CDR.cz - Vybráno z IT

Repasovaná výpočetní technika – nakupte výrazně levněji

PR článek
Podle některých zdrojů představují repasované počítače cca 10 % všech prodaných počítačů. Již tato cifra svědčí o mnohém. Pojďme se proto na tento fenomén podívat poněkud blíže.

Ne všechno z druhé ruky musí být repasované!

Repasovaná výpočetní technika je k dostání naprosto běžně. Ovšem pozor! Ne všechno zboží z druhé ruky musí mít nutně označení „repase“. Taková zařízení jsou totiž v prvé řadě profesionální rozebrána, v případě potřeby renovována, následně sestavena, a teprve poté dána do opětovného prodeje. To zdaleka nesplňuje řada výrobků, které jsou prodávány bazarově a dalšími způsoby.

Co všechno si lze pořídit jako repasovanou techniku?

K dispozici jsou především kvalitní repasované notebooky a stolní počítače, ale také monitory, tiskárny, servery, repasované projektory apod. Pokud tedy aktuálně sháníte takovouto techniku, můžete se nad repasovanými variantami důkladně zamyslet. Ale proč vlastně?  

Proč uvažovat o repasované výpočetní technice?

Samozřejmě, že hlavní výhodou oproti novým zařízením jsou výrazně nižší ceny, a to řádově o mnoho tisíc korun. Pravdou je, že pokud si hodláte vybrat herní počítač, nejnovější herní pecky si na starších strojích většinou nezahrajete (max. nějaké flash hry), nicméně jako kancelářský počítač se repasovaný notebook či desktop hodí naprosto výtečně. Záleží tedy pouze na vašich preferencích.

Kde si repasované počítače a další zařízení pořídit?

Již jsme naznačili, že ne všechna výpočetní technika z druhé ruky musí být nutně repasovaná. Proto je při nákupu potřeba dostatečná obezřetnost. Aktuálně lze ovšem narazit na řadu e-shopů, které se na tento sortiment zboží specializují. V internetovém obchodě Technimax.cz  kupříkladu naleznete repasované počítače a notebooky značek Dell, Lenovo či HP a další kvalitní repasovanou techniku!

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi