CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konečně jsem vybral můj první chytrý telefon: Finální verdikt [6]

Gratuluji.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Gratulujem ale podla mna to neni fair porovnanie. Ked UZ sa tam testuje BB10 tak aspon nejakym ferovym sposobom. Ked porovnavame typ smartphonu tak vsetky su dotykovky len bb qwerty. Ale co tak porovnavat s BB Z10 alebo Z30? Ja sam mam z10, a je uplne genialny telefon. V praci pouzivam q10, lebo to je fakt business. ked si clovek zvykne na hw klavesnicu..

Aby to nebolo o tom ze som pro BB. Mal som aj s4 a ip5. momentalne mam bb z10 q10 a lumiu 625.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně není příliš zdůrazněno, že hardwarová klávesnice měla být vlastně při rozhodování pozitivem. Autor jistě neupřednostňoval dotykové mobilní telefony, ale najděte Android, WP8 nebo iOS7 mobilní telefon s HW klávesnicí. Pro BB to měla být výhoda... Nakonec autor zvolil pohodlnější softwarovou klávesnici. Navíc, nemá výtky pouze ke klávesnici...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já vyměnil svoje BB9800 za Note3 je velká škoda že BB neudělalo nějakého důstojného nástupce. Dva telefony jsem mít nechtěl takže jsem musel do kompromisního Samsungu. Asi první android který se neseká a nepotřebuje každou chvíli wipe.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi ne, note 2 se taky neseka ani nepotrebuje nejaky wipe... uz ho mam 3/4 roku a nic specialniho jsem delat nemusel aby jel porad stejne jako novy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predem dekuji za prikladne zakonceni cele serie - opravdu mne zajimalo, ktery telefon si nakonec autor vybere.

Neupru si ale par poznamek k nekterych vetam v tomto poslednim clanku:

1) "Nicméně smyslem chytrého telefonu je, že je chytřejší než vy a umí vám tedy radit, aby vaši práci zrychlil. Potřebujete-li k němu jakkoliv velkou příručku, něco je špatně."
- Souhlasim s tim, ze je "neco" spatne. Budu ale tvrdit, ze "to neco" spatne je mezi klavesnici a zidli - zadny uceny z nebe nespadnul a neexistuje zadne uzivatelske rozhrani, ktere budou vsichni lide schopni napoprve obsluhovat bez potizi a zaroven vyuzivat vsechny jeho funkce - to proste a jednoduse nelze. A prave proto tu mame moznosti nastaveni, aby si mohl kazdy uzivatel nastavit system tak jak mu to nejlepe vyhovuje (nerikam, ze idealne), a navody a prirucky, aby se naucil jak jej vyuzivat co nejefektivneji. Ten, kdo to nedela, je v mych ocich omezenym clovekem s obrovskou davkou sebestrednosti.

2) "Od Smartphonu rozhodně nepotřebuji velkou modifikovatelnost, ani tunu aplikací."
- Po precteni teto vety mi bylo jasne, ze vybran bude nakonec WP8. A myslim si, ze to bylo spravne rozhodnuti.

3) "A Nokia udělala velice dobře, že se s MS spojila."
- Nokia se s MS nespojila, nybrz k tomu byla vmanipulovana (presneji tedy jeji akcionari) svym tehdejsich CEO Stephenem Elopem (predtim vysokym managerem v Microsoftu), ktery ihned po nastupu do funkce zariznul skvele vybanou a do prodeje v te dobe uvadenou N9 (a nizsi rady N8 atd, nevim kolik jich bylo dalsich) se systemem MeeGo (taky bezi na Linuxu a Androidi aplikace by se na ni po drobnem vyvoji daly urcite spoustet), ktery Nokia vyvijela ve spolupraci s Intelem(!). Elop dokonce tenkrat oficialne prohlasil, ze MeeGo zrusi, nezavysle na tom jak bude uspesny(!) -> ktery CEO umyslne zrusi produkt, ktery muze firme vyrazne pomoci dostat se na trh smartphonu, ktery v te dobe jeste nebyl tak jednoznacne rozdelen a firma jeho nastup zaspala? Tak radeji jeste 2 roky makali na WP8 a trh se mezitim zcela oddal Androidu - tedy proniknuti bude vyraznej tezsi a nakladnejsi. No a pak uz nezbylo nic jine, nez tu problemovou cast firmy prodat jedinemu moznemu zajemci - Microsoftu. Mrzi mne to, protoze si myslim, ze Nokia mela na to, aby dnes hrala na trhu minimalne druhe housle po boku Apple, nebo dokonce byla na primy dohled Androidu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No pokud by ses opravdu zajimal o deni v Nokii, tak bys vedel ze pred nastupem Elopa to byl proste prebujely moloch, ktery by nemohl na trhu konkurovat ostatnim s jakymkoliv systemem. Naivni predstava o vlastnim systemu, ktery si firma sama vyviji, tak na tu nema ani Samsung ovladajici vetsinu trhu, viz jeho Bada, Titzen. Elop udelal jedine co mohl, a to orezal Nokii na kost, a ke konci bylo jasne videt ze zacina byt opet ziskova. Naivni predstavu, ze za vse muze Elop necham bez komentare - jsou to prave akcionari, kteri voli kontrolni slozky firmy a ty si zase dosadili Elopa do kresla CEO. Kdyby bylo jeho pocinani z jejich pohledu spatne, davno ho odvolali...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáte na jednu věc - Češi nejsou schopni vlastní úvahy a stačí jim jedna škodolibá či spekulativní zmínka na zpravodajském serveru k odsouzení čehokoliv a kohokoliv. Nemluvě o štvavých mediálních kampaních (například proti Paroubkovi nebo Zemanovi).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste případ hodný přísloví: "Podle sebe soudím tebe." A Paroubek se Zemanem zase: "Kdo s čím zachází, tím taky schází." :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

1) potreboval snad clovek manual k jezeni nebo sedeni na zadku? :) Nebo treba k sexu, kdyz jsme u toho GUI.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vás neučili jíst příborem, chovat se k (nejen) dívkám slušně? Ono i na takové "banality" už máme pravidla, která se učíme. To že se nám správný postup jedení vštěpuje od malička je namísto čtení návodu :-)
Ten sex budiž, ale i tam máme (my lidi) nějaká společenská pravidla a zvyklosti...
---
Veškeré "intuitivní" ovládání vychází z (navazuje na) nějaké předchozí zkušenosti. Akorát že dnešní chytrý mobil je vlastně počítač. Nicméně co jsem viděl na novějších androidech (LG L9, Aligator S4500) tak v systému je nějaký průvodce, který uživateli vysvětluje, jak co používat. Pak opravdu není potřeba číst návod...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji, nemel jsem silu toto vysvetlovat.

Jen jednu poznamku: "... tak v systému je nějaký průvodce, který uživateli vysvětluje, jak co používat" - tohle ale je v principu navod, doruceny v interaktivni forme primo na zarizeni, ale porad je to neco z ceho se clovek uci jak zachazet s timto konkretnim zarizenim. V minulosti byla nejrozsirenejsi papirova forma a z ni zazita forma tluste knizky, kterou nikdo nechce cist - coz docela chapu, navic kdyz se software meni temer kazdym dnem.
A ted jiste prijde otazka z publika: A kdyz je to teda tak kruty, tak proc uz to jakio davno nemaji ostatni velci hraci na trhu, he? Odpoved je velmi jednoducha: Protoze oni to nepotrebuji, zatimco LG doufa, ze jim to pomuze v prodejich.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, tady musím oponovat. Vyšší živočichové se musí sexu učit.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky...dukaz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi vlastní zkušenost :)
První zápichy asi nejsou nic, čím by se chlap později chubil, z hlediska "kvality odvedené práce". A pokud si myslíte, že to byl "great success", tak to není tím, že jste byl tehdy tak dobrej, ale že jste zůstal moulou do teď.. :)

Tohle mě vždycky pobaví:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7RKrb4jLOU

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jedna kamarádka je veterinářka. No, nebudu popisovat zálety do podrobna, protože za to bych tu asi dostal ban, ale pokud hřebeček nejdřív akci nevidí, musí mu být pomoženo.

Jinak komentář pana chozetm si vyprošuju. Z nikoho debila nedělám, tak si prosím nedělejte debila ze mě...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jenom taková drobná poznámka. Cituji:
"Od Smartphonu rozhodně nepotřebuji velkou modifikovatelnost, ani tunu aplikací."

A tím je řečeno vše. Ano autor článku hledal náhradu za svůj "hloupý" telefon a chtěl něco čemu bude říkat chytrý.

Avšak od redaktora bych raději viděl trochu objektivní hodnocení. A především objektivní věty. Takto to vypadá, že všechny ostatní smartphone jsou vlastně úplně špatné, protože mají buďto HW klávenici jako BB, nebo jsou moc modifikovatelné a mají moc app jako android, a nebo jsou moc "dokonalé" a mají drahé aplikace jako iPhone.
A tak tedy autor vybral co u čeho nemusí myslet, moc to neumí, ale vypadá dobře. A jeho závěr, že vlastně ta Nokie je totálně nejlepší vyzní moc PR.

Upřímně Henry700 souhlasím s tebou, že Nokia udělala chybu, a nevypustila své MeeGo na N9, neboť tím by se dostala do hry, a mohla dělat i alternativy tak jak HTC, kde je sice hlavní Android, ale lze si koupit HTC i s WP. A znám člověka který to má, a chválil si ten telefon a jeho systém, tedy sice jen 3 měsíce, a to jen do té doby, kdy zjistil, co všechno ten jeho telefon za xx tisíc neumí, když to umí telefon za stejnou cenu ale s Androidem...

A že si na závěr autor pochválí přechod na W8 na svém laptopu, no fajne, moc jinou možnost ani neměl, kostičky na founu dělají svoje. Ještě by si měl koupit i tablet s WP aby to bylo do serie. Taky aby mu to komunikovalo spolu správně.
Tak jak uživatelé apple, mají-li iPhone, potřebují iPad a iMac, a vše jim jede krásně, vše se jednoduše synchronizuje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, měl bych dotaz ke všem testovaným platformám. Lze nastavit u příchozího hovoru kromě zobrazení jména kontaktu i jiné údaje? Hlavně název společnosti, případně nějakou poznámku u kontaktu. Např. "Nebrat, dlužíme za faktury" :-D.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jdou blokovat prichozi hovory. Vysledek je stejnej, jejich reakce ti muze bejt u (!).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To s fakturama to měl bejt jen vtipný příklad.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

nebo si to das proste do jmena.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No vím že to jde, ale stejně to není vidět celé a proč to dělat když smartphone by měl být smartphone. Když mám v kontaktech možnost vyplnit společnost, funkci a td., proč to nejde zobrazit při příchozím hovoru? To by měl bej základ a volitelné pozadí a vyzváněcí melodie pro daný kontakt by měl být bonus. Chtěl jsem vědět jestli to už někomu docvaklo a má systém vychytaný tak, že jdou zobrazit další údaje z kontaktů při příchozím hovoru.

P.S.: Nemohl by být odkaz "Odpovědět" na jednom řádku, za jménem, datumem a časem, pak bych se trefil s příspěvkem napoprvé :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tachy, budu teď konkrétní. Lze to u Androidu v podstatě, jen vyměníš app pro kontakty, a pak můžeš mít na display při příchozím hovoru co chceš.
U systému WP, jak píše autor článku nemodifikovatelném, si musíš počkat, až to napadne někoho ve vedení MS, že to je rozumná a potřebná změna.

To je zásadní rozdíl mezi zavrhovaným Androidem, kde může napsat app kdokoliv (takže prostě na funkci která chybí se najde řešení) a OS WP kde můžeš mít jen to co ti dovolí výrobce.

Já nemám rád nemodifikovatelnost.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Windows Phone už mám za sebou. Upřímnou soustrast.... OS který umí všechno, ale jen napůl a u každé funkce je nějaké ALE. Např. můžete jako zvonění použít libovolnou MP3, ale může mít délku jen 30 vteřin... WTF!?
Hodnotit Android zrovna podle telefonu od Samsungu, který je plný balastu a svinstva je dost nešťastné. Nevím proč autor nevyzkoušel třeba Nexus.
Překvapilo mně, že nakonec výhercem nebyl iPhone, trochu jsem na něj vsázel.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tady nekdo necetl diskuse...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tady nekdo neumi hodit odkaz a poskytnout pomoct. Misto toho si radeji hraje na vsevedouciho ... hups.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pravdepodobne si skončil pri WP7.5. Vo WP8 už môžu mať mp3 pre zvonenie ľubovoľnú dĺžku aj odstránená väčšina nedostatkov. Aj všetky najpoužívanejšie aplikácie sú dostupné aj pre túto platformu. Naposledy ma potešil napr. Instagram a Waze.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Já se po ránu nechávám budit desetiminutovou písničkou :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Aj všetky najpoužívanejšie aplikácie sú dostupné aj pre túto platformu"

Ale pozor na to, že kvůli omezení OS nemusí poskytovat všechny funkce jako konkurenti. Např. Kindle umožňuje čtení pouze položek zakoupených ve storu, ale nejde na něj posílat vlastní dokumenty jako na ostatní platformy nebo webový Kindle. (Jako čtečku tak na WP8 používám Fredu a soubory na SkyDrive, delší texty stejně čtu na normální hw Kindlu)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jakožto nedobrovolný (a né zrovna spokojený) majitel (nyní už naštěstí bývalý) služební Lumie 800 jsem skončil u WP7.8. Ona vůbec ta prasárna Microsoftu zaříznout podporu novějších verzí u vlajkové lodě (v té době) jejich dvorní značky, to už je samo o sobě silná káva. A to jsem si od toho telefonu napřed sliboval docela dost, když jsem jej dostal poprvé do ruky. Bohužel nadšení vyprchalo velice rychle. Nevím jak je na tom WP8, ale WP7.0, 7.5 a 7.8 chyběly v porovnání s Androidem věci které jsem považoval za běžnou výbavu a ovládání bylo místy extrémně nelogické a složité. To snad musel navrhovat někdo kdo nebyl při smyslech. Může to vypadat, že jsem nějaký MS hater, ale tak to skutečně není. Jsem admin ve firmě která jede téměř výhradně na MS platformě. Jak už jsem psal v diskuzi u jiného článku, WP měli poslat do kopru a chytit se větve Windows RT. Když by k RT přidali telefonní funkce, mohl to být stejně univerzální produkt jako byly Windows CE. Ale ono to tak nakonec stejně dopadne. WP je podle mně mrtvě narozené dítě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vlastne ma napadaju len 2 dovody preco vybrat win. 1 oslovil by ma samotny M$ s tym, ze mi za to zaplati. 2 chcem na seba strhnut pozornost :)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi je nezkousel, ze ne? Ja jo, delal jsem si podobnej vyber jako autor a taky jsem skoncil u WP8.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja som vybral kvoli cene, v akcii Ativ S za 220e, no nekup to.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Tomáši,

1020 je to nejlepší co jste mohl vybrat! Sám jsem měl stejný problém když můj iPhone 3GS (milášek) začal mít stařeckou demenci. Android jsem zavrhl právě kvůli balastu co tam všichni výrobci cpou. Android se mi prostě nelíbí a líbit nikdy nebude (i když KitKat je dobrá sušenka :D). iPhone 5s je trochu předražená věc a iOS7 je tragický systém. BB jsem měl možnost testovat, ale nezaujalo mě. MS trochu sux, ale toto se jim opravdu povedlo.

Moc gratuluji právě k této volbě. A pokud jste vybral žlutou tak to je ještě lepší! 1020 forever!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam vetsiho pindoura - 1520! ...forever.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

fakt? vokaž... vokázaná platí

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ascend W1 a Windows Phone 8 a také naprostá spokojenost. Po Androidu to byl nejprve šok, ale pomalu je vidět, jak se začíná plnit market aplikacemi a obliba roste... Zatím bych neměnil.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A nyní předpažíme, otočíme dlaň vzhůru, zatneme v pěst a zatímco se loket blíží k břichu, nahýbáme se pomalu vpřed a s přivřenýma očima říkáme: "Yes!"
Gratuluji.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

"To hezké na Windows Phone 8 je, že za ním stojí Microsoft a tedy že máte jistotu nějaké té trvanlivosti – minimálně rok bezpečnostních oprav"

To si ale pan redaktor z nás robí srandu, že ? :-O

Pre mňa je tento článok len ďalšia platená reklama v rámci celosvetovej reklamnej kampane M$.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, nekdo proste ani kdyz.....to nema cenu.

+1
+69
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo mi precist si cast kde autor odborne zhodnotil handlovani multitaskingu androidem, a pote vetu co jsi citoval, a rikal sem si proc tyhle clanky nejsou na nejakem blogu... Usmevne...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dizzi, hlavně autor vůbec neměl šanci s tím Androidem fungovat. Bral to jako rohlíky, prostě koupím (dostanu) chutná nechutná.
Asi by se hodně divil, kdybych mu dal do ruky svůj 3 roky starý HTC, který po cca měsíci byl nastaven, vyladěn a od té doby snad jen dvě změny (spíše jsem app ubíral, pro nepotřebnost) a funguje bez jakéhokoliv kiksu, je to přeci jen starý HW (podotýkám že i 3600mAh baterii za 12 hodin vybiji, že měsíčně mám provolaných průměrně 1-2 tis minut, odeslaných cca 250 SMS, a emaily čtu na tom HTC z 50%, + mi to slouží i jako navigace v případe potřeby, či externí mobilní wifi router atd.), nicméně používám to jako permanentní komunikátor.

Avšak posuzovat multitasking na základě toho, že všechno zapnu (a vypnu inteligentní řízení spotřeby) absolutně se nepodívám na to jak to funguje a prohlásím, že to nefunguje a vybilo mi to baterii, je hodně postavené na hlavu.

A bohužel takové "hodnocení" vypadá jako placená PR od MS, vždyť přeci jen největší společnost, která garantuje záplaty, může vymyslet něco dokonalého.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky gratuluju. a mam radost, ze muj tip vysel. Uz pri prvnim clanku mi bylo jasny, ze autor musi dojit ke stejnymu vysledku jako ja, kdyz jsem si vybiral telefon. Me to sice trvalo asi 2 roky, nez jsem se k tomu odhodlal, ale ten zpusob vyberu a povaha autora nebo mozna pozadavky na zpusob prace to proste dopredu predpovedely.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze sa v porovnani neobjavila aj Jolla, rad by som videl jak si sailfish povede.
S tym BB ste mohli skusti Z10 aby to bolo trocha ferovejsie.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"[Android] je sice svět neomezených možností, ale kdo po něm skutečně touží, kdo má z té volnosti nějaký užitek? Možná první týdny euforie, že všechno můžete, ale úplně vidím, jak vás to za měsíc začne spíš otravovat."

Já se klidně přihlásím, mám z té volnosti obrovský užitek. Ostatní "netunící" lidi si musí jít koupit nový smartphone, protože daný výrobce chce vydělávat a update dá třeba jeden, pak se na starší model vykašle. Já si na svůj Desire HD nainstaluju novější verzi CyanogenModu a některé ze stávajících aplikací nahradím lepšími.
Ale to ať si každý vyzkouší sám, že není zas tak moc telefonů, na které i po 3 letech od uvedení existuje aktuální verze jejich OS. I Nexus se svými záviděníhodnými 18 měsíci je jen v půli cesty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

WP8 bez tolika prekopavek nema problem s oficialnimi aktualizacemi od MS bez vlivu vyrobce.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To chválím a líbí se mi to! Nemůžu si ale s nadsázkou nerýpnout, že to není těžké udělat, když pro WP vyrábí jen Nokia a po jednom telefonu přidává Samsung a HTC (czc.cz) :-)
Dá se WP8, WP8.1 aplikovat i na WP7 telefon? Všechny platformy jsem nesledoval a v diskuzi jsem si potvrzení nebo vyvrácení nevšiml. Můj Android sice oficiálně skončil na 2.3.5, ale teď používám 4.2.2 a během Vánoc bude odladěná 4.4.2, tak mě zajímá, jestli si něco takového můžu užít i u WP - ať už oficiálně nebo stabilně neoficiálně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, tak nějak matně si vzpomínám že je tam požadovaný alespoň dvou-jádrový cpu, který v žádných founech s předchozím WP nebyl a tedy upgrade na WP8 byl oznámen s tím, že nebude možný...

[I když teď si vzpomínám že 3D Studio taky tvrdě chtělo koprocesor ke spuštění na 386SX, ale pradávno let již tomu, takže to možná nějak půjde ale bazar + překvápko pod stromem bude imho lepší :-)]

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoda Androidu je hlavne ta, ze tam temer zadne diry nejsou a tudiz ty telefony nijak aktualizovat nepotrebujes. Ano muzes namitnout, ze jedna bezpecnostni chyba se vyskytla letos nekdy v cervnu, ale to je vyjimka, navic neni zneuzitelna sama o sobe, musis nainstalovat nejakou aplikaci, ktera tu chybu zneuzije a teda se to tyka spis neznamych aplikaci, ktere si instaluji jen tunici a testeri, kteri zkousi kdejaky soft.

Jinak ale i tuhle chybu mam na svem cinanovi Jiayu opravenou, na Hororu 2 opravenou a na ZTE Blade opravenou. Takze jak vidno, i prumerne androdi founy se dokazali s bezpecnosti vyporadat.

Ale je treba na druhou stranu uznat, ze existuji i jednodusi lide, kteri proste volnost nechteji, nedokzi se rozhodnout mezi stovkama launcheru, ze nichz jeden je lepsi jak druhy a proste radeji poridi WP s dlazdicema, protoze tam je nikdo nenuti premyslet nad tim, jestli existuje jeste neco lepsiho a intuitivnejsiho. Ale preme to i tem, kteri maji radi svuj zivot od nekoho nalinkovanej, proto tu taky WP jsou, aby pokryly tuto cast trhu. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Gratulujem k rozhodnutiu a prajem vela radosti z pouzivania.

Teraz uz len zostava skumat a dostudovat vsetky vlastnosti OS, co ste nestihli pred tym :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pozitivně překvapen ;) momentálně píšu tenhle komentář ze žluté Lumie 920 :) coz je můj třetí wp telefon a naprosto si nemohu stěžovat. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jak je na tom WP8 se zvukovým výstupem a podporou formátu FLAC ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

defaultni prehravac flac ignoruje, stejne jako desktop aplikace po WP. Zvukovy vystup je ale naprosto v poradku.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já přes Lumii 820 pouštím hudbu (Spotify hq, 320kbps mpeg2 ripy atd.) do levnějšího domácího hi-fi (Yamaha HTR-3064, Yamaha YST-SW012, Quadral Quintas 404) a stačí to s přehledem. FLACy nepoužívám, ale na fórech jsem o pár přehrávačích s jejich podporou četl, takže by to jít mělo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Moliplayer umí flac na wp8 stejně jako všechny ostatní formáty i s titulky.samsung oceanic demo mkv jede bez jediného skobrtnuti.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Metro mi na W8 vubec nevadi, trvalo mi asi hodinu si na nej zvyknout a pochopit, ze jde o vylepsenou fullscreen nabidku start a ze na nedotykovy desktop proste nema smysl ..... to se ovsem zmenilo pred tydnem, kdyz jsem si poridil miix 2 ... az pak jsem pochopil jednoznacnou genialitu metra. Vzhledem k tomu, ze mame doma tablet s andoidem (dokonce 4jadrovou "nadupanou" svini), mam zalozni telefon s androidem, stravil jsem hodiny s ipadem .... tak muzu objektivne rict, ze ty systemy se W8kam (byt i RT) nepriblizujou ani z rychliku. Miix ma full W8 a jsem z toho unesen:) Dotykove metro podporuje chytre gesta navic, proste bomba:)
Jinak na WP mi vadi hromada veci (ze proste nejsou schopni udelat solidni aplikace a nastaveni, kdyz je tak restriktivne omezene API - typicky notifikacni lista), ale co se mi fakt libi je ta rychlost, odladenost a krasa (dlazdice jsou vpravde krasne a z estetickeho hlediska nemaji konkurenci).
Takze uz mam WP v telefonu .... W8.1 basic v tabletu ..... W8 na firemnim notebooku i doma na desktopu:)
Cili kudos autorovi k novemu telefonu s WP8:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

som na tom podobne, W8 na desktope mam uz vyse roka, dotykovy ultrabook uz taktiez rok a vcera pribudol asus transformer s W8.1 na zaklade predchadzajucej skusenosti s ultrabookom ... este nech ma dozere S2ka s androidom a mozno skoncim aj u nejakeho WP telefonu :) Vsetko co MS potrebuje je vyrazne navysit pocet aplikacii a predaje uz pojdu same

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Navysit pocet "aplikaci"? Jenom to ne! Ja verim, ze existuje rekneme 1000-max 3000 aplikaci .... a ty jsou ted na vsech majoritnich platformach ...... vsechno ostatni je jenom balast a nehorazny bordel. V tomhle ohledu zcela bezkonkurencne vede android:) Takze ne, aplikace staci ..... ted by to jen chtelo povolit trochu vic API nebo prinejmensim udelat poradne systemove nahrady a ne to, co MS do dneska predvadi .... uvidime, co prinese WP8.1.
Trosku marketingu, vyzdvihnout rychlost, jednoduchost, unifikovanost a hlavne podpora novych SW verzi na veskerem HW .... srovnat to s pomalym, extremne osklivym a ze stran vyrobcu nepodporovanym androidem, kde je potreba kupovat novy telefon 2x do roka a je vymalovano ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to je pro MS velky problem, protoze "team" okolo WP ma jednoho cloveka na jeden den v tydnu .... aspon mi to podle rychlosti vyvoje pripada .....
Ti hovnohlavi totiz uz treba vydali nativni aplikaci pro RDP pro srackoid i ios .... pro W8 uz davno, ale ze by to same prepnutim jednoho prepinace zkompilovali pro WP, to je ani nenapadne ....... to same nepouzitelny Lync, co nebezi na pozadi, kdezto na ostatnich platformach jo ..... firemni chlouba skype nema landscape mod pro psani (OMFG!) a podobne totalni demence ...... oni potrebujou vydat co nejrychlej WP8.1 a zacit ten system brat fakt vazne .......

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

už jsem četl od tebe dost komentářů ale je fakt, že co text to perla...

Ano jistě na všech ostatních OS je tuna šrotu, a musí se kupovat nový foun každé dva roky.... Zatím co určitě ti co koupili první Lumie si nainstalovali nové W8 bez problémů.

Já to nevím, vidíš svět krásně černobíle a kostičkovaně, a zajisté si musíš chválit to co máš, je to to nejlepší.

Já mám telefon už 3 rokem, a rozhodně nemám potřebu jej měnit. Až se odebéře do křemíkového nebe tak si koupím další. Mám na stole další hodně starý s W6.1 tuším, dnes se z něj dá fakt jen telefonovat. Nic více nezvládne.

A souhlasím, že těch aplikací je moc. Kolik vlastně uživatel jich potřebuje ? 30-50 ? Asi tolik, takže ostatní není třeba. A více použitelného na WP není, a tak je to správné. Pouze výrobce a nebo monopol ví jaké aplikace, funkce, prostředí uživatel chce.
Přeci variabilita je špatně. A je to to samé i u MS Windows na desktopu.
Jo můžeš si vyměnit pozadí, také můžeš přesunout lištu vlevo, vpravo, i nahoru.
A u W8 prostě nemůžeš si ani zapnout klasický Start, musíš mít kostičky.
A tak je to správné, uživatel nemá mít právo volby.

Jo a ještě jedna drobnost, ta tvoje věta: "srovnat to s pomalym, extremne osklivym a ze stran vyrobcu nepodporovanym androidem" je fakt dokonalá. :-)
A proto iOS je jen na jednom HW, W8 jen na 3 (a ostatní raději platí aby nemuseli WP) a Android u všech ostatních. Tedy zapomněl jsem, ještě vykukuje MeeGo, FireOS, UbuntuTouch, ale to jsou zatím fakt jen minority.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zaměstnanci MS mají služební Lumii 900 v šuplíku a iPhone v kapse :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

:-) ale někteří mají i Samsung...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal jiz drive (myslim, ze u recenze na iPhone), plati:
"Pokud není testována řada Nexus jako samostatné řešení s čistým androidem, nemá tento test význam. Nekoupil bych si nikdy ani Samsung, ani Apple, ani BlackBerry a ani Windows Mobile. K čemu tedy takový test? Z tech zarizeni, ktere jsou k dispozici, bych si vybral mobilni windows."
... Coz se take stalo.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Z toho závěru se směji ještě teď, ale kdo chce kam...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ackoli jsem uzivatel androidu, muzu rict, ze WP8 je prima, ale napr. kvuli mizerne podpore IMAP4 (nelze nastavit slozky odeslane posty, smazane zpravy se ze serveru neodstrani atp.), absence podpory FLAC a dalsich nedotazenosti, ktere se ovsem nedotahujou uz velmi dlouho dobu (jak dlouho ze je IMAP4 standardizovan?) bych do nej osobne nesel. Ale uznavam, ze je to povedeny system, hlavne z hlediska BFU co nechtej nic resit a FLAC rika neco jen priznivcum 2WW :)
Souhlasim s komentarem svopexe, ze testovat "android" od Samsungu je nesmysl. Aktualne CM10.2.0 a spokojenost nejvetsi s temer 3 roky starym mobilem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale asi si tezko muzes udelat prestavu o systemu pro par nadsencu, kteri si vytunili, aby byl aspon trochu pouzitelny .... android jako takovy, jak ho prodavaji v obchodech, ma do pouzitelnosti daleko a customizovane ROM jsou pro ctvrt procenta uzivatelu, ale spis ani to ne ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'Ma do pouzitelnosti daleko' dobra tedy, mam Samsung Galaxy Note 2, jedina modifikace - Touch wiz launcher nahrazen Nova Launcherem. Jak ho pouzivam - mail, skype, sms, hovory, poznamkovy blok, kalendar a v nem poznamky s spen - bomba. Hry - UFO 2 pod dosboxem, pokry, tetris, draw something, fotak, picassa, photo editor, nakupovani - ebay, amazon, tesco, argos atd... bankovnictvi, dve moje banky + paypal, navigace - google maps, tethering - muj jediny net uz pres rok a pul, HSPA+ 20 Mbit - smlouva s three.co.uk za 900 kc mesicne 5000 minut vlastni sit, 2000 minut jakakoliv jina, 1000 sms a hlavne UNLIMITED net a tethering. Kingsoft Office, Weather Channel - hlavne destove mapy, Dropbox, Adobe Pdf, medicinske aplikace BNF, Nice guidelines atd. Streaming pres mhl na monitor v kuchyni - CT24, Bbc News, Vee - serialy hlavne, Netflix... Ostatni - budik, kalkulacka, svitilna, timer. Serfovani na oblibenych serverech, nakupovani, cteni, skanovani dokumentu, slovnik... OPRAVDU NEPOUZITELNY SAMUSUNG S JEDNOU JEDNIDUCHOU MODIFIKACI, tak to opravdu ne! Nejlepsi kapesni PC co jsem kdy mel (aktivni stylus) - to si pis! Jeste k autorovy clanku, nesmyslne pomlouvani androidu - delani nesmyslnych zaveru s pouziti jednoho telefonu s androidem na par hodin, tohle hranici s lhanim. Vy co si stezujete na android jste totalne anti technicti hlupci nebo jste si vybrali spatny telefon jako cortex a8 jednojadro s 256MB ram.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Njn, ale zapomnel jsi, ze je to samsung a jeste k tomu android:) Jinak to vypada zajimave:o)
Teda nic proti, ale na 5.5" kramu bych tohle fakt provozovat nechtel:o) 8" je tak rekneme minimum pro tablet. Vsechno ostatni je jen smartphone maximalne pro telefonovani a angrybirds:o)
A nezlob se na me, co je spatneho na jednojadre s 256MB ram? Pamatujes na XPcka? Ten silene stary, nicmene plnohodnotny system? Na 256MB ram byl clovek NEJVETSI bombardak a mohl vypnout swapak:) Android je jen ubohoucky mobilni system a nestaci mu k behu jedno jadro a 256MB ram?:o))) To o necem svedci ne?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zapomel jsem jen jedinou vec a to ze ty tady meles tu svoji pohadku o nepouzitelnosti androida porad dokola uz nejaky ten rok... ale argumenty zadne. Hlavne ty tve vecne hyberboly jsou jen k smichu, vyzivas se ustavicne v extremech. Jak mi zduvodnis to, ze android je nepouzitelny kdyz ho ted prave pouzivam k napsani tohoto i predchozich prispevku? To je ale divne co? Blbecku :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

-1
Win XP sp2 se s 256mb RAM kouse uplne stejne jako android s 256mb RAM.

Od WIN XP sp3 je pro optimalni beh zapotrebni 2xCPU a 1024MB RAM.
DOsud pouzivame pro kancelarskou praci a vim o cem mluvim.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je pravda. To, že stačí 256MB RAM platilo na začátku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, platilo, ale jedině za předpokladu, že tam nebyl naistalovaný antivir.
Zkus si teď dát Avast FREE na WinXP SP3 s 1GB RAM .... rychle tam budeš dávat minimálně další 1GB, a procesor minimálně DualCore na min 2.2GHz

Ale BTJ je hloupý troll.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Byly časy, kdy jsem na XP, Celeronu a 256MB hrál NFS Carbon, kancelářské práce byly pohoda. Je pravda, že jak šel čas, náročnost i běžných aplikací rostla a teď už se na tom nedá dělat prakticky nic (Facebook potřebuje 300 MB ram sám pro sebe), ale pokud zůstaneš u dobových aplikací, všecko funguje krásně.
Androidí stroje zpomalují aniž by náročnost aplikací rostla tak dramaticky...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Njn, ja to taky nedovedu pochopit. Pamatuju, ze 486DX4 se rikalo plnokrevna, protoze vsechno behalo jak z praku. Kdyz se tomu daly 4MB ram, tak W3.11 nepotrebovaly swapak. Kdyz se dalo 12MB W95/98, tak taky nepotrebovaly swapak a behalo to taky jak vino. Okamzite vsechno reagovalo, okna se hybaly plynule, nic se nikde nesekalo. A to gui bylo uz tenkrat podstatne dal nez dnesni android s 5ti hnusnyma ikonama na plose .....
A nerikejte mi, ze ten 8mi jadrovy snapdragon jeste neprekonal ani tu 486ku:)
Ja jsem ted novym majitelem miix2 s Z3740, kdyz jsem pustil hwinfo benchmark, tak ma tretinu toho co moje desktopova i7:o) V superpi 1M je to 45,5 vs 10,5 sekund, coz taky neni tak spatne na to, ze ten procak ma 2W:)
Zajimalo, jestli ten 8mi jadrovy snapdragon by to vubec dokazal dopocitat:o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale jistěže překonal a dávno. Moje 486 120MHz s 40MB RAM neuměla přehrát mp3 v plné kvalitě dekodéru. A dnešní S2 dokáže v pohodě i flac a video ve fullHD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tohle dnes delaji specializovane DSP.
Jinak bych rekl, ze FLAC bude na dekodovani jednodussi nez MP3, ale kazdopadne oboji na 486ce jede:) http://www.youtube.com/watch?v=Zm5s_Le7TV4

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No ale dyt tam rovnou prezentuje a píše to v popisku, že ani 128kb/s Mp3 nefunguje plynule. Jinak ve winampu existovalo nastavení v dekodéru na poloviční kvalitu a tehdy to jelo.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme jak dlouho ti to miix2 s Z3740 bude fungovat. Za jak dlouho budeš nucen vyměnit za jiný. Ozvi se mi za 5-8 let. Jestli to bude vůbec fungovat, a pokud ano zda tam budeš provozovat nejnovější plnokrevný nový OS od MS, a nejnovější verze aplikací.
Pokud ano změním na tebe názor.

Už několik let dělám "recyklaci" starých laptopů a desktopů na funkční stroje. Budeš se asi divit, ale je velmi zajímavé, že i na 12 let starý laptop/desktop (bez upgrade HW) jsem schopen nainstalovat poslední verzi linuxu a vše funguje rychle a spolehlivě. Avšak poslední verzi Windows tam nedám a nedám.

Na 5 let starém HTC Wildfire s snad 2.3.7 Androidem (on by tam šel i snad vyšší verze, ale nechce se mi to řešit když) funguje vše a jen velmi málo aplikací, které jsou potřeba a nejedou tam. Ale na HTC s W6.1 fakt W7-W8 nedám.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jop, je to cerne na bilem .... jses debil .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, že mne tvoje argumentace BTJ nijak nepřekvapuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Me stacil ten 3.5 roku stary telefon, ktery mas uz 5 let, nebo 12let stary odpad, kde bezis plnohodnotny system:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Fakt BTJ ? A co tě udivuje ? Že ty stroje fungují ? Že nejsem nucen každé dva roky kupovat nový HW ? Že nejsem IN ?

Dělám v této branži 22 rok. Jistěže mám a znám nové technologie. Ano v mém 12 let starém laptopu je SSHD disk, a ano je tam DualCore a 2GB RAM, a nemám potřebu si kupovat nový laptop jen protože se starý. Na ovládání těch nových HW, servis, a komunikaci není o více jak 2-3% pomalejší než laptop co bych si koupil nyní za 20-30 tisíc.
To samé s telefonem. Ano když jsem kupoval před 3mi lety HTC 3D Evo vybíral jsem z dostupného HW, tak aby to mělo dvě jádra, dost paměti. Ale opět, nevidím excelentní rozdíl mezi mým telefonem a nejnovějšími. Snad jedině velikostní.
A ano, živí mne produkty MS, jejich opravy, servis a údržba. A jsem vděčný za to jaké produkty vytvářejí. Kdyby byl jejich OS alespoň z poloviny odolný jako Linux či OSX musel bych si najít jinou práci, protože by nebylo co u běžných uživatelů dělat.
A upřímně, po 18ti letech plného používání a věčného starání se o svoje vlastní pracovní stroje, jsem docela rád přešel k Linuxu.
A ti kteří dnes mají WinXP a prostě nechtějí kupovat nový HW, velmi lehce, když vidí jak ten špatnej linux jede rychle na jejich HW, přecházejí na ten špatnej linux.
Stejně to mají doma jen na internet, word, excel, kxichknihu a skype.

To je realita.

Jistěže mám rád telefony WP, protože jejich majitelé s nimi moc experimentů neudělají. A také chápou, že to co umí ten špatnej Android nemohou chtít po špičkovém WP, když to má problém se ty WP sesynchronizovat s jejich HW a jejich OS.
Je možné, že ty žiješ v tom nejlepším co se dá pořídit. Ale je více lidí, kteří pořídí jeden PC a maj ho 5, 10 let a když to jede, tak proč nový. Hry nehrají, video nestříhají.

Připadáš mi jak ti naši politici, kteří se diví, že lidé vrčí na malé platy, když přeci je průměrný plat 26 tis na osobu... že to většina rodin dá tak maximálně když sečtou svoje platy dohromady nějak jim utíká.

A ano, jsem spokojený s tím, že 12 (10, 5) let starý HW slouží stejně dobře jako když byl nový. A ano, pořídil jsem si teď další HW, a to nový, takže jich mám celkem 6-7ks, a je zajímavé, že ty starší HW kousky splní svou práci stejně dobře (tedy nebavím se o hrách, či profi grafice) jako ten fungl nový HW.

A stejně celá "diskuze" je hodně postavená na hlavu. Někdo vydá prohlášení, že on si vybral WP protože to je to nejlepší. A tedy všechny ostatní HW jsou špatné, a v diskuzi tomu dají korunu někteří svými hodnoceními.

Rozumím ti v tom, že pro tebe je nejjednodušší řešení od MS. A v podstatě s tebou souhlasím plně. Každému novému uživateli nové techniky doporučuji OS Windows (ale tedy W8 nee, přeci jen W7 je lépe odladěno) a nebo WP. A to protože ten přechod je "jednodušší" pro uživatele. S tímto souhlasím.
Ale mnoho dřívějších uživatelů OS Windows už má mnohdy dualboot na svých PC, a OS Windows používají pouze jako herní systém, případně na laptopech mají již jen OSX/Linux, protože opravdu nemají potřebu řešit stále nějaké trojany, wormy a podobnou havěť.

Označovat OS Android jako shit, je hloupé. Protože ten shit patří v počtu prodaných smartphone k nejpočetnějším.
Bohužel se dostal na stejnou úroveň jako OS Windows na PC. Když to odladíš funguje to. Ale musíš vědět jak to použít. Konzumní systém to fakt není.

A perlička na závěr, nedávno mi donesli nový laptop na opravu s tím, že při instalaci (samoinstalace BFU) mi W8.1 sdělil, že je plně antivirově chráněn a že další není třeba (na starém laptopu jsem jim dával kdysi MSAE, když ještě měli WinXP, pak tam šel linux) jiného dalšího AV. A ejhle jakýsi Zeman s upozorněním "Policie ČR..." a co s tím mají dělat, že tam mají všechno, všechny fotky, filmy, data....
Závěr ? Už tam ty skvělé kostičkové W8.1 nemají. Data zachránil hloupý shitový OS linux (nebyl čas demontovat HDD z laptopu), který je zkopírovat, a krásný OS Windows 8.1 rychle byl odinstalován. A nahrazen jiným OS, sice dle tvého názoru shitový, ale funkční. K účelu k jakému ten laptop používají plně dostatečný.
Toho uživatele laptopu uvidím tak za 2-3 roky, až to bude plné prachu, a bude se tomu muset čistit ventilátor. Dříve ne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jedna drobnost BTJ nauč se číst.
Já těch telefonů mám více. 3,5 roku mám HTC 3D Evo, 5 let HTC Wildfire a ten 12 let starý odpad (jeden z x mnou vlastněných HW) stále ještě funguje bez problémů jako komunikační přístroj.
A nepovažuješ-li linux za plnohodnotný systém, pak bych opravdu znal tvůj názor co je plnohodnotný systém u tebe, a jaká jsou u tebe kritéria ?
Co ten systém dělá plnohodnotným ? To že tam můžu spustit hry a viry ?

Já jen abych se poučil pane.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ados_cz souhlas, HTC 3D EVO 3roky stáří, vyměněná baterie za silnější, vyměněná app na kontakty a ten zbytek jak ty, mimo hry.
Na hry je windows nejlepší OS... mobil mám na komunikaci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

takze poridil drahy a kvalitni elektroodpad takze ani nevybalovat a rovnou odvezd na sberny dvur

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja co tady ctu - každý kdo má WP8 je spokojeny a nadávají jen Androidaci.Znam desítky lidi co uteklo od Androidu k WP8 a všichni! Co znám jsou spokojeni.Vetsina má Lumie 920. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na nejakem mobilnim webu byla anketa, jak lidi prechazeji mezi jednotlivyma systemama .... spolecne bylo, ze na android prakticky nikdo nepresel. Vsechny prechody na ios nebo WP byly na vrub androida. Prechod apple - wp a zpet minimalni, prechody na android prakticky nulove. Pod tim byla dalsi anketa, kolik lidi melo jaky system jako prvni, vetsina samozrejme andoid:) Prodeje rostou, protoze trh expanduje a android je proste takovy levny shit do startu. Navic je treba, k udrzeni cerstvosti a aspon imaginarni bezpecnosti, kupovat dva androidy do roka, coz lidem leze do penez. WP nebo apple lidi koupi jednou a vydrzi jim leta ... znam lidi, co maji prvni WP7 telefon uz od sameho zacatku, porad je plynuly a porad dostavaji nove updaty ..... reknete tohle o rok, dva starem androidu ... natoz 3 roky:o) LOL
Mam dva a pul roku stary htc vision, tenkrat to byla bomba, kdyz mi odesel htc wizard a musel jsem bezet na p910i ..... ale tak po tydnu se to zacalo sekat, narazel jsem na aplikace, ktere kvuli neaktualnimu hovnodroidu, nesly stahnout, tak jsem rootoval, tunil romky, 2x do mesice reinstaloval (ciste nahodou zrovna ted v utery jsem musel znova prefleshnout, mam ho jako zalozni telefon, lezi v supliku a za pul roku nepouzivani se stal zcela nepouzitelnym .... android se proste sere sam od sebe:o).... je to jak tamagoci nebo linux, system o ktery se clovek musi starat vic nez sam o sebe, je na dve veci .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Prestan placat trolle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Na nějakém webu byla anketa... Wow!

Ve skutečnosti se podíl Androidu na trhu mobilních OS stále zvyšuje: http://cdr.cz/clanek/mobilni-operacni-systemy-v-roce-2013

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

BTJ, ty jsi ale troll excelentní ???
Starat se o linux ? Viděl jsi ho někdy blíže než z rychlíku EC ?
Ano souhlasím, že většinou se ty rootnuté telefony začnou kazit, stejně tak se začnou zpomalovat ty androidí telefony za 2-3 tisíce, neboť tam lidi naplácají různého SW, hlavně že je to zadarmo, a mnoho SW na Android JE nekvalitní, ale NENÍ v officiálním shopu.
Ano hodně lidí si koupí telefon s Androidem za 2 tisíce, a pak nadávají jaký je to shit, pak se jim v tom vrtá Franta z horní dolní co je expert, protože on má iPhone a ten prohlásí že Android je shit.

Mám 3 roky HTC 3D Evo, nejní to shit za 3 tis., není rootnutý, funguje 24/7, a jak jsem psal jinde, za 3 roky byl jen 10x vypnut/restartován (vlastně 11x bo jsem mu měnil baterku, fakt mi těch 12 hodin nestačilo)

Nikomu Android nedoporučuji. Kdo neměl dotykový telefon, ať si pořídí buď iPhone, nebo WP. V prvním případě mu vydrží 5 let, protože za ty peníze to bude střežit jako oko v hlavě, a díky absenci free programu (až na výjimky) tam nic nebude instalovat. Ti druzí nechtějí od telefonu nic více, než aby jim to telefonovalo a SMSkovalo. A těm WP plně stačí.

Ti kteří chtějí mít přístroj co lze použít k čemukoliv co je potřeba a kteří to umí použít, pro ty tu je Android.

každý si vybere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No hura, u jsem myslel, ze se nedozvim, kdo nakonec zaplati.

Ale ono bylo vcelku jasne, ze to bude pravdepodobne WP. Samsung ma takovy prodeje, ze nema potrebu nekomu platit za kladnou recenzi, Apple ma fanousky, ktery delaj kladny recenze zadarmo, Blackberry shani hotovost, takze ty by spis potrebovali, aby recenzent zaplatil jim a tak zbyve jen Microsoft, ktery se snazi dostat prodeje nad povestnou mensinu 4%. :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V celku trefné a správné konstatování :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi chtěl objektivně testovat Android os tak S4 od Samsungu byla hodně nešťastná volba. Měl jsi spíš šáhnout po mobilu od Xiaomi třeba Mi3. Je výkonější, levnější a má čistý, špičkově odladěný Android, nebo aspoň LG Nexus. Spíš mi to přijde, že už předem jsi byl podvědomě rozhodnut pro Nokii. To je jak 60% českých majitelů vozů: furt si budou kupovat škodovky i když jsou předražený, maj krátkou záruku a s kvalitou to pokulhává, ale přeci si nebudou kupovat něco jinýho, když vždycky měli škodovku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A Němci a Angláni si kupujou škodovky proč? Tohle přirovnání dost kulhá.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

každý zboží má svýho kupce, nicméně jaký je podíl škodovek v nově prodaných autech v GB a u nás?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No jelikož je v GB škoda nejlépe hodnocená značka tak asi hodně.

stats za Evropu http://www.autoforum.cz/zajimavosti/skoda-octavia-je-druhy-mesic-v-rade-...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím, bydlím v Severním Irsku už sedm měsíců. To mimochodem patří do UK, platí se tady librou. A za celou dobu jsem na ulici potkal maximálně 10 - slovy: deset škodovek. A to některé vícekrát. Netuším tedy, kde se berou prodejní čísla škodovek, když tady je problém na nějakou narazit. To se asi všechny prodaly v Londýně?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to si pište... Ještě spočtěte, kolik jste tam v Irsku vůbec potkal aut, případně nových aut... Britští, ale i francouzští a němečtí taxikáři si Superby nemohou vynachválit.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu JEDEN taxikář tady má superba. Aut je tady zpousta, asi jako všude v Evropě. Jen teda podíl škodovek na celkovém vozovém parku je mizerní. Ale co Vás budu přesvědčovat, přileťte se podívat :-) . Jinak to byla jedna z prvních věcí, co jsem si tady všiml, že tady nejsou škodovky. Díky Bohu! :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne ze skodovka v UK nabrala a nabira na popularite, ja tedy nejse v severnim Irsku, ale ve skotsku, uz 8 roku a skodovky tu ma hodne lidi, fabie vetsinou starsi lide, ale i byvala manazerka v me praci, octavii rs kombi byvaly kolega, spousta taxiku je skodovek, hodne je tu jeti, hlavne u lidi v primestkych oblastech, v kazdem vetsim meste je dealer skodovky... Navic, prodejni cisla a nekolikanasobne pasovani skodovek na prvni mista britskych prestiznich anket hovori za vse.... A potvrdi ti to i moje sestra ktera dela ucetni ve skodovce. 7 mesicu v severnim irsku ktere ma 1.8 milionu kdyz UK ma 60+...... :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, se vším mohu souhlasit, také jsem chtěl připomenout fakt s počtem obyvatel. Jen je zajímavý fakt, že v NI je škodovek málo.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Gratulujem, dalsi majitel Windows Phone je na svete! Ked to pojde takto dalej, tak v roku 2020 prekona market share WP hranicu 4%. Super! :-P

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Propagační článek na "bezchybný" MS. Jasně nakonec vůbec žádné chyby a problémy s WP. Se ani nedivím, že vývoj se šine šnečím tempem. Možná
"Silmý MS" = Neinovativní MS :)
Bezpečností opravy od MS trvají roky a na některé verze se úplně vykašlou :)
atd. prostě veškeré hodnocení WP ve stylu: to není chyba, to je vlastnost :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Znějakého záhadného důvodu jsem byl od prvního článku přesvědčený, že autor vybere WP.... No a ty hromady zdůvodnění proč ne android mě v tom ještě utrdili :0)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musím se připojit k tvrzení, že hodnotit android telefony podle telefonů Samsung je holý nesmysl. Sám vlastním SGS4 od jeho vydání. A upřímně řečeno se cítím být ze strany Samsungu okraden. Všechny ueber fíčury pro čechy jsou naprosto nepoužitelné. Dnes jsem na custom ROM a vykopal jsem a zakázal již téměř vše od Samsungu. Souhlasím s komentářem, že hodnocení android OS podle Google Nexusu by bylo bývalo objektivní. Souhlasím s autorem, že hledat tu správnou aplikaci na to či ono, zejména když jich existují stovky, ne-li tisíce, je někdy na prášky. Na druhou stranu mi vyhovuje, že když se mi něco nelíbí, tak to prostě změním, je to jen otázka času a hledání. Možná až budu zase o něco starší a samozřejmě lenivější, tak si pořídím taky WP. Třeba nakonec i telefon jen se čtyřmi čudílky [SOS] [1] [2] [3]...
Veselé prožití svátků vánočních a šťastný nový rok přeji všem.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

..just lol..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co to znamená česky?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

"když Windows Phone 8 zatím leccos chybí, podívejte se, jaký udělal skok od Windows Phone 7 a co všechno se naučil."

Dívám se na LCD WP8 a WP7.8 a nevidím rozdíl. Kde že to je?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Blahopřeji k volbě a hlavně k celkem poctivému vyzkoušení. Sám jsem uživatel WP8, musím přiznat, že iOS ani Android neznám natolik abych soudil, takže hodnocení konkurence, se na rozdíl od jiných zdržím.

S WP 8 jsem spokojený (byť má mouchy), a je to hlavně proto, že je to systém jednoduchý k užívání. Kdysi, bych dal přednost systému který můžu doladit podle svého, nastavit kde jakou blbost, věnoval jsem hodně času vyhledáním té nejlepší aplikace, svoboda nade vše ... Jenže, jak jsem zestárnul, tak jsem přišel na to, že systém tu má být pro mně a ne já pro něj. Ne v tom smyslu, že musí vše umět, ale v to smyslu, že mě má obtěžovat co nejméně. Já jej chci snadno a rychle používat.

Jinými slovy já jsem se pro WP 8 rozhodl podle toho k čemu chci telefon používat a jak. Pro mně není volba o tom co ten systém umí, kolik má paměti, jaký procesor - ale jestli splní mé potřeby. Takže diskuse o tom že sytém je lepší / horší proto, že má nebo nemá vysouvací lištu, dlaždice nebo ikony, milión aplikací ve storu, 1/2/4 jádrový procesor jsou k ničemu, protože neřeší to podstatné - co potřebuji já, resp. kterýkoliv jiný uživatel. A pochopitelně, různé potřeby - různé preference a volby.

Takhle také chápu sérii těchto článku, není to přece o posouzení, která platforma je objektivně lepší, ale která je vhodnější pro autora. Neměl jsem ani pocit, že by to autor myslel či prezentoval jinak a tak opět, gratuluji nejen k výběru, ne proto, že to jsou WP 8, ale proto, že uživatel si objektivně vyzkoušel a zvolil co mu vyhovuje. A gratuluji pěkně sepsané sérii.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

"...aniz by kazdy mesic vysla uplne jina verze systemu a hromada veci prestala fungovat" .... tak tomu právě proto, že jsem měl před pár lety telefon s Windows mobile, nevěřím. Na ten se nejméně 90% aplikací nepodařilo nainstalovat s hláškou "aplikace je pro dřívější verzi systému". Od té doby mám stále Symbian a jsem spokojen.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Dnes by to bylo naopak. Bývá tam hláška "aplikace je pro novější verzi OS" tu tam ale nedostaneš :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Unikátní životnost 7 mi stačila k tomu abych se Microsoftímu telefonnímu OS napříště už vyhnul obloukem Problémy s vyzváněním , ukončováním aplikací i telefonním seznamem ? Děkuji neznám- Microsoft v telefonu nemám ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, aby se co nejvíce snažil, aby ho změnil a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto úžasnému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně zkusit, protože jsem byl zoufalý a nezbyl jsem na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám roky

Představil jsem mu mnoho párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Jsem pevně přesvědčen, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte doktora Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Viber prostřednictvím +2347013499818

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.