CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak obejít IP restrikce na soutěže, warezové sítě a zkušební lhůty služeb?

Hmm a tohle proč není označená jako inzerce/reklama na vpn?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Stejný případ jako před měsícem tohle: https://cdr.cz/clanek/kde-sledovat-anime-online-legalne-zdarma-v-puvodni...
Rozvoji CDR/DIIT by spíš pomohlo najmout pořádné novináře a ne rádoby pisálky reklamních článků.
Krom toho NORD VPN slaví (stejně jako Alza Black Friday) narozeniny 365 dní v roce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stejný dotaz jako DRK. Toto je jasný PR článek

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Daleko smysluplnější než tyhle reklamní články by bylo napsat o tom, jak se jako mor internetem šíří bankovní identita. Ta sice jako taková vypadá relativně neškodně, dokud si neuvědomíte, že stát připravuje pěknou sviňárnu, kdy během několika málo let se každému, kdo se přihlásí přes elektronickou identitu (sktrz NIA, kam tahle bankovní patří taky), bez varování zřídí a aktivuje datová schránka.
A mnohé banky (Air Bank nevyjímaje, jak jsem dnes úplně náhodou zjistil) ji (bankovní identitu) zřizují automaticky bez ptaní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně se automaticky založí i aktivuje?
Tj. že by teoreticky někdo mohl mít aktivní datovou schránku aniž by o tom tušil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ještě není úplně jisté. Je to ve fázi návrhu. Píše o tom Peterka na Lupě https://www.lupa.cz/clanky/zpravy-z-depa-2-automaticke-zrizeni-datove-sc...
Ale jak znám náš stát...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No krása.
Koukám, že pokud někdo z nějakého důvodu nechce datovou schránku, bude nejbezpečnější o DS požádat a obratem ji znepřístupnit.
(Pro větší efekt ideálně obojí řešit přes Czechpoint v rámci jedné návštěvy :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to už napadlo.
Někdy krátce před Covidem jsem si zřídil identitu přes NIA, protože jsem to na něco potřeboval a zároveň jsem to zkoušel. Teď vidím, že si budu muset dávat majzla, abych to nepoužil. A nebo jak říkáš: zřídit a znepřístupnit. Jak (jestli) ta blbost vejde v platnost (resp. bude dané, od kdy platí), udělám to asi obratem. Jistota je kulomet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty kokso, dalsi troll ..... muzes mi rict jediny duvod, proc by nekdo jako nechtel datovou schranku?:o)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty sis ještě nevšiml že jsou tu utoky na fungování státu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Delas si srandu nebo jen trollis? Na bankovni identitu cekam prave proto, ze rodice konecne donutim si datovku takhle zridit! Jinak je samozrejme nesmysl, aby se ti zridila automaticky bez tveho vedomi, to je ze samotneho principu vylouceno ..... uz jenom proto, ze ji ma kazdy obcan fakticky zrizenu, ale neaktivni. Ale co mi prijde jako naprosty trolling, tak je vlastne cely tvuj ultrablabol. PROC by proboha vadilo mit datovou schranku??? KAZDY PRUMERNE INTELIGENTNI CLOVEK JI UZ DAAAVNO MA!!! Protoze prinasi POUZE POZITIVA A HLAVNE BEZPECI a to dost vyrazne oproti spolehani se na postaky nebo dobre slovo uredniku! Jak muze byt nekdo tak blbej (a jeste z odvetvi IT), ze bude tvrdit takovou picovinu, ze je spatne mit kazdy dopis do vlastnich rukou digitalne podepsat a moci ho prokazat treba po 10ti letech a to nejen, ze byl odeslan, ale ze byl prijat a HLAVNE jeho obsah!!!! To same bankovni identita, je to naprosto skvely napad jak ztotoznit cloveka s ROB! V dobe, kdy jsou uz vydavany pouze cipove obcanky, tak by bylo mozne usporadat volby behem tydne, zcela zdarma a hlavne 100% bezpecne a nezmanipulovatelne, misto silenych volebnich komisi. A to nemluvim o dalsich vyhodach zabezpecene a overene komunikace s urady, kdy silene moc veci jde pres datovku vyridit ..... proc se ale kuwa zas rozciluju ..... beztak je to fake profil. WIFT, co tu psal clanky, byl celkem rozumny borec, ale co pises ty, to je regulerni diletantstvi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno to o té nezmanipulovatelnosti je nesmysl. Naopak v momentě kdy do těch voleb zasahují desetitisíce lidí tak šance že se je povede zmanipulovat je menší, než když akci řídí pár lidí co ovládá ten SW. Prostě podplatit či ovlivnit pár lidí je o dost snazší než totéz s velkým počtem lidí...
Pozitivem je spíš rychlost a jednoduchost, ale už vidím jak se nám vláda hroutí co měsíc a fiirt se dělají nové volby bo je to přece levné a jednoduché a politikům jde odjakživa jan o jejich zájmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz by kazdy clovek dostal unikatni osobni tajne ID, tak pod tim by volil. Seznam ID a jak volilo by byl verejny. Bylo by to rozdeleno do skupin treba podle soucasnych okrsku, kdy se presne vi, kolik je tam lidi, takze by nebylo mozne nikym vytvorit falesne ID. Kazdy by mohl z verejneho seznamu zjistit, zda volil tak jak volil. Mohl by hlas zmenit treba minutu pred deathline .... a jak by se reklo krles, vse by se secetlo, vysledky by byly okamzite a nesly by jakkoliv zmanipulovat, kazdy by si mohl overit, ze jeho hlas byl zapocitan ..... jak snadne .... drtiva vetsina by volila bankovni identitou nebo datovkou a tech par opozdilcu by mohlo volit pres elektronickou obcanku na kazde poste .... jednoduche jak cyp, nestalo by to nic, spolehlivost a verohodnot 100% ..... ani by nepotrebovali ID, takze by mohli volit i tupci a WOKE zmrdi by se nemohli vymlouvat na rasismus (narazim ted na ty legrace, co jsou ted v USA po nastupu komunismu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc už hlouběji snad ani klesnout nejde. Kvalita článků šla pod úroveň bulváru a teď se dokonce přestala označovat komerce.
Sbohem CDR.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já si taky myslím, PR články co se tváří jako nezávislé názory autora.
Co mě spíš přijde šílené, že autor defakto degraduje jednoduchý způsob jak dělat soutěže spravedlivé, ten k.... zpusobí že bude ještě víc lidí podvádět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.