CDR.cz - Vybráno z IT

Jak stáhnout fotku, video či celou historii vašeho Instagramu?

nepřehlédněte
Stalo se vám někdy, že jste na Instagram zveřejnili sérii fotek, a poté jste některé z nich nedopatřením smazali a nyní byste si je chtěli znovu uložit do galerie?

Zveřejňování fotek na Instagramu je hračka, nicméně dostat je pak zpět do telefonu už tak jednoduché není. Existuje však několik metod, díky kterým si můžete stáhnout třeba i celou historii vašeho účtu.

1. Stažení historie vašeho Instagramu na PC

Neexistuje žádná nativní metoda, jak stáhnout fotografie z vašeho účtu jednotlivě. Jediná možnost, jak je stáhnout přímo prostřednictvím Instagramu, je stažení celé historie účtu v jednom balíčku. Tento balíček zahrnuje všechny fotografie a videa, jenž jste nahráli jako příspěvky či příběhy, a také spoustu dalších věcí, které byste možná ani mít nechtěli.

Tento způsob stahování byl zaveden kvůli obavám o soukromí po kontroverzích v mateřské společnosti Facebook. Po přihlášení stačí v pravém horním rohu kliknout na menu a poté na "Vaše aktivita". Tam se můžete dozvědět, kolik času v aplikaci strávíte, jaké fotky jste sdíleli se světem, veškeré příspěvky, kterým jste dali To se mi líbí a spoustu dalšího. Abyste si tuto historii mohli stáhnout a archivovat, sjeďte úplně dolů a klikněte na "Download your information". Tam už jen zadáte e-mail, na který chcete data poslat, a heslo k vašemu účtu.

Celý proces shromažďování dat může Instagramu zabrat až 14 dní (většinou to však netrvá více než pár hodin), kdy vám na mail přijde nová zpráva s odkazem ke stažení, který má platnost pouze čtyři dny. Balíček přichází ve formátu souboru zip a poslouží jako skvělá záloha například při nešťastném odcizení účtu.

2. Pořízení snímku obrazovky

Ruku na srdce - když si chceme stáhnout pouze pár individuálních fotek a netoužíme po celé historii všech našich aktivit, drtivá většina z nás si zkrátka udělá snímek obrazovky, který následně ořízneme a máme vystaráno. A ačkoliv proti tomu žádné zásady a pravidla nejsou, dbejte na to, že pokud si tímto způsobem stáhnete fotku z jiného účtu a následně ji někde zveřejníte, už se jedná o copyright a původní autor může žádat o smazání.

3. Ukládání příspěvků přímo v Instagramu

V případě, že fotky/videa nepotřebujete mít přímo ve vašem zařízení, vám možná postačí si je uložit přímo na platformě. Každý příspěvek má pod sebou vpravo ikonu záložky, na kterou když kliknete, tak se vám uloží do kolekce, jenž můžete spravovat, abyste v nich měli přehled.

Všechny takto uložené příspěvky naleznete v menu v sekci "Uloženo". Jedinou nevýhodou této metody ukládání dat je, že v případě, že autor příspěvek smaže, tak se bez vašeho vědomí automaticky smaže i ve vaší sbírce.

4. Využívání třetí strany

Na internetu se také nachází spousta webových stránek, pomocí kterého si můžete stáhnout jakýkoliv formát příspěvku bez zdlouhavého ořezávání. Vedle uživatelského jména naleznete ikonu tří teček, které skrývají možnost "Zkopírovat odkaz". Ten pak můžete vložit třeba na IGDownloader a odtud si stáhnout fotografii, video, Reels a spoustu dalšího.

Diskuse ke článku Jak stáhnout fotku, video či celou historii vašeho Instagramu?

Žádné komentáře.