je buď mimořádně hloupý a technicky nezdatný člověk, nebo každému telefonu věnoval 5 minut a ani se neobtěžoval použít mozek a naučit se něco nového. A poté takto nabrané zkušenosti ventiluje veřejně na Internetu. Co odstavec, to 2 nepřesnosti, naprostá neochota do hlavy dostat alespoň základní věci. Proto ta kritika.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A proto je hned za perexem veta:
Pozn. redakce CDR: Tento článek NENÍ objektivní recenzí Windows Phone 8. Je to subjektivní zpověď člověka, který se systémem začíná.

A pak uz je to uplne pochopitelny, proste mas neco v ruce poprve a das na prvni dojem. Kdyz te to odradi, tak tomu proste uz dal nemas chut venovat pozornost a neco dalsiho se ucit. Radsi budes venovat pozornost necemu, co te na prvni dojem zaujalo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano - dat na prvni dojem je presne ten problem. Proc? Protoze neni druheho cloveka, ktery by mel presne stejny zpusob mysleni jako autor - a proto jsou jeho poznatky zavadejici. Jsem presvedcen, ze sem na cdr.cz nechodi ctenari, jejichz zprumerovane znalosti v IT a elektronice jsou stejne jako zprumerovane znalosti cele republiky - a i proto tolik negativnich ohlasu. Treba na jednom urcitem konkurencnim webu (z*ve.cz) si presne tento druh clanku dokazu predstavit a bude to tam skvele sedet.

Druha vec je, ze tajne doufam, ze kdyz si nekdo koupi zarizeni za >10.000,-Kc, tak bude chtit vyuzit co nejvice jeho funkci - a pak je cteni navodu a zkouseni zcela logickou aktivitou.

Ja bych treba pochopil, kdyby autor mel jeden tyden na kazdy telefon, naucil se s nim pracovat a podle podle zpusoby, kterym jej vyuziva a jak slozite je provadet jednotlive caste aktivity by udelal sve subjektivni srovnani. Kolik se toho zde a zde musel naucit, kde vidi rozdily, kde by se dalo ubrat a kde pridat - tak by tato sestava clanku mela alespon nejakou hodnotu. Takhle je to pouze verejna prezentace faktu, jak moc je autoruv mozek a dosavadni zvyklosti z pouzivani non-smart telefonu kompatibilni s tim ci onim OS :-(

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

"Takhle je to pouze verejna prezentace faktu, jak moc je autoruv mozek a dosavadni zvyklosti z pouzivani non-smart telefonu kompatibilni s tim ci onim OS :-(" - jo, proto je to blog a ne recenze.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem se zeptat znalých diskutérů, co mají WPčko, jak funguje listování v GAL přes Office365? Musím být na netu, nebo lze provozovat offline verzi GAL stejně jako v outlooku?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Je nutne byt online. WP si totiz nenatahuje GAL, len pamata pouzite adresy. Vychadzam z toho, ze ked naklepem alias, dostanem ponuku "Search Outlook directory" a kontroluje to na servery. So zapnutymi datami vysledok dostanem, bez dat nie. Detto, ked naklepem cely email, tak pri odoslani sa to prekonvertuje na meno.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc. Tohle jsem hledal dlouho.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Velmi rado sa stalo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V clanku mi jeste chybi vlastnosti, ktere u sve Lumie 620 zacinam objevovat pravda az po par mesicich uzivani (a vzhledem k unifikaci systemu nepredpokladam, ze by na tom 1020 byla jinak):
1) tlacitko kamery dokaze probudit telefon ze spanku. Je super, ze je uplne na rohu - vase kapsa vam podekuje, ze si ji zevnitr fotite i padesatkrat za tyden.
2) Skype, IM+ Pro a podobne aplikace mohou zustat online, i kdyz je nemate otevrene fullscreen a updatuji dlazdici, pokud se vam nekdo pokousi dovolat... teoreticky. V praxi se tak jednou za den-dva potajmu odpoji a kdyz je pustite, tak se dozvite "disconnected, reconnecting...". iOS hned vedle se za stejnych podminek (a se stejnymi aplikacemi) drzi online, a kdyz nahodou spadne (jednou za mesic), dozvim se o tom zpravou z aplikace. Efektivne je to tedy smartphone, ktery dobre dokaze akorat telefonovat a SMSkovat. Pikantni na tom samozrejme je jmeno firmy, ktera Skype vyrabi.
3) lockscreen se cas od casu zasekne a nejde odemknout - musite pouzit vypinaci dvojklik (vypnout, zapnout displej), potom to uz milostive jde. Super zpusob, jak nebrat telefony.
4) ze ma telefon tlacitko na nic (ono se tak i jmenuje - bing) jsem vedel, ale podcenil jsem, jak moc iritujici je, kdyz se o milimetr netrefite do casto vyuzivaneho leveho spodniho kraje displeje a najednou se zjevi idylicka krajinka...

Teoreticky se mi ten system libi - jasne dana pravidla aplikacim, nemoznost customizovat system az do uplneho zmrveni, podobne jako iOS, akorat s jinym kabatkem. V praxi si porad rikam, ze ten iPhone byl jenom o 13 tisic drazsi...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mam 1/2 roku Lumiu 820 a
1. V nastavení - jde nastavit - zabranit nechtenemu spusteni fotoaparatu. Ještě nikdy jsem si kapsu nevyfotil.
3. lockscreen - nechapu, jeste se mi nestalo
4. tlacitko BING neni na nic - je na hledani v internetu mnohem efektivnejsi, nez spustit internet explorer a hledat v nem. A navic je to pro uzivatele mnohem privetivejsi nez porad neco zvetsovat a zmensovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kez by pod to hledaci tlacitko slo dat google :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, jde - ale obcas to ma na nekterych strankach s automatickou volbou jazyku vedlejsi ucinky: http://forums.wpcentral.com/windows-phone-8/216703-open-google-search-se...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

1) Pokud se ti spousti fotak v kapse, mas nejspis vypnutou polozku "Zabranit nechtenemu spusteni fotoaparatu v uzamcenem telefonu" (nastaveni aplikaci -> fotky+fotoaparat), nebo vadny proximity senzor
2) Aplikace samy o sobe nebezi, proto pisi reconnecting, funguji jen push notifikace ze serveru, nikdy jsem nemel problem s odpojovanim, lepe receno aplikaci musis tusim jednou za 14 dni pouzit, jinak system zastavi notifikace a pak se vsechno opravdu znovu spousti
3) Jestli se ti zasekava lockscreen je to na reklamaci telefonu, vada muze zpusobovat i ostatni zavady co popisujes
4) Bing v telefonu vyhledava bez problemu ceske stranky, navic ma integrovanou ctecku carovych kodu + prekladac, vubec neni na nic

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

1) Diky... akorat si musim rypnout, proc to proboha je tak dumyslne schovane a proc to prepinatko vubec existuje - fotit ve chvili, kdyz proximity senzor hlasi "kalhoty 1mm nade mnou" nedava smysl - a pri nejlepsi vuli si nedokazu predstavit situaci, kdy bych chtel, aby telefon fungoval jako ve vychozim nastaveni.
2) Vim, teoreticky to takhle funguje - jenze v praxi se na t-mobile notifikace i activesync vuci google serverum udrzi velmi kratkou dobu - prave ted mi to pise, ze "push" maily byly naposledy aktualizovane pred 7 hodinami.... Aaaaa, uz jsem na to prisel (v prubehu hrani si s telefonem prave ted) - odpoved se jmenuje DataSense! Grrrr, misto toho srdicka na dlazdici co inzerujou je tam ... nic, zato vsechno prestane fungovat.
3) Vzhledem k tomu, ze se to deje ca. jednou za tyden aktivniho pouzivani, tak je to nereklamovatelne... uvidime co dale, ale i pokud by to byla chyba a ne software, tak nepredpokladam souvislost s ostatnimi projevy - ktere jsou zda se dane hlavne absurdnim nastavenim vychozich hodnot.
4) Kvality bingu bez komentare - ted tam mam google, ale nejradsi bych byl, kdyby to tlacitko slo vypnout. Spustit IE a napsat text to address baru opravdu neni tak tezke, aby bylo treba vyhrazene tlacitko.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) Já nosím telefon v pouzdře na opasku, takže nechtěné stisknutí foťáku nehrozí. Kdybych si tam zapnul detekci proximity sensoru, tak by mě to asi naopak otravovalo, když držím telefon oběma rukama a levou ten sensor blokuju. Jinak samostatné tlačítko pro foťák s možností spustit hned aplikaci jeho delším podržením je jedna z věcí, kterou na WP fakt oceňuju, prakticky každý den si potřebuju něco rychle vyfotit (nástěnky ve škole apod.)

ad 3) Zkus si ještě změnit citlivost dotykového displeje (Lumie mají navíc výhodu, že se dají ovládat i v obyčejných rukavicích)

ad 4) Taky ten Bing nepoužívám... kdyby aspoň uměl hledat i v lokálním obsahu, kontaktech, tak by to mělo nějaký smysl. QR kódy to přečte OK, ale většinu 2D kódů, které jsem potřeboval, nezvládne (Barcode Scanner na Androidu ano), takže i to je málo použitelné

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To, či sa môže foťák zapnúť týmto tlačidlom zo zamknutého stavu sa dá nastaviť. Mne osobne sa to nedeje (mám to povolené - sem tam to využijem) a rovnako to nejde, keď zakryjem predné snímače (proximity senzor), ktoré sú v tom vrecku zakryté...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad 4, neni ta krajinka uklidnujici? :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kedz uz mate tak moc v oblube dlazdicky, tak toto je pre vas :P http://www.youtube.com/watch?v=EgWSSYqZQaE

A to nehovoriac o reproduktore na prednej strane. Co jeden, rovno dva! A slusne kvalitne a vykonne ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.