CDR.cz - Vybráno z IT

Je už Uncharted nebo Journey hratelné díky emulaci na PC? Podívejte se na pokrok

Emulateperex
Jednou PC umožní hrát staré videohry z herní konzole PS3 až v 60 fps ve 4k rozlišení. Podívejte se, jak je na tom emulace některých videoher díky RPCS3 dnes.

Pokud dáváte přednost PC platformě, a nikdy jste neměli doma herní konzoli Sony PlayStation 3, tak vám uniklo několik víceméně kvalitních her, které jste mohli konzolistům jen tiše závidět.

Patří mezi ně například hry ze série Uncharted (jednička Drake's Fortune, dvojka Among Thieves a trojka Drake's Deception), westernovka Red Dead Redemption, hry ze série Metal Gear (Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots a Metal Gear Solid: Peace Walker HD), adventura Heavy Rain, hry ze série God of War (God of War 3 a Ascension, PS3 remaster GoW 1+2 a remaster Chains of Olympus + Ghost of Sparta).

Dále to jsou např. hry ze série Army of Two (Army of Two, Army of Two: The 40th Day a Army of Two: The Devil's Cartel), hry ze série Killzone (dvojka a trojka), série Infamous (jednička, dvojka a Festival of Blood), hororovky jako Silent Hill: Downpour nebo Condemned 2: Bloodshot.

Nesmíme samozřejmě zapomenout na PS3 klenot The Last of Us nebo umělecky pojatou hru Journey. Těch her je samozřejmě daleko větší množství, vyjmenoval jsem jen ty, které mě jen tak napadly, a do výčtu jsem neuvedl přehršel JRPG videoher, které na PS3 vyšly.

Všechny tyto hry spojuje to, že nikdy nevyšly na PC. Exkluzivní tituly tu s námi byly vždy, už od dob Playstation 1 se řada her prostě za brány konzole od Sony nepodívala, a je tomu tak i dnes v éře PS4. Spoustu her si zkrátka jinde, než na exkluzivní platformě nezahrajete. 

Nezahrajete tedy do té doby, než se objeví PC emulátor, který by to umožnil. Jedním takovým je emulátor RPCS 3, který umožňuje na PC hrát hry určené pro herní konzoli Sony PlayStation 3. Ohledně pokroku v přehrávání her tímto emulátorem vás průběžně informujeme, takže co je nového? 

V prvé řadě došlo k navýšení FPS u prvního dílu hry Uncharted, sice to ještě není na bezproblémové hraní, ale pokrok tam je.

Dále to vypadá, že do hratelné fáze se dostávají videohry ze série Army of Two.

 
 
 

Army of Two

Army of Two: The 40th Day

Slibně začíná vypadat i Killzone trojka.

Metal Gear Solid čtverka zatím na RPCS3 nejde spustit, ale méně náročná Metal Gear Solid: Peace Walker HD už ano.

A nakonec takto vypadá nyní Journey na PC přes emulátor.

Každopádně to vypadá, že už letos půjde na PC hrát celkem dost videoher, které vyšly buď jen na PS3 nebo zároveň na PS3 a Xbox360, ale nikdy nebyly portovány na PC. 

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Je už Uncharted nebo Journey hratelné díky emulaci na PC? Podívejte se na pokrok

Žádné komentáře.