CDR.cz - Vybráno z IT

JXD S7800: Sedmipalcový herní tablet s Androidem a čtyřjádrem ve stylu PSP

Tablet JXD S7800 - úvodní foto
Nepříliš známý výrobce herních konzolí JXD představuje zařízení, kombinující klasický sedmipalcový tablet s obstojnou výbavou a herní konzoli ve stylu PlayStation Portable. Velmi přijatelná je i jeho cena lehce nad třemi tisíci korun.

Jak známo, někteří čínští výrobci rádi kopírují špičkové konkurenční výrobky a jinak tomu není ani u herních konzolí, zejména pak u kopií oblíbeného PlayStation Portable. Jedním z výrobců inspirujících se u konkurence je i JXD. Abychom mu ale nekřivdili, je třeba poukázat na to, že ve svém portofliu nabízí poměrně rozsáhlou řadu zařízení a to nejen konzole, ale i tablety, MP4 přehrávače či audio příslušenství k telefonům. Nepatří tedy mezi ostatní, jejichž značka se z nenadání vynořila spolu s takřka identickou kopií oblíbeného zařízení, ale mezi výrobce, kteří se snaží prorazit i s vlastními produkty. Jedním z těch povedených je pak i herní konzole s označením S7800, jež kombinuje vlastnosti dotykového tabletu s Androidem s ovládacími prvky přenosné konzole.

Tablet JXD S7800 - img5

Vzhled herního tabletu vychází z jeho předešlého bratříčka s označením S7300. Narozdíl od něj má ale elegantnější design se zakulacenými boky, čímž lehce připomíná právě PlayStation Portable. Oproti PSP ale nabízí výhodu v podobě operačního systému Android 4.2.2 na sedmipalcovém displeji, což tablet neomezuje pouze ke hraní her - můžete jej využívat jako kteroukoli jinou dotykovou placku s nepřeberným množstvím androidích aplikací. Co se týče her, jde zde podpora titulů z Google Play a tablet prý nabízí i řadu emulátorů, které dovolí spustit starší hry z PlayStation 1, GameBoye, Nintenda a jiných konzolí.

Herní ovládací prvky ničím nepřekvapí a nabídnou stejné rozložení jako běžné herní ovladače. U horního okraje se tedy nachází dva analogové joysticky padnoucí akorát pod palce, které doplňuje směrový kříž včetně čtyř akčních tlačítek. Na spodní polovině jsou pak už jen dvě perforace reproduktorů a pod nimi několik dodatečných tlačítek pro start hry, výběr, návrat na domovskou obrazovku aj. Horní hrana tabletu nabídne i dvojice tlačítek pod ukazováček ( L1,2 + R1,2).

Tablet JXD S7800 - img1

Displej tabletu má jíž zmiňovanou velikost 7 palců a zobrazuje jemné rozlišení 1280 x 800 pixelů. Díky technologii IPS by měl nabídnout i větší pozorovací úhly a lepší čitelnost na slunci. Stejně jako některé z ostatních konzolí výrobce, bude i tento herní tablet nabízen ve dvou variantách, lišících se hardwarovým výkonem a samozřejmě i cenou. Na to, že je konfigurace levnějšího modelu výrazně nižší, je ale jejich cenový rozdíl pouhých deset dolarů. Trochu nám tedy uniká význam levnějšího modelu, jestliže skoro dvojnásobně výkonnější verze vyjde v přepočtu jen o dvě stovky více.

Tablet JXD S7800 - img4

Tablet s nižší konfigurací a označením S7800A vlastní čtyřjádrový ARM procesor Cortex - A7 Allwinner A31 s frekvencí rovných 1 GHz na jádro. Sousedící operační paměť pak nabízí kapacitu 1 GB.

Výkonnější verzi (S7800B) pohání rovněž čtyřjádrový ARMový čip, v tomto případě ale Rockchip RK3188 s taktem 1,8 GHz a grafikou Mali 400. Operační paměť nabídne přívětívější velikost 2 GB a prostor pro vaše data obstará interní 8GB úložiště, které můžete rozšířit paměťovou kartou. Kvůli obstojné výdrži baterie i při hraní her zde použil výrobce akumulátor s kapacitou 5000 mAh, což je velmi pěkná hodnota, například při porovnání se 4 325mAh akumulátorem v tabletu Nexus 7 od Googlu.

Tablet JXD S7800 - img2

Konektivita této herní placky je celkem obstojná a její přední příčku zaujímá HDMI konektor pro připojení větší obrazovky či propojení s televizí. K nabíjení akumulátoru nebo přenosu souborů slouží klasicky MicroUSB konektor s podporou OTG (připojení harddisku, klávesnice, ethernetové redukce atd.). Nechybí pak samozřejmě ani nezbytná Wi-Fi a potěší i dvě čočky fotoaparátů – přední webkamerka s rozlišením 0.3 Mpix a zadní 2Mpix fotoaparát.

Tablet JXD S7800 - img6

Tento tablet ale není jedinou herní konzolí s Androidem. Nedávno totiž představila i nVidia svoji elegantní herní konzoli Shield s výklopnou pětipalcovou obrazovkou a futuristickým vzhledem. Její displej ale nabídne i přes menší velikost takřka srovnatelné rozlišení, jako má dnes představovaný tablet - HD rozlišení 1280 x 720 pixelů. Konzoli pohání čtyřjádrový mobilní procesor nVidia Tegra 4 s 2GB operační pamětí a oproti tabletu od JXD nabídne dvojnásobnou velikost úložiště (16 GB). Cenově se ale konzole od nVidie pohybuje na úplně jiné hladině než tento tablet a její koupě vyjde na dvojnásobnou hodnotu – v přepočtu na zhruba 6 tisíc korun.

Tablet JXD S7800 - img7
Herní konzole nVidia Shield

Herní tablet JXD S7800 s nižší konfigurací vyjde na 160 dolarů, což je v přepočtu zhruba 3 200 korun. Výkonnější varianta pak stojí přibližne 3 500 korun. Dostupnost obou verzí je očekávána na konec sprna a zda-li bude dodáván i na evropský trh zatím nevíme. Už nyní si ho ale můžete předobjednat přímo z Číny a to pod tímto odkazem.

Operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean
Displej 7" IPS LCD, multidotykový, kapacitní
1280 x 800 pixelů, 216PPI
Procesor A: ARM Cortex-A7 Allwinner A31,
1 GHz, čtyřjádrový
B: ARM Cortex-A9 Rockchip RK3188,
1,8 GHz, čtyřjádrový
Operační paměť A: 1 GB DDR3
B: 2 GB DDR3
Úložiště 8 GB
+ slot na MicroSD (max 32 GB)
Grafický čip A: Power VR SGX 544, dvoujádrový
B: Mali 400, čtyřjádrový
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
MicroUSB 2.0 (OTG)
HDMI 1.4 (výstup 1080p)
Ethernet / 3G - externí přes OTG
Audio 3,5mm jack
Stereo reproduktory
Podporované hry Hry z Google Play
+ emulátory:
PSP, PS1, N64, Arcade CP1/2, GBA, SFC, MD, FC, Game Cloud
Fotoaparáty Webkamerka - 0.3 Mpix
Hlavní - 2 Mpix
Akumulátor Li-Pol, 5000 mAh
Rozměry 245 x 120,5 x 16,5 mm
Hmotnost 0,5 kg
Dostupnost Srpen / Září 2013
Cena A: 160$ (3 200 Kč)
B: 170$ (3 500 Kč)

 

Tagy: 
Zdroje: 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku JXD S7800: Sedmipalcový herní tablet s Androidem a čtyřjádrem ve stylu PSP

Středa, 21 Srpen 2013 - 20:02 | Izak | Ja vam dam neznamy, ja mam jeste konsoli JXD 3000...
Čtvrtek, 8 Srpen 2013 - 00:48 | Petr Kodl | Heh, milý překlep :) Díky za jeho nahlášení..
Čtvrtek, 8 Srpen 2013 - 00:19 | rbx | aj ked je to cistokrvny cinan, srandu si z neho...

Zobrazit diskusi