CDR.cz - Vybráno z IT

Jižní Korea zpřísňuje užívání kryptoměn. Nelíbí se jí anonymita

Třetí největší trh s kryptoměnami již začal od tohoto roku legislativně omezovat kryptoobchody. Anonymní účty již nebudou možné.

Ohledně kryptoměn a různých omezení ve světě bylo na tomto serveru napsáno mnoho. Nyní se k řadě států, kde legislativně omezují používaní kryptoměn, připojila i vláda v Jižní Korei. Vydala totiž nové směrnice týkající se kryptoobchodu. To vedlo před pár dny k propadu cen za Bitcoin a Ethereum o 8 – 12 procent.

Jižní Korea patří, společně s USA a Japonskem, mezi největší trh s kryptoměnami. Zásadní změna spočívá v tom, že od tohoto měsíce nebude možné mít anonymní účet. Podle vládního prohlášení se Jižní Korea v souvislosti s kryptoobchodem dostala do vlny spekulací, jejichž pokračování již nehodlala dále trpět. 

V prosinci minulého roku dosáhla cena za Bitcoin historického maxima bezmála 20 000 dolarů, což je několikanásobek oproti ceně za Bitcoin na začátku roku (viz graf). 

Podle různých zdrojů je pro lepší uplatnění kryptoměn v běžném životě nutné umírnit výkyvy (nejen Bitcoinu). Jednoduchý příklad: Pokud v krámě s obuví bude možno platit Bitcoiny a někdo si koupí tenisky v lednu a druhý v červnu, je téměř jisté, že každý zaplatí dramaticky jinou částku. O to větší zmatky mohou nastat, pokud se takový zákazník rozhodne zboží placené Bitcoinem vrátit a požadovat vrácení zaplacené částky. 

K nadměrné volatilitě měny se minulý měsíc vyjádřila i digitální distribuční platforma Steam, která se právě z těchto důvodů (a absurdních poplatků při transakcích) rozhodla pozastavit veškeré prodeje skrze Bitcoin (více v našem článku). 

Pokud by se však kurzy těchto měn stabilizovaly, bylo by možné uvažovat i o rozšíření mezi širokou veřejnost. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Jižní Korea zpřísňuje užívání kryptoměn. Nelíbí se jí anonymita

Žádné komentáře.